Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 04 02

Po pergalės Memfyje – pagyros „Raptors“ gynybą cementavusiam bokštui J.Valančiūnui

Jonas Valančiūnas NBA aikštelėse tampa vis svarbesniu ir vis mažiau varžovams nuspėjamu „Toronto Raptors“ ekipos ginklu. Vietą atkrintamosiose varžybose jau turintis Ontarijo klubas penktadienio vakarą 99:95 (27:23, 18:30, 29:19, 25:23) išsivežė pergalę iš Memfio, o triumfo prieš „Grizzlies“ kalviu tapo būtent 17-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius vilkėjęs lietuvis.
Jonas Valančiūnas ir Zachas Randolphas
Jonas Valančiūnas ir Zachas Randolphas / „Scanpix“/AP nuotr.

Karts nuo karto puolime sublizgantis J.Valančiūnas NBA specialistų jau nebestebina, tačiau šiems vis dažniau tenka pažymėti ir kitą lietuvio žaidimo pusę – ryškiai pagerėjusį žaidimą po savuoju krepšiu.

Būtent tokios buvo ir penktadienio rungtynės Memfyje. Puolime uteniškis neblizgėjo – per 36 minutes pelnė 11 taškų, įmesdamas tik 1 metimą iš 5 ir realizuodamas 9 baudas iš 10.

Tačiau gynyboje JV buvo nepramušama uola – ne tik sugriebė 14 atšokusių kamuolių, bet ir perėmė 3 kamuolius ir blokavo 7 metimus, tokiu būdu ankstesnį savo NBA rekordą pagerindamas dviem blokais.

Beje, Jono +/– rodiklis „Raptors“ komandoje buvo aukščiausias. Jam būnant aikštėje, Toronto ekipa įmetė 18 taškų daugiau nei „Grizzlies”.

Toks solidus J.Valančiūno žaidimas neliko nepastebėtas. Po mačo „Raptors“ ekipos vyriausiasis Dwane'as Casey savo „centrą“ įvardijo vienu svarbiausių šių rungtynių žaidėjų.

„Jis šiose rungtynėse puikiai padirbėjo, – po mačo pripažino specialistas. – Jonas labai gerai žaidė baudos aikštelėje, ypač antroje rungtynių pusėje stabdydamas Zebo (Zachą Randolphą – red.past.). Jis uždarė erdvę, puikiai grūmėsi dėl kamuolių, o lemiamomis akimirkomis taikliai realizavo baudų metimus, kurie buvo nepaprastai svarbūs.“

Jonas labai gerai žaidė baudos aikštelėje, ypač antroje rungtynių pusėje stabdydamas Zebo.

Per paskutines pustrečios minutės JV įmetė visas šešias savo baudas ir išspaudė trenerio veide šypseną bei pasigėrėjimą. „Tai buvo puikus pasirodymas, o be to – vėl atkovota 14 kamuolių“, – savo aukštaūgį toliau liaupsino D.Casey.

„Grizzlies“ starto penketo „centras“ Chrisas Andersenas šiame mače surinko vos 3 taškus, o Z.Randolphas – 16, bet sugriebė tik 4 kamuolius. Tiesa, reikėtų pažymėti, kad J.Valančiūnui grumtis baudos aikštelėje buvo kiek paprasčiau, nes iki sezono pabaigos traumuotas pagrindinis „Grizzlies“ vidurio puolėjas Marcas Gasolis.

Tai buvo jau 51-oji „Raptors“ pergalė šį sezoną. D.Casey auklėtiniai tęsia rekordinius metus – tiek pergalių reguliariajame sezone dar nebuvo pasiekę.

VIDEO: Vieninteliai J.Valančiūno taškai „iš žaidimo“ – galingu dėjimu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas