Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 19

Po prastos pirmosios pusės J.Zdovcas rūbinėje rykštės nesitraukė: „Buvau geras ir mandagus“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienio vakarą namuose 78:70 susitvarkė su Alytaus „Dzūkija“. Nors slogūs pirmieji du kėliniai ir bangavimas visų rungtynių metu neramina vyriausiąjį Lietuvos čempionų strategą Jurę Zdovcą, strategas spaudos konferencijoje rado laiko ir pašmaikštauti. Pasak trenerio, per pertrauką žaidėjų papildomai motyvuoti riksmais nereikėjo.
Jure Zdovcas
Jure Zdovcas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Sunkios rungtynės. Kiekvieną kartą kartoju, kad neskirstau rungtynių į Eurolygą ar LKL. Rungtynės yra kova, o ypatingai prieš mus kiekvienas varžovas yra labiau motyvuotas ir atsipalaidavęs. Tokias rungtynes gali laimėti gynyba 100:60 arba 75:70 – prametėme daug laisvų metimų, tai buvo galima matyti jau pačioje rungtynių pradžioje. Paskutines 2-3 minutes atidavėme jiems 10 taškų ir tai mane skaudina labiausiai“, – pagrindinius akcentus dėliojo Zdovcas.

Treneriui buvo sunku išskirti vieną konkrečią priežastį, kodėl jo auklėtiniai didžiąją susitikimo dalį atrodė taip vangiai.

„Visko po truputį. Kai pamačiau komandą prieš rungtynes, iš karto supratau – ir tai jau ne pirmas kartas, nes pastoviai turime problemų LKL rungtynėse – jie nepakankamai susikoncentravę rungtynėms. Jie galvoja, kad galbūt už juos sužais komandos draugas, jie pailsės, o tai ir yra didžiausia problema. Dažnai mėgstu sakyti, kad būtent tokios rungtynės parodo tikruosius žaidėjų charakterius.“

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Jure Zdovcas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Jure Zdovcas

Po pertraukos „Žalgiris“ į aikštę grįžo su kitokiu nusiteikimu ir trečiajame kėlinyje varžovus triuškino 31:13. Pasak J.Zdovco, treneriui rūbinėje neprireikė išsitraukti rykštės.

„Buvau geras ir mandagus, – šypsojosi slovėnas. – Nesu kvailas ir negaliu visą laiką būti agresyvus ir tik ant jų rėkti. Jie protingi vyrukai ir viską puikiai supranta. Žaidėjai tinkamai sureagavo. Trečią kėlinį privalu pradėti gerai – tuomet užduodi toną visai antrai žaidimo daliai.

Per ketvirtą kėlinį praleidome 21 tašką, nors turėtume praleisti apie 10. Tas pats buvo su „Monaco“, UNIKS – tai yra per daug. Paskutinis kėlinys turi būti geriausias iš gynybinės pusės.“

VIDEO: J. Zdovcas: „Tokiose rungtynėse pasimato tikrieji žaidėjų charakteriai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas