Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 05 29

Policija nutraukė tyrimą dėl sutartomis rungtynėmis kaltinto Vaido Kariniausko

Krepšininkas Vaidas Kariniauskas atsikvėpė lengviau. Trečiadienį Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad tyrimas dėl jo įtarimus sukėlusios veiklos nutrauktas.
Vaidas Kariniauskas
Vaidas Kariniauskas / FIBA nuotr.

Tyrimas buvo pradėtas šių metų vasario 4 dieną, tačiau trečiadienį paskelbta, kad „kadangi nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“, tyrimas yra nutraukiamas.

Panevėžio „Lietkabelyje“ rungtyniavęs krepšininkas buvo įtariamas neteisėtu bandymu paveikti sąžiningą profesionalių sporto varžybų eigą arba varžybų rezultatą.

„Šių metų sausio 24 d. gauta informacija apie įtartinus statymus ir galimą manipuliavimą sporto varžybomis. Įtariama, kad sausio 23 d. vykusiose krepšinio varžybose vienas iš žaidėjų galėjo tyčia pelnyti mažai taškų, o su juo galimai susiję asmenys, atlikę statymus lažybų punktuose, iš to galimai pasipelnė“, – taip pradėtą tyrimą pagrindė policija.

Sausio 23 dieną Prancūzijoje „Lietkabelis“ pralaimėjo svarbų mačą Dižono JDA klubui 91:99. V.Kariniauskas, kurio rezultatyvumo vidurkis Čempionų lygos rungtynėse iki tol siekė 10,4 taško, Dižone pelnė 2 taškus. Jis žaidė 21 minutę, pataikė vieną metimą iš šešių – tikslą pasiekė vienas dvitaškis iš trijų, o visi trys tritaškiai lėkė pro šalį.

Pats krepšininkas interviu 15min neigė, dalyvavęs nešvariuose žaidimuose Dižone.

Susitarimą neigė ir už V.Kariniausko nerezultatyvumą ženklias pinigų sumas statęs jo bičiulis, kuris kreipėsi pagalbos į lošėjų asociaciją, pateikęs savus argumentus, kodėl statė pinigus už draugui prastą mačą.

V.Kariniauską iš pradžių suspendavęs Panevėžio klubas vėliau atsisveikino su žaidėju.

Įžaidėjas, 2016 metais atstovavęs Lietuvos rinktinei olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire, iškart perėjo į Graikijos klubą „Kymis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas