Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 07

Po mūšio Jonavoje „Žalgiris“ užsitikrino pirmąją vietą LKL reguliariajame čempionate

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai (28-4) oficialiai tapo „Betsafe-LKL reguliaraus sezono nugalėtojais, kai nusiteikė priešpaskutinėms rungtynėms ir 89:82 įveikė Jonavos „CBet“ (18-15).

„Žalgiris“ pasiekė dešimtą pergalę iš eilės LKL čempionate, o kartu tai buvo 28-oji pergalė, užtvirtinusi pirmąją vietą reguliariajame čempionate ir garantavusi namų sienų pranašumą per visus atkrintamųjų varžybų etapus.

„Pasiekėme tikslą, užsitikrinome pirmąją vietą, bet rungtynės buvo nervingos, – BTV sakė Kauno komandos treneris Kazys Maksvytis. – Jonava eilinį kartą sužaidė gerai, o tai yra didžiausias trenerio Šeškaus nuopelnas.“

„Žalgirio“ 34-ojo turo rungtynės antradienį Panevėžyje su „7bet-Lietkabeliu“ jau nieko nebelems žalgiriečiams, nes jie vienu laimėtu maču lenkia antroje vietoje reguliarų sezoną baigusį Vilniaus „Rytą“.

Kazio Maksvyčio treniruojamos komandos varžovas ketvirtfinalyje paaiškės pirmadienį po Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ir „Šiaulių“ akistatos, nes būtent šio mačo nugalėtojas gaus paskutinį – aštuntą bilietą į atkrintamąsias kovas.

Suprasti akimirksniu

  • Likusios LKL reguliariojo sezono rungtynės:
  • Sekmadienis: Klaipėdos „Neptūnas“ – Alytaus „Wolves“
  • Pirmadienis: „Nevėžis-Optibet“ – „Šiauliai“
  • Antradienis: Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ – „Žalgiris“

Iš kitos pusės, po „Žalgirio“ laimėtų rungtynių paaiškėjo pirmoji LKL ketvirtfinalio pora: „Rytas“ žais su „Neptūnu“.

Prieš kelis mėnesius „Žalgirį“ Kaune įveikę ir Manto Kalniečio palydėtuves sugadinę Jonavos „CBet“ krepšininkai šįsyk staigmenos nepakartojo, o tai reiškė, kad jie reguliarų sezoną baigė šešti.

Čempionato pradžioje net lyderiais buvę Virginijaus Šeškaus auklėtiniai paskui nukrito rikiuotėje, o lenktynėse dėl penktos pozicijos nusileido Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ klubui, kuris irgi laimėjo 18 mačų, bet laimėjo daugiau tarpusavio rungtynių.

Jonavos ir Utenos ekipų varžovai ketvirtfinalyje gali paaiškėti po paskutinių „Wolves“ rungtynių sekmadienį vakare arba po „Žalgirio“ mačo su „7bet-Lietkabeliu“.

Sekmadienį Jonavoje abi komandos stojo į kovą stipriausiomis sudėtimis ir sužaidė į puolimą orientuotas rungtynes.

„Žalgiris“ per pirmuosius du kėlinius pataikė net 17 dvitaškių iš 18 (94,4 proc.), po tris dvitaškius pataikius Edgarui Ulanovui, Isaiah Taylorui ir Kevarriusui Hayesui.

Antrojo kėlinio pabaigoje žalgiriečiai pasiekė dviženklę persvarą (45:35), bet šeimininkai su po krepšiu vikriai besisukusiu Goranu Huskičiumi stengėsi neatsilikti.

Trečiajame kėlinyje užsivedęs Dovis Bičkauskis pelnė 8 taškus per porą minučių, o Jonavos ekipa išsiveržė į priekį (55:51).

Nors Kauno krepšininkai susigrąžino iniciatyvą, iki mačo pabaigos vyko labai įtempta kova – itin svarbus buvo Tomo Dimšos perimtas kamuolys iš G.Huskičiaus ir netrukus prasiveržimu pelnytas dvitaškis likus žaisti 41 sek., kai kauniečiai padidino skirtumą iki 5 taškų.

„Labai sunkios rungtynės, varžovai privertė jaustis nepatogiai, – BTV komentavo Kauno ekipos kapitonas E.Ulanovas, pelnęs 15 taškų ir surinkęs net 25 naudingumo balus. – Mums reikėjo judinti kamuolį, kai tai padarydavome, susikurdavome progas. Daug dalykų netenkino gynyboje, bet svarbiausia užsitikrinome pirmąją vietą reguliariajame čempionate.

Dabar svarbiausia gerai pasirengti ketvirtfinaliui.

Tai buvo emocingas mačas, nes už priekaištus arbitrams techninės pražangos buvo skirtos K.Maksvyčiui ir I.Taylorui bei G.Huskičiui ir Jonavos žaidėjų suolui.

Netrūko ir įspūdingų atakų – Jonavos naudingiausias sezono žaidėjas Jeffery Garrettas nejučia pralėkė pro galinę liniją ir gavęs kamuolį su pašėlusia jėga dviem rankomis sugrūdo į krepšį. Žalgiriečio Arno Butkevičiaus reidas palei galinę liniją ir dėjimas viena ranka taip pat buvo vertas dėmesio, kaip ir Lauryno Biručio šuolis ir dėjimas.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 15 (5 rez. perd.), Laurynas Birutis 13, Isaiah Tayloras 11, Ignas Brazdeikis 10.

„CBet“: Goranas Huskičius 20 (10/15 dvit.), Martinas Laksa 12, Dovis Bičkauskis 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas