Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 01

Po kartvelų pamokų – J.Valančiūno duoklė legendoms: „Mano kelias prasidėjo su jais“

Jonas Valančiūnas siūbavo Sakartvelo krepšinio veteraną Giorgį Šermadinį tarsi Japonijoje šiuo metu siaučiantis taifūnas, bet tris kėlinius kaip iš natų žaidusi Lietuvos rinktinė su kapitonu priešakyje ketvirtajame kėlinyje pati vos nebuvo sudeginta kartvelų puolimo liepsnos. Po susitikimo rinktinės kapitonas džiaugėsi gautomis pamokomis ir kalbėjo apie prieš mačą pagerbtas legendas.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kontrolinės rungtynės: Lietuva – Sakartvelas
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kontrolinės rungtynės: Lietuva – Sakartvelas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Jonas Valančiūnas prie Lietuvos rinktinės apšilimo prisijungė pavėlavęs penkias minutes ir akivaizdžiai saugojo sutvarstytą savo plaštaką, bet žengęs ant parketo kautis dėl ginčo kamuolio sužvėrėjo.

Pirmą kartą šią vasarą Lietuvos rinktinės aprangą užsivilkęs J.Valančiūnas vien per pirmąjį kėlinį rinko 15 naudingumo balų, o jo komanda anksti atitrūko nuo svečių iš Kaukazo.

Laužydamas tiek veterano G.Šermadinio, tiek kitų kartvelų aukštaūgių barikadas J.Valančiūnas karaliavo baudos aikštelėje, o „Žalgirio“ arenos šeimininkų persvara augo iki 19 taškų trečiajame ketvirtyje.

Bet kartvelai nesudėjo ginklų – ištirpdė lietuvių persvarą ketvirtajame kėlinyje ir užkūrę pirtį vos neišplėšė pratęsimo. Jo išvengti padėjo Tomo Dimšos pataisytas kamuolys paskutinę sekundę – Lietuva laimėjo 104:102.

„Sunkios rungtynės. Ketvirtame kėlinyje buvo šiek tiek ir panikos, gynyboje nesuspėjome, padarėme kvailesnių klaidų, – susitikimą analizavo J.Valančiūnas, pelnęs 21 tašką ir atkovojęs 8 kamuolius. – Bet čia pasiruošimas, tam ir ruošiamės. Tai buvo toks šaltas dušelis. Žinome, kaip turime nepasimesti. Manau, tikrai į naudą šios rungtynės. Pirmos rungtynės, kai visi žaidžiame kartu. Įeiname į formą, tai manau, kad tai normalu.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kontrolinės rungtynės: Lietuva – Sakartvelas.
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kontrolinės rungtynės: Lietuva – Sakartvelas.

Prie savo įprastinių rodiklių JV pridėjo ir 6 rezultatyvius perdavimus – pagal šį rodiklį jis buvo komandos lyderis kartu su Roku Jokubaičiu.

„Tai yra komandinis žaidimas, aikštelėje esame penkiese vienu metu. Turime dalintis vienu kamuoliu. Mūsų stiprybė yra dalintis kamuoliu, žaisti kaip komandai. Kuo mes geriau tą darysime, tuo geresni bus rezultatai“, – paklaustas apie aikštės matymo svarbą sakė J.Valančiūnas.

Dabartinis komandos kapitonas išgirdo klausimą ir apie savo pirmtaką Mantą Kalnietį bei kitas rinktinės legendas Joną Mačiulį ir Paulių Jankūną – šie karjeras baigę trys kauniečiai prieš susitikimą buvo pagerbti aikštės viduryje, o juos sveikino ir rinktinės krepšininkai.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kontrolinės rungtynės: Lietuva – Sakartvelas.
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kontrolinės rungtynės: Lietuva – Sakartvelas.

„Kovingumas, – paprašytas išskirti, kas labiausiai įsiminę iš jų karjerų, sakė J.Valančiūnas. – Iš tų vyrų neatimsi kovingumo. Kiekviena vasara praleista rinktinėje, šimtu procentų atiduodant viską aikštelėje. Buvo ir geresnių labai daug, buvo ir prastesnių momentų. Tas kovingumas, nepasidavimas – buvo labai daug gerų emocijų. Buvo įsimintina, kai žaidėme kartu. Mano krepšinio kelias prasidėjo su šitais vyrais. Jie legendos.“

O ko derėtų pasimokyti iš jų dabartiniams rinktinės žaidėjams?

Mano krepšinio kelias prasidėjo su šitais vyrais – jie legendos.

„Manau, kad iš tų vyrų mums reikia pasimokyti charakterio, kovingumo. Jie rodė išskirtinį charakterį. Jie rodė savo pavyzdį, o mes iš jų mokomės ir judame į priekį“, – sakė JV.

J.Valančiūnas rodė kovingumą prieš Sakartvelą, dominuodamas baudos aikštelėje nepaisant sužeistos rankos. Visgi uteniškis nuramino – sužeidimas nerimtas.

„Nesmarkiai, viskas gerai. Nieko tokio“, – sakė centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas