Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
06 13

Po fantastiško LKL finalo Linas Kleiza vardijo „Žalgirio“ fiasko priežastis

„Taip, tai yra fiasko“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza, kuriam antrino ir Japonijoje dirbantis buvęs Lietuvos rinktinės strategas Dainius Adomaitis: „Manau, kad „Rytas“ taktiškai buvo geriau pasiruošęs.“

Kauno „Žalgiris“ po keturiolikos metų pertraukos patyrė smūgį Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finale.

Absoliutaus lyderio Keenano Evanso pusfinalyje netekęs „Žalgiris“ pabiro į šipulius ir lemiamoje kovoje dėl šalies titulo savęs susirinkti nebesugebėjo, neatlaikęs galingai palaikomo Vilniaus „Ryto“ šturmo.

Visos trys vilniečių pergalės iškovotos po įnirtingos kovos. Pirmieji du mačai baigėsi „Ryto“ triumfu per pratęsimus, trečiasis – vos vieno taško pranašumu, kai lemiamas Luko Lekavičiaus tritaškis iš laisvos pozicijos skriejo pro šalį.

Tai – antrasis sostinės klubo iškovotas „Betsafe-LKL“ čempionų titulas per pastaruosius trejus metus, kuriuos „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas iškart po finalo įvardijo „vilniečių dominavimu“.

„Dominavimu to nepavadinčiau, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė L.Kleiza. – Kaip matėme, šįmet „Žalgiris“ susidūrė su problemomis, traumomis, o prieš dvejus metus „Rytas“ finale įveikė „Lietkabelį“. Viskas gerai su Giedriaus pasisakymu, bet kas iki tol buvo penkiolika metų? Smagu, geras renginys, kuri pritraukė daug žmonių. Tai – gera šventė. Visas Kaunas verkdavo, kad nori šalyje antros geros komandos, kuri duotų kovą dėl titulo. Viskas sugrįžo ir Kaunui reikia gerai pagalvoti, ką ir kaip reikės daryti. Žinoma, „Žalgiris“ visada buvo ir bus flagmanas, nežinau, kas turėtų įvykti, kad šį klubą kažkas numuštų nuo pirmos komandos pozicijos.“

VIDEO: PIKENROLAS: „Rytas“ vėl pirmas ir kas laukia „Žalgirio“?

Klaidų šio sezono „Žalgiryje“ buvo ne viena, ir už jas atsakingas ne tik vienas žmogus, sako L.Kleiza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius