2019 04 10

Po Vaido Čeponio klausimo supykęs Dainius Adomaitis aiškinosi dėl DJ Seeley

Vilniaus „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis liko nusivylęs Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėmis Klaipėdoje, o ypač vienu komandos lyderių DJ Seeley.
D.J. Seeley
D.J. Seeley / Karolio Bakūno nuotr.

„Neptūnas“ trečiadienį Klaipėdoje pamokė Vilniaus „Rytą“ 89:74 ir susilygino su juo LKL lentelėje – klubai turi po 22 pergales ir 7 nesėkmės bei dalinasi 2-3 pozicijas.

„Ryto“ treneris D.Adomaitis liko ypač nusivylęs žaidėjų nusiteikimu.

„Skyrėsi energijos lygis – mes pradėjome rungtynes su trimis šiurkščiomis klaidomis, nors akcentai buvo sudėti – tai, ką darėme pirmajame ketvirtyje, yra nepateisinama, – sakė D.Adomaitis. – Gal ir mano kaltė, kad neradau tinkamų žodžių kaip nuteikti, nors kalbėjome, kad rungtynės svarbios, taškas – dvigubos vertės. Deja, nepavyko.“

Karolio Bakūno nuotr. /Dainius Adomaitis
Karolio Bakūno nuotr. /Dainius Adomaitis

Tai buvo dar vienas prastas mačas iš eilės DJ Seeley – „Ryto“ amerikietis per 26 minutes tepelnė 2 taškus, prametęs visus penkis metimus iš žaidimo.

„Jis turėjo problemų dėl piršto – buvo procedūros. Tačiau faktas, kad laukia pokalbis. Analizuojame, žiūrime, ieškome situacijų, kur norėtume jį matyti su kamuoliu. Faktas, kad jo indėlio trūksta“, – sakė D.Adomaitis.

D.Seely vidurkis LKL čempionate yra 10,6 taško, bet per pastarąsias penkerias rungtynes jis iš viso pelnė 12 taškų. Tai yra – po 2,2 per mačą.

Karolio Bakūno nuotr. /D.J. Seeley
Karolio Bakūno nuotr. /D.J. Seeley

Krepšinio komentatoriui Vaidui Čeponiui atkreipus dėmesį į DJ Seely kojas, D.Adomaitis pyktelėjo.

„Ką dabar siūlai daryti su jo kojomis? Jis buvo traumuotas“, – atšovė D.Adomaitis.

Kilus diskusijai dėl DJ Seely fizinio ir psichologinio pasirengimo spaudos konferencijoje, D.Adomaitis pasiūlė: „Eikite pasitarkite.“

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Neptūnas“ - „Rytas“ [2019-04-10]

Iš dalies jis bandė pateisinti žaidėją. „Jo piršto trauma trukdė gaudyti kamuolį, jį varytis. Jis to vengdavo ir mes patys buvome nuėmę nuo dalį atsakomybės. Galbūt gydytojo reikėtų perklausti dėl jo būklės. Faktas, kad jis nėra toks žaidėjas, koks buvo ir kokio mums reikia“, – apie DJ Seeley kalbėjo D.Adomaitis.

Jis buvo piktas dėl bendro komandos žaidimo.

„Neptūnas“ viską darė greičiau už mus. Du momentai: pradžioje Deivido Gailiaus tritaškiai, nors tai akcentavome, to nepadarėme. Antro ketvirčio pabaigoje, turime tik dvi komandines pražangas, bet prieš Tomą Delininkaitį prasižengiame metimo metu. Aš kaip treneris negaliu žengti į aikštę ir prasižengti. Čia jau žaidėjai turi prisiimti atsakomybę. Deja, vėl teks rengti susirinkimą ir analizuoti“, – kalbėjo D.Adomaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento