Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 14

Praretėjęs „Neptūnas“ laimėjo pirmą kartą per pusantro mėnesio

Klaipėdos „Neptūnas“ (3-5) vertėsi be keturių žaidėjų, tačiau sugebėjo nutraukti užsitęsusią pralaimėjimų seriją. Uostamiesčio ekipa namuose 80:74 (17:25, 24:17, 16:8, 23:24) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (4-5) ir laimėjo pirmąsyk po penkių nesėkmių iš eilės.
Simas Galdikas
Simas Galdikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pastarąją pergalę „Neptūnas“ buvo iškovojęs dar rugsėjo 28-ąją, bet po to nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“, Prienų „CBet“, Utenos „Juventus“, Vilniaus „Rytui“ ir „Šiauliams“, taip nusirisdamas iki aštuntosios vietos.

Vis tik nemalonų laikotarpį Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniams pavyko nutraukti mače su pasvaliečiais, kurie dar prieš savaitę nuėmė „Ryto“ skalpą.

„Neptūnas“ pasiekė pergalę net ir nepaisant to, jog komandai dėl traumų negalėjo padėti Žygimantas Janavičius, Džiugas Slavinskas, Klaidas Metrikis ir Aidas Einikis. Savo ruožtu Tadas Pažėra ir Evaldas Šaulys rungtyniavo, nors dėl jų dalyvavimo rungtynėse buvo abejojama.

Klaipėdos komandą į priekį vedė veteranas Martynas Mažeika. 36-ąjį gimtadienį jau po kelių mėnesių minėsiantis „Neptūno“ simbolis pelnė 18 taškų (4/5 dvit., 2/2 trit., 4/4 baud.) ir surinko 19 naudingumo balų.

„Neptūnas“ galėjo iškovoti ir lengvesnę pergalę, mat ketvirtojo kėlinio viduryje turėjo ir 14 taškų pranašumą, bet „Pieno žvaigždės“ dar bandė surengti šturmą, kai likus žaisti pusantros minutės atsiliko jau tik 70:76.

Vis dėlto rimčiau užsikabinti už varžovų pasvaliečiams nepavyko ir „Neptūnas“ pagaliau laimėjo.

„Pieno žvaigždėse“ jau žaidė ir komandos naujokas Edgaras Želionis, bet jis per 15 minučių taškų nepelnė ir surinko -4 naudingumo balus.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika 18, Tadas Pažėra 16, Nojus Mineikis 12.

„Pieno žvaigždės“: Branko Mirkovičius 18 (30 naud. bal.), Karolis Giedraitis 13, Tomas Lekūnas 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas