Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 08 16

Prancūzai po antausio Kaune: „Bijojome tokio scenarijaus“

Prancūzijos rinktinės nariai įvertino greitą Lietuvos komandos virsmą. Po kontrolinių rungtynių Kaune, kur mūsų šalies krepšininkai iškovojo pergalę 96:71, prancūzai pripažino lietuvių taktinių ėjimų galią ir ieškojo savų nesėkmės priežasčių.
Vincent Collet
Vincent'as Collet / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Mes bijojome tokio scenarijaus – stiprios Lietuvos rinktinės reakcijos“, – didžiausias Prancūzijos sporto leidinys „L'Equipe“ citavo Vincent'ą Collet.

Prancūzijos rinktinės treneris teigė, kad šiame mače jiems pavyko laikytis antrajame kėlinyje daugiausia ant Nando De Colo pečių, bet po pertraukos lietuviai užgriuvo visu pajėgumu.

„Mūsų silpnybė baudos aikštelėje išryškėjo rungtynių metu – mes ne tik negalėjome patys užpulti, bet ir pradėjome praleisti vis daugiau, – kalbėjo V.Collet. – Tada Lietuva dar labiau užspaudė mūsų antrosios linijos žaidėjus, ypač Nando, ir mes nežinojome, kaip atsakyti.“

Lietuva dar labiau užspaudė mūsų antrosios linijos žaidėjus, ypač Nando, ir mes nežinojome, kaip atsakyti

Prancūzijos rinktinės gynėjai – Thomas Huertelis, N.De Colo, Evanas Fournier ir Edwinas Jacksonas kartu pataikė 21 iš 31 metimo.

Bet, skaičiuojant kitų prancūzų metimus, tikslūs buvo tik 6 dvitaškiai ir tritaškiai iš 22.

„Toks pralaimėjimas žeidžia, bet lietuviai spaudė mus per vietas, kuriose turėjome bėdų. Mums labai trūko Joffrey Lauvergne, – dėl traumos rungtynes praleidusį „San Antonio Spurs“ aukštaūgį prisiminė gynėjas Edwinas Jacksonas. – Be jo buvo sunku išlikti kovoje.

Mes dar turime dirbti prie savo klaidų. Praleidome 96 taškus. Net ir žinant, kad nesame gynybinio temperamento komanda, vis tiek turime padaryti taip, kad tokių akimirkų būtų kuo mažiau.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos rinktinė įveikė Prancūziją Kaune.
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos rinktinė įveikė Prancūziją Kaune.

V.Collet taip pat pabrėžė, jog prancūzai šįkart suklydo 17 kartų, o daugumą klaidų lietuviai pavertė taškais.

„Nando De Colo 16 taškų nepaslėpė viso darbo, kurį dar reikia atlikti iki Europos čempionato“, – padarė išvadą „L'Equipe“.

Lietuvai tai buvo antroji laimėta repeticija per penkerias kontrolines rungtynes, o Prancūzija patyrė antrą pralaimėjimą per ketvirtą mačą.

Tai nebuvo sėkmingos rungtynės ir „Žalgirio“ prancūzams. Praėjusį sezoną Kauno klubui atstovavęs, o vasarą sutartį su Maskvos CSKA sudaręs Leo Westermannas pelnė 3 taškus.

Šios vasaros „Žalgirio“ pirkinys Axelis Toupane'as, puikiai debiutavęs per Orleane prieš Lietuvą laimėtas prancūzų rungtynes, šįkart Kaune per 11 min. prametė visus 4 metimus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Axelis Toupane'as
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Axelis Toupane'as

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus