Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 03

Pirmuosius taškus pelnęs Marius Grigonis: „Turėjo kažkada pramušti“

Ranką apmovęs pilka pirštine Marius Grigonis paliko areną Tel Avive – ši pirštinė šildo ranką, bet ji ir taip buvo karšta B grupės rungtynėse, kuriose jaunasis snaiperis padėjo Lietuvos rinktinei įveikti Italiją 78:73.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai buvo tritaškis antrajame kėlinyje, kai paleidęs kamuolį M.Grigonis liko metiko įtūpste ir tik įsitikinęs, kad kamuolys perskrodė tinklelį, šūktelėjo iš laimės.

Šalia taip pat audringai reagavo Mantas Kalnietis ir Edgaras Ulanovas, apsidžiaugę, kad bendražygis nutraukė netaiklių metimų seriją. Pašoko ir atsarginių suolas.

Tai buvo pirmieji M.Grigonio taškai šiais metais Lietuvos rinktinėje. Atakuojantis gynėjas praleido kelias kontrolines rungtynes dėl čiurnos traumos ir nepasižymėjo nė vienu taikliu metimu per likusias repeticijas.

Ir per pirmąsias dvejas Europos čempionato rungtynes 198 cm ūgio kaunietis nepelnė taškų, kol krepšys atsirišo tada, kai lietuviai tritaškiais varpė Italiją.

VIDEO: M.Grigonis apie pirmuosius taškus ir baltą pirštinę

M.Grigonis pelnė 8 taškus, žaidęs 26 minutes ir dar atkovojęs 5 kamuolius, atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus bei puikiai pasidarbavęs gynyboje.

– Mariau, pelnėte pirmuosius taškus šiemet Lietuvos rinktinėje – koks jausmas?

– Turėjo kažkada pramušti. Tikiuosi, kad pataikymas bus geresnis, nes krepšys atrodo kaip užkeiktas. Viskas gerai. Ne pirmą kartą taškus įmetu.

– Italai pradėjo rungtynes tritaškių serija. Jūs atsakėte varžovams jų ginklu. Ar planavote šiose rungtynėse mesti daugiau tritaškių (iš 28 tritaškių lietuviai pataikė 11).

– Norėjome , kad būtų balansas – žaidimas prie krepšio ir už tritaškio linijos. Gerai, kad Kuzia (Mindaugas Kuzminskas) patempė. Mūsų stiprybė ir yra tokia – kai vienas užstringa, kitas prabyla. Todėl ir esame stiprūs.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Mūsų stiprybė ir yra tokia – kai vienas užstringa, kitas prabyla.

– Iš pradžių italai puolė kone idealiai. Ką pakeitėte gynyboje, kad juos sustabdytumėte?

– Iš pradžių jie idealiai pataikė. Paskui pradėjome gintis agresyviai, dengti iš arčiau. Jie bet kuriuo atveju atakuos. Tačiau, būnant arčiau, didesnė tikimybė, kad jie prames. Taip ir buvo.

Gynyba prieš M.Belinelli? Mano darbas, kad jis mestų sudėtingus metimus. Jei įmeta, nieko nepadarysi – juk todėl jis ir žaidžia NBA. M.Belinelli įmetė 14 taškų – manau, galima sakyti, kad mes jį sustabdėme.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

– Kam jums po rungtynių pirštinė ant rankos?

– Tai prevencija nuo traumos, kurią buvau patyręs sezono metu. Visiems labai įdomi ši pirštinė (šypsosi).

Visiems labai įdomi ši pirštinė.

– Kokia dabar paties savijauta, ar čiurna jau sugijo?

– Po varžybų šiek tiek jaučiasi skausmas, bet prieš rungtynes gerai apšylu ir viskas būna gerai. Aišku, dar tikiuosi, kad šuolis bus geresnis, kai skausmas sumažės. Tačiau žaisti jau galiu.

– Lietuvos rinktinė laimėjo antrąsias rungtynes ir pakilo B grupėje – kaip apibūdintumėte situaciją grupėje?

– Ši pergalė nieko nereikš, jei nelaimėsime prieš Ukrainą (antradienį). Jei laimėsime prieš Ukrainą, viskas bus gerai ir liks vokiečiai (trečiadienį). Kol kas dar anksti kažką vertinti.

Ukraina įveikė Gruziją, bet tai manęs nenustebino. Mes patys turėjome laimėti prieš gruzinus. Tada nesužaidėme, nors esame ženkliai geresnė komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito