Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 24

Pirmasis K.Maksvyčio pralaimėjimas vadovaujant „Žalgiriui“ – pažeminimas Panevėžyje

Antrose rungtynėse iš eilės prieš savo buvusį klubą stojęs Kazys Maksvytis patyrė pirmą pralaimėjimą vadovaujant Kauno „Žalgiriui“ (25-4). Po triumfo uostamiestyje Lietuvos čempionai atvyko į Panevėžį, kur sekmadienio vakarą „Betsafe-LKL“ pirmenybėse buvo sumindyti vietos „Lietkabelio“ (22-7) krepšininkų – 67:85 (16:24, 16:32, 22:17, 13:12).
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po netikėto žalgiriečių pralaimėjimo Panevėžyje galutinai išblėso intriga dėl reguliaraus „Betsafe-LKL“ sezono nugalėtojo vardo. Ketvirtą pralaimėjimą pirmenybėse patyręs „Žalgiris“ prarado net ir teorines viltis pavyti Vilniaus „Rytą“, kuris pirmą kartą po aštuonių sezonų pertraukos finišuos pirmas.

„Lietkabelis“ reguliarųjį sezoną tikrai baigs trečioje pozicijoje, o tai reiškia, kad pusfinalyje mūsų galimai lauks dar viena panevėžiečių ir kauniečių kaktomuša.

Kauniečiai į Panevėžį atsivežė ir gerų, ir blogų žinių. Rungtynėse pasirodyti negalėjo kojos traumas patyrę Tai Websteris ir Paulius Jankūnas, o taip pat ir Tyleris Cavanaugh, kuris susirgo, tačiau pagaliau taip laukto pastiprinimo įžaidėjų grandyje sulaukė Lukas Lekavičius, prie kurio prisijungė Mantas Kalnietis.

Veteranas iš karto žengė į starto penketą ir sugrįžimo mače atrodė, jog nejaučia beveik jokių traumos padarinių. Su šiuo įžaidėju „Žalgiris“ kelias pirmąsias minutes laikėsi (12:14), tačiau prasidėjus pirmiesiems keitimams paskendo varžovų tritaškių lietuje.

Kasparas Berzinis jau pirmaisiais metimais pajuto ritmą atakuojant krepšį iš tolimojo nuotolio ir pradėjo šeimininkų tritaškių vakarėlį, į kurį jungėsi visi, kas netingėjo. Puolime absoliučiai dominavęs „Lietkabelis“ greitai susikrovė dviženklę persvarą, kuri antrojo kėlinio pabaigoje išaugo net į absurdišką 24 taškų pranašumą – 56:32.

„Cido“ arenos šeimininkai per pirmą mačo dalį krepšį atakavo kosminu taiklumu – buvo pataikę 15 dvitaškių iš 19 (79 proc.) ir net 7 tritaškius iš 10 (70 proc.).

Antrą rungtynių pusę „Žalgiris“ pradėjo mini spurtu 5:0, tačiau kiek gyvesnis K.Maksvyčio kariaunos puolimas didelių vaisių rezultato prasme neatnešė. Panevėžiečiai toliau puikiai realizavo tritaškius metimus, o labai solidų kėlinį sužaidė Panagiotis Kalaitzakis, kurio pasirodymą arenoje stebėjo ir jo brolis Georgios.

Ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas – „Lietkabelis“ pirmą kartą šiame sezone nukovė „Žalgirį“ ir atsirevanšavo už itin skaudžią nesėkmę KMT turnyro finale.

Iš viso dvikovos nugalėtojai į Lietuvos čempionų krepšį pataikė 13 tritaškių iš 24 mėginimų (54 proc.). Solidžiu procentu (63 proc.) buvo mesti ir dvitaškiai.

Panevėžio „Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 16, Panagiotis Kalaitzakis 15 (22 naud. bal.), Džordže Gagičius 14, Kristupas Žemaitis 12 (9 rez. perd., 19 naud. bal.), Kasparas Berzinis 11.

Kauno „Žalgiris“: Joffrey Lauvergne'as 14, Joshas Nebo 11, Karolis Lukošiūnas ir Edgaras Ulanovas (17 naud. bal.) po 9.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Rungtynių eiga

Po IV kėlinių: Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „Žalgiris“ 85:67

40 min. „Lietkabelis“ triumfuoja rezultatu 85:67.

37 min. K.Lukošiūnas dar bando skirtumą tarp komandų padaryti kiek padoresnį (80:63).

35 min. Įpusėjus kėliniui šeimininkų persvara daugiau nei įtikinama (80:58).

33 min. Dar vienas P.Kalaitzakio tritaškis – visos kauniečių pastangos kėlinio pradžioje nueina veltui (76:58).

32 min. Solidi žalgiriečių atkarpa gynyboje, tačiau ir patys puolime sukrapštė viso labo 2 taškus (73:56).

Po III kėlinių: Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „Žalgiris“ 73:54

29 min. Žalgiriečiai pagaliau pradeda pataikyti tolimus metimus (73:54).

27 min. Visiškas kosmosas! Žodžiais to nenusakysi! „Lietkabelis“ atrodo tarsi „Golden State Warriors“ – išsidėstę ratuku aplink tritaškį siunčia kamuolį ir galiausiai G.Orelikas pataiko dar vieną tolimą bombą (72:47).

26 min. K.Lukošiūnas dukart vienos atakos metu sviedžia tritaškių iš 8-9 metrų atstumo ir galiausiai prisitaiko (69:47).

25 min. Atrodo, kad ir krepšinio dievai yra „Lietkabelio“ pusėje – lankas tiesiog sugeria G.Oreliko tritaškį. Nors kauniečių žaidimas atrodo gyvesnis, rezultato prasme jiems nepavyko pasiekti absoliučiai nieko (67:43).

23 min. Šeimininkų rankelės ir toliau dega – P.Kalaitzakis plėšo tinklelį pataikydamas eilinį tritaškį, o kitoje aikštės pusėje graikas dar ir išrašo fantastišką bloką L.Lekavičiui (61:40).

21 min. „Žalgiris“ negali atrodyti taip tragiškai viso susitikimo metu. Naujas kėlinys – nauja pradžia. Atsispirti nuo dugno bando Edgaras Ulanovas, pataikydamas tritaškį, dėjimą atlieka ir Joshas Nebo (56:37).

Po II kėlinių: Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „Žalgiris“ 56:32

20 min. Savo ruožtu K.Maksvytis galiausiai prisikalbėjo – yra baudžiamas technine pražanga. Darbėniškio vadovaujamas klubas į pertrauką žengia su -24.

19 min. Net ir sunku pakomentuoti vaizdą aikštėje – geriausiai jį atspindi švieslentėje degantis rezultatas (55:32).

18 min. Kauniečiams reikia šalto proto, kurį pasiūlyti gali sugrįžęs veteranas M.Kalnietis. Pastarasis pataiko tritaškį ir bando įkvėpti savo komandą sugrįžimui (52:32).

17 min. Vaizdas aikštėje nesikeičia – savo tritaškių sąskaitą atsidarė ir G.Orelikas, o „Lietkabelis“ priekyje rezultatu 52:29.

15 min. Visiškas kosmosas! „Lietkabelis“ puolime daro ką nori – tikrai nedažnai pamatysi G.Maldūną užbaigiantį greitą panevėžiečių ataką. Šeimininkų persvara daugiau nei dviguba (41:20).

13 min. Tritaškininkų sąrašas pildosi – į jį galime pridėti ir Dovydą Giedraitį (35:20). Šeimininkai puolime kol kas atrodo fantastiškai.

12 min. Fantastiškas „Lietkabelio“ pataikymas iš tolimojo nuotolio tęsiasi – skaudų dūrį žalgiriečiams duria K.Žemaitis (32:18).

11 min. Po G.Maldūno dvitaškio skirtumas tarp komandų pirmą kartą dviženklis, o netrukus ir trečią tritaškį įskraidina K.Berzinis (29:16).

Po I kėlinio: Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „Žalgiris“ 24:16

10 min. Dar vienas šeimininkų tritaškis su sirena, tačiau šįkart nebe su atakos, o kėlinio – antrą savo tolimą metimą pataiko K.Berzinis (24:16).

9 min. Panevėžiečiai kėlinio pabaigoje siekia atitrūkti ir turi jau 7 taškų persvarą (21:14).

7 min. Trys K.Berzinio taškai (17:12)

6 min. „Lietkabelio“ galiūnas naudojasi savais pranašumais prieš M.Blaževičių ir provokuoja nesportinę pražangą, o netrukus pelno ir taškus iš žaidimo (14:12).

5 min. Solidi Dž.Gagičiaus atkarpėlė – keturi taškai be atsako (11:9).

4 min. Iš karto į startą mestas M.Kalnietis atidirbo 3,5 min. ir yra keičiamas Artūru Milakniu. Prieš pat keitimą įžaidėjas atlieka puikų perdavimą J.Lauvergne'ui, kuris pelno du taškus su pražanga (7:7).

3 min. Su atakos sirena tritaškį įskraidinęs P.Kalaitzakis išveda šeimininkus į priekį (5:4).

1 min. Taikliais metimais apsikeičia J.Lauvergne'as ir K.Žemaitis (2:2).

Šeimininkai rungtynes pradės su Kristupu Žemaičiu, Panagiočiu Kalaitzakiu, Vyteniu Lipkevičiumi, Gediminu Orelik ir Džorde Gagičiumi.

„Žalgirio“ startinis penketas – Mantas Kalnietis, Janis Strelnieks, Edgaras Ulanovas, Nielsas Giffey ir Joffrey Lauvergne'as.

Kauniečiai į Panevėžį atsivežė ir gerų, ir blogų žinių. Į komandos sudėtį sugrįžo ilgai dėl traumos nerungtyniavęs Mantas Kalnietis, tačiau rungtynėse pasirodyti negalės kojos traumas patyrę Tai Websteris ir Paulius Jankūnas, o taip pat ir Tyleris Cavanaugh, kuris susirgo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas