Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 12 02

Po pergalės Dainius Adomaitis sveikino D.Sabonį ir auklėjo žurnalistus

Dainius Adomaitis turėjo pasinervinti, kai Lietuvos rinktinė išbarstė 16 taškų pranašumą ir leido Kroatijai išlyginti rezultatą „Siemens“ arenoje. Bet viskas baigėsi laimingai lietuviams – iškovota devinta pergalė ir pakilia gaida baigtas dar vienas pasaulio čempionato atrankos ciklas. Tiesa, po rungtynių treneris davė patarimų žurnalistams.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinė neleido sau pralaimėti antrą kartą iš eilės. Po apmaudaus pralaimėjimo Italijai lietuviai namuose 79:62 nukovė besispardžiusią Kroatiją.

Lietuviai fantastiškai pradėjo rungtynes 23:9, tačiau kroatai sugebėjo išlyginti rezultatą. Visgi, lietuviai trečią kėlinį laimėjo 24:10 ir ramiai nužingsniavo iki devintos pergalės pasaulio čempionato atrankos cikle.

D.Adomaitis padėkojo sirgaliams už palaikymą ir džiaugėsi, kad viskas baigėsi sėkmingai: „Žaidimas buvo banguotas. Mes antrajame kėlinyje pametėme galvas. Nemanau, kad 17 baudos metimų per kėlinį vienai komandai yra normalu, bet reikia prisitaikyti prie teisėjavimo. Jie pelnė visus taškus ramiai mesdami taškus, o ne žaisdami. Po pertraukos mes sutvarkėme savo agresyvumą ir pradėjome žaisti protingiau. Mūsų rotacija mus gelbėjo. Nuo suolo kilę žaidėjai mums suteikė energijos ir rungtynės susiklostė mums palankiai.“

Treneris sveikino jaunuosius rinktinės žaidėjus ir pirmuosius taškus pelniusį Gytį Masiulį: „Super. Jie davė energijos ir gerai atrodė. Gytis nedarė klaidų ir pelnė taškų. Tikrai super.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Sekmadienį buvo išrinktas geriausias Lietuvos metų krepšininkas, kuriuo tapo Domantas Sabonis. Paklaustas, už ką balsavo, rinktinės treneris teigė, kad paliko šią privilegiją sirgaliams: „O aš galėjau balsuoti? Manau, kad yra teisinga, jog renka visi. Tai svarbu žaidėjams, nes visi išreiškia savo nuomonę. Sveikinimai Domantui, o kitiems bus stimulas pasitempti.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Adas Juškevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Adas Juškevičius

D.Adomaitį supykdė klausimas apie rungtynių svarbą. Vienas iš žurnalistų svarstė, kad Lietuvos rinktinė jau senokai užsitikrino vietą pasaulio čempionate, o ir Kroatijos rinktinė atvyko be didžiausių žvaigždžių. Ar sirgaliams įdomu stebėti tokias rungtynes? Tokie pamąstymai treneriui nepatiko.

„Jūs formuojate nuomonę tiems žiūrovams, ar jiems ateiti ar ne. Jūs parašote, kad rinktinei nesvarbios rungtynės. Ir mane dabar tokiu klausimu verčiate. Man labai įdomios rungtynės. Jauni žaidėjai gauna progą užsivilkti rinktinės marškinėlius ir grįžę į klubus gauna impulsą. Aš žiūriu, ką gero galima pasiimti iš situacijos. Negali būti rinktinėje nesvarbių rungtynių. Prieš kitą langą bus svarbus revanšas prieš Italiją. Parašykite.

Girdžiu, kad Adomaitis neišleido Stipčevičiaus į rinktinę. Ar jūs turite problemų su Adomaičiu? Aš visada atsiliepiu į skambučius ir pakomentuoju, ką reikia. Nerašykite, kad Adomaitis neišleidžia Stipčevičiaus į rinktinę. Jūs formuojate nuomonę. Išsiplėčiau, gal nereikėjo“, – po pamokomojo monologo žiniasklaidai pajuokavo „Ryto“ treneris.

Iš tiesų, „Ryto“ naujokas Rokas Stipčevičius nebuvo kviečiamas į Kroatijos rinktinę šiam langui. Tai po rungtynių patvirtino kroatų treneris Draženas Anzulovičius.

Ant dviejų kėdžių sėdintis D.Adomaitis jau pirmadienį kibs į darbus su Vilniaus klubu: „Buvau susikaupęs darbui su rinktine. Klube viskas buvo suplanuota. Treniruotes filmuojame ir matau, ką žaidėjai daro. Tikrai gerai padirbėjo. Rytoj pradedame ruoštis kitoms rungtynėms.“

Lietuvos rinktinei šiame cikle dar liko sužaisti atrankos rungtynes su Italija namie ir su Nyderlandais išvykoje.

Dainiaus Adomaičio komanda jau senokai užsitikrino vietą pasaulio čempionate Kinijoje, bet dar neužsitikrino pirmosios vietos J grupėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas