Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 29

Potencialios žvaigždės? Devyni įdomiausi kito sezono LKL žaidėjai

Nenumaldomai artėja 32-asis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas. Daugelis komandų jau baigė komplektaciją ir pradėjo pasiruošimo procesus. Rugsėjis dar neatėjo, bet krepšinio apžvalgininkai jau trimituoja, kad šią vasarą klubai susikomplektavo taip galingai, jog lyga tapo viena pajėgiausių žiūrint į visus jos gyvavimo metus.

Įspūdingai žaidėjus susirinkęs Kauno „Žalgiris“, pirkiniais nustebinęs čempionas Vilniaus „Rytas“, pajėgią gynėjų grandį surinkę Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ bei, žinoma, šios vasaros išsišokėliai – Utenos „Uniclub Casino – Juventus“. Kova dėl pirmojo ketverto bus tikrai arši.

LKL klubus papildė tuntas dar nematytų legionierių, sugrįžo nemažai pajėgių ir įdomių lietuvių, todėl ta proga portalas 15min pristato 9 įdomiausius bei labiausiai intriguojančius kito sezono LKL žaidėjus.

Esminis punktas – sąraše esantys žaidėjai praėjusį sezoną LKL nerungtyniavo. Tai reiškia, kad arba debiutuoja Lietuvos čempionate, arba į jį sugrįžta po sezono pertraukos.

Vertinimo kriterijai – mano, kaip žurnalisto, subjektyvi nuomonė, žaidėjo CV, praėjusio sezono statistika ir potencialios atleto lubos. Eiliškumas yra atsitiktinis, tekste nebus išskiriama, kuris yra labiau intriguojantis.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Stevenas Enochas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Stevenas Enochas

Stevenas Enochas – Vilniaus „Rytas“

Kai atrodė, kad Martyną Echodą deramai pakeisti bus beveik neįmanoma, LKL čempionai išsitraukė tokį tūzą iš kaladės. Kaip jiems pavyko? Pasak Giedriaus Žibėno, 26-erių centras turi motyvaciją sugrįžti į aukščiausią lygį, kuriame yra buvęs, nors žodis buvęs nėra labai tinkamas. Jis ten žaidė ir žaidė gerai.

S.Enochas nuo 2021 iki 2023 metų žaidė Vitorijos „Baskonia“ ekipoje, o 2021–2022 m. sezone Eurolygoje fiksavo 9,5 taško, 5,6 atkovoto kamuolio ir 10,7 naudingumo balo statistiką. Antakį kilsteli ir 24 taškų, 8 atkovotų kamuolių bei 35 naudingumo balų pasirodymas prieš „Barcelona“.

VIDEO: ? Steven Enoch Career-High - 35 PIR EuroLeague

Praėjusį sezoną S.Enochas praleido Ankaros „Turk Telekom“ ekipoje bei buvo dominuojanti jėga Europos taurėje, rinkusi po 18,1 naudingumo balo.

Stevenas turi ganėtinai platų įgūdžių puolime paketą – gerai leidžiasi po pikenrolų, bėga į greitą puolimą, aukštai skraido virš lanko bei be problemų gali sužaisti nugara į krepšį. Galima paminėti ir tai, kad centras vis dažniau nevengia atakuoti ir iš tolimesnių distancijų. Aišku, tai tikrai nėra jo elitinis įgūdis.

Mano nuomone, S.Enochas turi visus šansus tapti LKL MVP, o svarbiausia – kažką pasiekti su „Rytu“. Vilniečiai su komplektacija tikrai padirbėjo iš peties, o tokie ėjimai, kaip S.Enocho pasikvietimas, sufleruoja, kad stipriausias sostinės klubas nori vėl patriukšmauti. Gal šįkart ne tik LKL, o ir europiniame fronte? Pažiūrėsime.

Vida Press nuotr./Sylvainas Francisco
Vida Press nuotr./Sylvainas Francisco

Sylvainas Francisco – Kauno „Žalgiris“

Po nesėkmingo LKL finalo „Žalgiris“ šį sezoną neblogai pasitaškė pinigais ir susirinko labai konkurencingą sudėtį. Būtent S.Francisco iš jos man yra įdomiausias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas