Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 09

Po košmariško „Šiaulių“ starto – direktoriaus žinutė, pažadas ir atskleistas biudžetas

Ambicijų prieš sezoną nestokoję, bet vos vieną pergalę per 8 rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) iškovoję „Šiauliai“ išplatino klubo direktoriaus Donatos Slaninos žinutę.

„Po paskutinių komandos pralaimėjimų, jaučiame pareigą atsakyti į visuomenės keliamus klausimus. Milžiniškas gautų žinučių bei komentarų kiekis tik parodo, kokia mūsų komanda yra brangi daugeliui iš Jūsų. Be abejonės, esamas rezultatas netenkina nei mūsų, nei sirgalių“, – feisbuke cituojamas D.Slanina.

„Visų pirma norėčiau išreikšti pasitikėjimą Nikolajumi Mazuru. Nepaisant rezultato turnyrinėje lentelėje, treneris dar neturėjo progos visiškai įrodyti savo bei komandos potencialo, nes sezono pradžioje iš rikiuotės ilgam iškrito Karolis (Giedraitis) ir Dachonas (Burke'as), kurių sugrįžimo kantriai laukiame.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Šiaulių“ vyr. treneris Nikolajus Mazuras
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Šiaulių“ vyr. treneris Nikolajus Mazuras

Situacija reikalauja papildymų komandoje, kurių, be abejonės, bus. Klubas yra derybų stadijoje ir netrukus tikisi pateikti naujienų“, – žadėjo D.Slanina.

„Tuo pačiu turime suprasti ir savo finansinius pajėgumus. Norime padėkoti partneriams, kurie šiuo sunkiu laikotarpiu išlieka kartu. Visgi, žaidėjams skiriama biudžeto dalis neleidžia priiminėti lengvabūdiškų ir finansines galimybes viršijančių sprendimų. Esame skaidri organizacija bei siekiame atitikti Lietuvos krepšinio lygos keliamus komandų licencijavimo kriterijus“, – tęsė „Šiaulių“ direktorius.

„Atsižvelgiant į didžiulį pasitikėjimą, pateikiame detalią klubo biudžeto informaciją. Pabrėžiame, kad jį sudaro ne tik vyrų, bet ir moterų komandos išlaikymas, nuo 2019 m. susikaupę kreditoriniai įsiskolinimai ir kitos sudedamosios dalys.

Komandai šiuo metu yra ypatingai svarbus Jūsų palaikymas. Tikimės, kad iš šios duobės išlipsime visi kartu“, – užbaigė D.Slanina.

LKL nuotr./Donatas Slanina
LKL nuotr./Donatas Slanina

Šalia direktoriaus žinutės paviešintas ir 2023–2024 m. klubo biudžetas.

Surinkti „Šiauliai“ tikisi 1 mln. 224 tūkst. eurų.

Išleisti – vos 887 eurais mažiau.

„Šiaulių“ klubo 2023–2024 m. sezono biudžetas
„Šiaulių“ klubo 2023–2024 m. sezono biudžetas

Didžiausią paramą „Šiauliams“ artėjančiam sezonui skyrė savivaldybė – 589 tūkst. eurų (48,1 proc.). Šiek tiek daugiau nei 0,5 mln. pavyko surinkti iš rėmėjų ir partnerių (41,7 proc.).

Dar 120 tūkst. eurų tikimasi iš bilietų (9,8 proc.) ir 5 tūkst. eurų iš atributikos (0,4 proc.) pardavimų.

Išleisti daugiausiai planuojama žaidėjų (542,3 tūkst. eurų – 44,3 proc.) algoms. Trenerių štabui atiteks 103,6 tūkst. eurų (8,5 proc.).

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – „Šiauliai“
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – „Šiauliai“

131,1 tūkst. eurų teks atiduoti skoloms (10,7 proc.), 113,6 tūkst. eurų bus išmokėta administracijai (9,3 proc.) , o moterų krepšinio komandos išlaikymui numatyta 112,9 tūkst. eurų (9,2 proc.).

Šalies pirmenybėse „Šiaulių“ vyrų komanda kol kas dalinasi priešpaskutinę vietą su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas