Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 08

Po fiasko – R.Kurtinaičio kirčiai K.Maksvyčiui, žaidėjams ir LKF: „Draugysčių korupcija“

2024 metų liepos 8-osios naktis visiems sirgaliams, treneriams bei žaidėjams įsimins kaip viena niūriausių Lietuvos krepšinio istorijoje. Mūsų šalies rinktinė olimpinės atrankos finale krito prieš dominavusį Puerto Riką bei antrą kartą paeiliui liko be olimpinių žaidynių.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo 1990 metais Lietuvos rinktinė žaidė septyneriose olimpiadose paeiliui, pažymėtose trimis bronzos medaliais, istorinėmis pergalėmis. Dabar turėsime bent 12 metų olimpinių žaidynių sausrą. Krepšinio valstybės etiketė toliau trinasi ir blunka.

Išskyrus rungtynes su Italija, likusiose atrankos dvikovose lietuviai San Chuane visiškai nepateisino favoritų etiketės ir potencialas „ant popieriaus“ tik ir liko ten. Prieš šeimininkus iš Puerto Riko lietuviai atrodė beginkliai. Klampiai, senoviškai žaidusius mūsiškius pražudė uraganinis, modernus, pietietiškas krepšinis.

FIBA/Marius Grigonis
FIBA/Marius Grigonis

Po pirmadienio naktį nutikusio Lietuvos krepšinio fiasko sirgaliai, ekspertai ir treneriai ieškojo kaltų, aiškinosi priežastis ir klausė, ką toliau daryti su Lietuvos krepšiniu. Kaip sugrąžinti kadaise užtarnautą šlovę?

Stipriai sunerimęs buvo ir Lietuvos krepšinio legenda Rimas Kurtinaitis, kuris su šalies rinktine iškovojo ne vieną medalį ir kartu su Arvydu Saboniu, Šarūnu Marčiulioniu bei kitais stipriai užkėlė kartelę ateities kartoms. Būtent nuo jų prasidėjo Lietuvos kopimas į pasaulio krepšinio elitą.

R.Kurtinaitis iš pradžių pažėrė kritikos K.Maksvyčiui ir jo trenerių štabui.

„Mes pamatėme, kokios yra pasaulinės krepšinio tendencijos, kokie greičiai. Ne tik Puerto Riką imu, bet ir zelandus, Dramblio Kaulo Krantą, brazilus. Mes matėme, kokiais greičiais viskas vyksta, kokie fiziškumai. Manau, kad tos mūsų pasiruošimo metodikos turėtų keistis, – portalui 15min.lt sakė legenda. – Pas mus rinktinėje trenerių yra daug, bet naudos tiek, kiek mes gavome – mažai. 10 auklių – vaikas be galvos. Panašiai ir išėjo.

Turėčiau pirmą klausimą fizinio rengimo treneriams. Nežinau, kokiu principu jie į rinktinę ateina. Nes nežinau, kaip mums pasiekti tuos visus greičius. Žiūrint į Puerto Riką – ten yra konkreti energija, fiziškumas ir atletiškumas.

Gali būti gudrus, koks nori, pirma turi būti atletiškumas ir už tai atsako fizinio rengimo treneriai. Nežinau, reikia pakeisti tą visą pasiruošimą, man sunku spręsti. Bet labai trūko to atletiškumo. Tai – akivaizdu. Trūko energijos, trūko fiziškumo, galios, greičio. Viskas ne į temą buvo.

Jau nuo pirmųjų rungtynių viskas buvo ne į tą pusę. Tą mes matome pastaruosius 10 metų. Federacija mato kitaip. Esu ne kartą sakęs, kad jeigu į viešnamį neina lankytojai, tai ne lovas reikia keisti, o moteris. Čia yra panašiai. Gal kažką reikia keisti, kas tiesiogiai atsakingas už visas mūsų nesėkmes.“

Vida Press nuotr./Vladas Garastas, Rimas Kurtinaitis, Jonas Kazlauskas, Artūras Karnišovas, Rytis Vaišvila
Vida Press nuotr./Vladas Garastas, Rimas Kurtinaitis, Jonas Kazlauskas, Artūras Karnišovas, Rytis Vaišvila

Žodžių į vatą nevyniojęs R.Kurtinaitis taip pat smarkiai sukritikavo žaidėjus. Jo nuomone, Lietuvos krepšinio federacija trenerius renkasi ne pagal kompetenciją, o asmeninius santykius. Strategas taip pat išskyrė trenerius, kurie turėtų pakeisti K.Maksvytį.

Tačiau apie tai ir dar daugiau – portalo 15min.lt interviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi