Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 04

Po Lietuvos kojomis kritusi Kanada sužavėta: „Lietuviai vienas dėl kito numirtų“

Lietuvos krepšinio rinktinė užbaigė Kanados žygį pasaulio čempionate. Šiems tenka tik atsidusti – puoselėta jaunųjų talentų gamykla nesuveikė, nes jaunieji talentai nejaučia pašaukimo savo šaliai. Būtent tuo Kanados žiniasklaida liko sužavėta lietuvių stovykloje.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jeigu būtų surinkusi visus NBA talentus Kanados rinktinė greičiausiai nepaliktų šansų ir amerikiečiams, bet realybė tokia, kad kanadiečiai neišėjo iš H grupės, nes kelią pastojo maža Baltijos valstybė.

Tokias išvadas daro Kanados žiniasklaida po pralaimėjimo lietuviams. Jie nelieja pykčio, bet apgailestauja ir žavisi Lietuvos rinktine.

„Šis pasaulio čempionatas turėjo būti perkrovimo mygtukas Kanados krepšiniui. Nuo čia viskas turėjo būti kitaip. Viskas ir yra kitaip, bet blogiau. Kuo daugiau tikiesi, tuo skaudžiau puoli“, – apmaudą liejo „Sportsnet“ apžvalgininkas Michaelas Grange'as.

Iš 17 pakviestų NBA žaidėjų į Kanados pasirengimo stovyklą teikėsi atvykti tik šeši ir tie vėliau prasiskirstė. Galiausiai liko tik Khemas Birchas ir Cory Josephas, kuris praleido trijų savaičių pasirengimo stovyklą.

„Buvo kalbama, kad Andrew Wigginsas nepasirodė, nes pykosi su buvusiu treneriu Jay Triano. Bet ne. Pasirodo, 150 mln. uždirbančiam krepšininkui paprasčiausiai nerūpi nacionalinė komanda“, – piktinosi žurnalistas.

Tiesa, apžvalgininkas pabrėžė, kad, pavyzdžiui, Melvinas Ejimas tik per telefoną stebėjo savo antrojo vaiko gimimą, kad atstovautų Kanadai.

„Tačiau Lietuva parodė didžiausią įmanomą kontrastą Kanados krepšiniui. Kai Kanados žaidėjai net nesivargina pasirodyti, Lietuvos krepšininkai, atrodo, kad mirtų dėl vienas kito aikštėje“, – vaizdingai rašė žurnalistas.

M.Grange'as žavėjosi Lietuvos krepšinio tradicijomis: „Maža Baltijos šalis jau seniai yra krepšinio lopšys. Galbūt net vienintelis pasaulyje. Iš 2,8 mln. gyventojų jie turi tik du NBA žaidėjus, tačiau jų rinktinėje pilna aukščiausio lygio Europos žaidėjų, kurie yra visiškai atsidavę nacionalinei rinktinei. Pavyzdžiui, Valančiūnas žaidžia Lietuvos rinktinėje jau 13 metų iš eilės.“

Kanadietis gyrė ir lietuvių komandinę dvasią: „Veteranas Jonas Mačiulis galingai aprėkė komandos draugą dėl klaidos, bet Lukas Lekavičius neatsikalbinėjo – pripažino klaidą ir sėdo ant suolo. Tai buvo nuoširdus, žaidimo įkarščio momentas, kurį gali turėti tik tikra komanda.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito