Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po ketverių metų į rinktinę grįžęs E.Ulanovas: „Su amžiumi pradedi vertinti“

Edgaras Ulanovas – vėl Lietuvos krepšinio rinktinės narys. Tris vasaras be nacionalinės komandos praleidęs Kauno „Žalgirio“ kapitonas džiaugiasi išvydęs seniai matytus veidus ir tikina, kad su amžiumi pradeda vertinti šilumą, kurią patiria rinktinėje.

Ulė dar prieš mažiau nei 24 valandas kėlė į viršų Karaliaus Mindaugo taurę, o pirmadienio vakarą jau plušėjo Vilniaus „Jeep“ arenoje surengtoje pirmoje rinktinės treniruotėje.

„Pavyko atvykti, viskas gerai, – šypsojosi E.Ulanovas paklaustas, ar spėjo atsigauti po praūžusio KMT savaitgalio. – Taip jau yra – šiandien nauja diena, nauji iššūkiai, pirma treniruotė su rinktine, o vakar buvo vakar. Nuotaikos geros, bet ateina nauja diena, tad reikia viską užmiršti ir pradėti iš naujo.“

2025 m. Europos čempionato atrankos rungtynes prieš Lenkiją ir Estiją žaisiančioje komandoje 32-ejų E.Ulanovas bus vyriausias iš trylikos žaidėjų.

Pastarąjį kartą aprangą su užrašu „Lietuva“ jis vilkėjo dar 2020 m. per draugiškus susitikimus Taline su Estija ir Latvija, bet praleidęs 2021 m. olimpinę atranką, 2022 m. Europos ir 2023 m. pasaulio čempionatus žalgirietis grįžo į nacionalinę komandą Eurolygai ir FIBA pirmą kartą susitarus dėl rinktinių lango klubinio sezono metu.

Susitikęs su gerais pažįstamais, tarp jų – ir dar šiame sezone „Žalgiryje“ jį treniravusiu Kaziu Maksvyčiu, E.Ulanovas trumpam stabtelėjo pasidalinti mintimis su žiniasklaida.

– Jaučiate nuovargį po taurių savaitgalio?

– Sunku pasakyti. Šiaip savaitgalis atrodė ilgas, rungtynės trunka ilgai, pastaruoju metu jos labai išilgėjo, tenka žaisti daugiau nei dvi valandas, o tai neįprasta. Bet kai laimi, nuotaikos geros, tai ir nuovargis mažiau jaučiasi.

– Matėme, jog rinktinės nariai šiltai susitiko vienas su kitu. Kokios nuotaikos rinktinėje, kurioje ilgokai nebuvote?

– Čia yra tas dalykas, dėl kurio labiausiai džiaugiesi, pamatydamas tuos veidus, kuriuos rečiau matai. Su kai kuriais dažniau, su kai kuriais rečiau susitinkame, bet smagu matyti besišypsančius veidus. Tiek žaidėjai, tiek treneriai susirinkę iš skirtingų kampelių. Su amžiumi tas jausmas vis šiltesnis, reikia tai vertinti. Kai buvau jaunesnis, tų dalykų dar nesuprasdavau. Dabar smagiau matyti besišypsančius veidus, susirenkančius dėl bendro tikslo.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruotė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruotė

– Ko labiausiai pasiilgote per tuos kelerius metus, kai nebuvote rinktinėje?

– Pasiilgau tos atmosferos, kurią šiandien pajutau. Aišku, dar labai trumpai, tik valandą esu čia. Susitikau su visais, pasisveikinau, kažkiek pakalbėjau. Maloniausias jausmas visus pamatyti.

– Ką galvojate apie laukiančias dvejas rungtynes su lenkais ir estais?

– Sunku pasakyti nežinant sudėčių. Matome, kad ir pas mus du žaidėjai atkrito dėl tam tikrų traumų. Nežinome, kaip bus pas varžovus. Manau, kad bus nelengva. Galbūt kitos rinktinės turėjo daugiau laiko pasiruošti, kalbant apie lenkus. Nežinau, kaip bus su žaidėjais, bet tikrai bus sunkios rungtynės, nes lenkai pastaraisiais metais visada gerai žaidžia per langus. Tai bus didžiulis iššūkis. O kalbant apie estus, ateina prisiminimai apie pralaimėjimą Estijoje draugiškose rungtynėse (2020 m. – aut. past.). Bus nelengva.

– Ar kalbėjote, kokį vaidmenį galite turėti šioje komandoje?

– Ne, kol kas dar nekalbėjome. Dabar pirma treniruotė, pasižiūrėsim, susidėliosim pirminį pamatą, kaip norime žaisti. Neįsivaizduoju, bet greičiausiai trečioje-ketvirtoje pozicijoje mane mato treneriai, kaip matau ir aš.

– Tai pirmas kartas, kai Eurolyga ir FIBA suderino tvarkaraščius. Ar tokia praktika turėtų likti ir ateityje?

– Nuomonių bus visokių, ypač po lango – pasiteisino ar ne. Kiek nukentės komandos, ar tai į naudą, ar ne Eurolygos klubų atžvilgiu. Analizuoti ar spręsti dar anksti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas