Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po nesėkmės špagavęsis A.Trinchieri kirto žurnalistui: „Esi vargšas ir gyveni vargingai“

Šį sekmadienį Lietuvos krepšinio lygoje įvyko pirmasis sezono LKLasiko, kuriame Kauno „Žalgiris“ vėl nesugebėjo atsirevanšuoti savo amžinam varžovui Vilniaus „Rytui“. Andrea Trinchieri auklėtiniai krito 88:91 bei atrodė be noro ir energijos.

Vilniečiai jautį už ragų ėmė jau pirmajame kėlinyje, kuomet po Gyčio Radzevičiaus tritaškių salvių bei Gyčio Masiulio taiklių baudų įgijo 4 taškų pranašumą (22:18).

Antrajame kėlinyje „Rytas“ pradėjo dominuoti, o „Žalgiris“ leido LKL čempionams primesti savo žaidimą. Silpnai gynyboje atrodę kauniečiai sugėrė kartų kėlinį 28:17, per 20 minučių praleido net 50 taškų ir turėjo 15 taškų deficitą.

Gyvybės ženklus kauniečiai parodė trečiajame kėlinyje, kuomet turėdami 20 taškų deficitą (35:55) buvo įkvėpti 12 taškų per kėlinį pelniusio Bryanto Dunstono. Likus 8 minutėms iki mačo pabaigos skirtumas siekė tik 8 taškus (66:74).

Kauniečiai turėjo gerą šansą pavogti pergalę, tačiau lemiamos rungtynių atakos nesusiklostė, Sylvainas Francisco nepataikė tritaškio su sirena ir „Žalgiris“ buvo priverstas sugerti pralaimėjimą (88:91).

„Vienas skaičius, kuris paaiškina viską. Jie atkovojo 44 kamuolius, mes 26. Visa kita – detalės, – po mačo sakė A.Trinchieri. – Jeigu mes leidžiame „Rytui“ atimti kamuolį iš mūsų rankų ir būti stumdomi, neturime daug šansų išvykoje. Kai Eurolyga prasideda, tu turi kontroliuoti energiją ir ypač psichologinę, ne fizinę. Jeigu nedarai purvino darbo, negali žaisti. Mūsų gynyba buvo labai bloga, gynėjai negalėjo skaityti žaidimo. Kamuolys prastai judėjo, per daug driblingavome, nebuvo ritmo ir tai mums kainavo rungtynes.“

Spaudos konferencijos metu A.Trinchieri sulaukė kritikos iš žurnalisto ir įsivėlė į karštą diskusiją. Visas pokalbis – žemiau pateiktame interviu.

– Kaip galite paaiškinti, kad po pralaimėto LKL finalo „Žalgiris“ vis tiek turi mažiau motyvacijos, mažiau energijos nei „Rytas“?

– Nesuprantu, ką norite padaryti. Praėjęs sezonas yra praėjęs sezonas, finalas susidėjo iš ketverių rungtynių. Nežaidėme gerai, pralaimėjome tritaškiu. O dabar kalbi apie motyvaciją? Kokį gyvenimą gyveni? Koks tavo mentalitetas? Jeigu aš mąstyčiau kaip tu, būčiau sodininkas.

– 20 taškų deficitas po dviejų kėlinių. Ar tikrai tai nesusiję su mentalitetu?

– Ne. Apie tai, kad tiesiog negalime įmesti. Žaidėme blogai, taip nutinka. Gali koncentruotis arba į 20 taškų deficitą, arba į tai, kad sugrįžome iš jo ir galėjome išlyginti rezultatą. Gali žiūrėti į dalykus iš abiejų pusių, taip? Tiesa? Kodėl kalbi tik apie blogus dalykus? Jie buvo pranašesni kovojant dėl kamuolių, mes buvome minkštesni. Jie nusipelnė pergalės. Kodėl tu užduodi tokius klausimus? Nesuprantu. Ką nori pasakyti?

– Na, paprastai taip dažnai nenutinka, kad „Žalgiris“ pralaimi „Rytui“ 4 kartus per pusmetį. Todėl.

– Naujas sezonas.

– Tos pačios dvi komandos, tie patys biudžetų skirtumai, tie patys treneriai.

– Ir? Šiąnakt eisiu namo... Ar bandai mane pamokyti? Ką nori, kad pasakyčiau, jog būtum laimingas? Kai pralaimime rungtynes, iš pradžių praėjusį sezoną vienas žmogus atėjo su teiginiu, kad esame atostogose...

– Ir tą kartą jis buvo teisus...

– Teisus? Kodėl? Ar mes pasidavėme?

– Jūs pralaimėjote finalą.

– Mes pralaimėjome finalą. Ar negalime pralaimėti rungtynių? Ar visos pergalės garantuotos?

– 9 kartus iš 10 „Žalgiriui“ pavykdavo laimėti LKL finalą...

– Ar šiandien yra finalas? Kodėl suplaki viską į vieną? Nes nori padaryti kažką ypatingo. Esi vargšas žmogus, gyveni vargingai. Aš pralaimėjau rungtynes, prisiimu atsakomybę, patikėkite manim. Mes sugrįšime. Gerai? Čia yra žemas mentalitetas, reikia žiūrėti į bendrą paveikslą. Nesuprantu. Kai atsikėliau, žinojau, kad ateisi. Klausykite, bet viskas gerai. Kodėl niekas nekalba apie tai, kad paskutinėje atakoje gynyboje teisėjas sušvilpia pražangą. Jie įveda naują taisyklę ir paskutinėje rungtynių atakoje teisėjai gali patys pasižiūrėti epizodą. Tai nebuvo pražanga, tai buvo perimtas kamuolys. Jei darai savo darbą sąžiningai, kodėl to nepaklausei?

– Ar turėčiau jūsų klausti apie teisėjus?

– Apie tai, kas yra labai keista. Žinote naują taisyklę?

– Žinau, bet neturėjote daugiau iššūkių.

– Man ir nereikėjo turėti. Aš neprivalau turėti. Matau, kaip dirbi savo darbą. Labai aišku. Ką nori, kad padaryčiau? Bandai suplakti praėjusio ir šio sezono pralaimėjimus. Viskas gerai, dirbi darbą. Bet aš nesutinku. Ar nori, kad visada sutikčiau? Turi dar protingų klausimų? Aš klausiu. Dirbu savo darbą.

– Mačo metu Edgaras Ulanovas vienas prieš vieną gynėsi prieš Ąžuolą Tubelį. Ar turėjo būti pagalba iš kitų žaidėjų, ar tai buvo jūsų sprendimas?

– Mano sprendimas. Geras klausimas. Planas nesuveikė, mano sprendimas. Dar kažkas? Jūs tokie nuspėjami. Mama mia.

– Per ilgąją pertrauką paprašėte Bryanto Dunstono jo patirties. Ar kažkam reikėjo padaryti purviną darbą?

– Taip, jis parodė būdą, bet žaidėjai nesekė jo pavyzdžiu.

– Laurynas Birutis nežaidė antroje mačo pusėje...

– Taip, mums reikėjo kitokios rotacijos. Kiekvienose rungtynėse bus žaidėjų, kurie nežaidžia.

– Alenas Smailagičius kol kas išgyvena lėtoką sezono startą...

– Lėtoką? Be galo lėtą.

– Ką galite pasakyti apie A.Smailagičiaus adaptaciją?

– Jis žaidžia blogai. Jis lėtina viską ir turi rasti savo žaidimą, turi pasivyti komandą, mes jo nelauksime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas