Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Pirmadienį „Žalgirio“ arenoje – karjerą baigiančio A.Milaknio pagerbimas

Kauno „Žalgiriui“ su pertraukomis net 13 sezonų atstovavęs Artūras Milaknis deda tašką profesionalo karjeroje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

37-erių kaunietis žada pasukti į trenerio kelią, o sirgaliai ilgamečiui žalgiriečiui galės padėkoti už jo įsimintinus tritaškius prieš trečiąsias „Betsafe-LKL“ finalo serijos rungtynes, kuriose bus atiduoda duoklė A.Milakniui.

Birželio 10 d. į „Žalgirio“ areną susirinkusių žiūrovų ir paties snaiperio laukia ypatingas pagerbimas, vyksiantis komandų pristatymo metu.

Prieš laukiantį pagerbimą „Žalgirio“ arenoje A.Milaknis susėdo pasikalbėti su „Žalgiris TV“ apie savo sprendimą ir įspūdingą karjerą.

„Sprendimas pas mane gyveno jau seniai, tiesiog galbūt tik dabar jis išėjo į viešumą. Nesu tas socialinių tinklų žmogus, kur rašyčiau laiškus ir dėkočiau krepšiniui už viską, ką jis davė. Taip gavosi. Bet viduje tas sprendimas ir mintys jau buvo susidėlioję, – kalbėjo 2022–2023 m. sezoną Turkijos Bursos „Tofaš“ klube praleidęs A.Milaknis. – Gal po Naujųjų metų viskas susidėliojo. Jau sukosi tų minčių. Po metų Turkijoje dar buvo noro sužaisti vieną sezoną. Kažkiek tų pasiūlymų laukiau ir po Naujųjų tikrai supratau, kad nebenoriu jau laukti. Nebuvo vienos dienos, kad užsibrėžiau viską baigti. Tiesiog viskas klostėsi natūraliai.“

VIDEO: Karjerą baigiantis Artūras Milaknis: „Viduje sprendimas jau buvo susidėliojęs“

Daugybę titulų su Kauno „Žalgiriu“ iškovojęs A.Milaknis tikina, kad jau karjeros pabaigoje pradėjo rinkti ir kaupti informaciją, kurią vėliau galėtų panaudoti žaidėjo uniformą keisdamas į trenerio kostiumą. Naujajame gyvenimo etape buvęs krepšininkas žada nerti į klubinį vyrų krepšinį.

„Vesdavau ir žymėdavausi. Tos mintys sukdavosi galvoje jau tada. Aišku, dar tuo negyvenai, tiesiog žaidei. Bet ruošei save, pagalvoji, kad nėra, jog vakar baigei karjerą, o rytoj – jau treneris. Ne tokia specialybė. Tas ruošimasis buvo. Praeityje esu minėjęs, kad krepšinyje norisi likti. Išbandžiau visokio treniravimo – su vaikais įvairiose stovyklose. Tai man patiko. Stengsiuosi likti ten. Tikslas eiti į vyrų krepšinį“, – aiškino A.Milaknis.

Profesionalo žaidėjo karjeros pradžia A.Milakniui buvo permaininga. Prisijungęs prie „Žalgirio“ dublerių, snaiperis greitai papildė ir vyrų komandos gretas. Kurį laiką žaidęs daugkartinių LKL čempionų klube ir neįsitvirtinęs sudėtyje, A.Milaknis persikėlė į Prienų klubą. Tiesa, ten sužaidęs du puikius sezonus krepšininkas grįžo į savo karjeros klubą – Kauno „Žalgirį“.

„Manau, visko buvo – ir sėkmės, ir atsidūrimo tam tikru momentu ir tam tikroje vietoje, – apie savo karjerą kalbėjo A.Milaknis. – Daug kintamųjų irgi sukrenta, kur tuo momentu galvoji, kad viskas įvyko taip kaip įvyko, bet analizuodamas pradedi suprasti, kad komandoje įvyko vienokie ar kitokie pasirašymai, ar kažkas gavo traumą ir tu užimi jo vietą, pasinaudoji situacija. Buvo bangavimų, bet džiaugiuosi, kad laiku supratau, jog reikia įdėti daug daug darbo į tą lygį, kurį nori pasiekti. Jame likti. Daug žaidėjų padarė tas klaidas. Yra apgaulingas jausmas, kai pasieki „Žalgirį“ ir, atrodo, kad viskas gausis natūraliai – treniruosiesi su geriausiais žaidėjais, tave treniruos geriausi treneriai. Viskas eisis savaime. Bet taip nėra. Džiaugiuosi, kad tą pavyko suprasti, pasikeisti ir užsikabinti. Tenka bendrauti su savo amžiaus žaidėjais ar jaunimu, kurie eina panašiu keliu, kokiu ėjau aš. Ir jie nelabai nori klausyti. Galbūt todėl iš tų visų žaidėjų tik vienetai ir užsikabina.“

Užversdamas profesionalaus žaidėjo karjeros etapą, A.Milaknis tikino, kad labiausiai pasiilgs buvimo rūbinėje.

„Visko pasiilgsiu. Buvo daug gerų atsiminimų. Tą rūbinė, ta vienybė. Tai buvo lyg antra tavo šeima, praleisdavai daugybė valandų kartu. To tikrai pasiilgsiu. Ir ne tik tų gerų prisiminimų, bet ir tų tamsesnių, kai pralaimi, kai nesiseka. Tai vėl kitokia patirtis. Labai lengva gyventi, kai gera ir šviesu ir viską laimi. Vėlgi, nežinau, kaip anoje, trenerio, pusėje. Su treneriais pakalbi, jeigu gerai susidirbi, sukuri gerą atmosferą, tada susiburia savas kolektyvas“, – aiškino žalgirietis.

Trečiųjų „Betsafe-LKL“ finalo serijos rungtynių pradžia – pirmadienį 18.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius