Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 04

Prie sienos priremtai Lietuvos rinktinei – LKF pagalba: vėl pūs „burbulą“ Vilniuje

Dėl patekimo į Europos čempionatą vis dar po prakaitu kovojančiai Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei – Lietuvos krepšinio federacijos postūmis. 15min žiniomis, LKF gavo teisę organizuoti dar vieną, šį kartą – jau lemiamą 2022-ųjų Europos čempionato atrankos burbulą Lietuvoje. Netrukus šią informaciją patvirtino ir LKF.

Europos pirmenybių atrankos burbulas vėl bus organizuojamas vasario pabaigoje Vilniuje.

Po pirmojo bandymo prieš savaitę Lietuvos sostinėje, LKF sulaukė puikių FIBA atstovų ir Vilniuje viešėjusių Belgijos, Čekijos ir Danijos rinktinių įvertinimų.

„Džiaugiamės, kad mūsų kandidatūra sulaukė didelio palaikymo ir gerų atsiliepimų. Vasario mėnesį vėl organizuosime atrankos turnyrą Lietuvoje. Mums tos rungtynės yra aukso vertės, kadangi jos lems, ar pateksime į Europos čempionatą. Paskutines dvejas rungtynes turėjome žaisti išvykoje, todėl, manau, tai bus pranašumas, jog žaisime namuose“, – LKF cituoja nuotoliniu būdu posėdyje dalyvavusį LKF generalinį sekretorių Mindaugą Špoką.

Visos komandos po trijų mėnesių vėl rinksis Lietuvoje. Kitų grupių rinktinės varžysis Glivicėje (Lenkija), Kijeve (Ukraina), Podgoricoje (Juodkalnija), Rygoje (Latvija), Tbilisyje (Sakartvelas), Permėje (Rusija) ir Ankaroje (Turkija).

TAIP PAT SKAITYKITE: Užsidėkite kaukę ir užeikite vidun: ekskursija po krepšinio burbulą Vilniuje

VIDEO: „urBONUSas“: rinktinės gėda, „Ryto“ mįslės ir TOP 30 kontraktų Lietuvoje

Paskutiniame FIBA lange vasario 20 d. lietuviai, remiantis tvarkaraščiu, turėjo susitikti su Čekija, o vasario 22-ąją su Danija. Abejos rungtynės buvo numatytos išvykoje.

Jau dabar aišku, kad paskutinėse atrankos rungtynėse su Danijos krepšininkais lietuviams bus būtina pergalė.

Lietuviai kol kas už borto

Pagal Europos čempionato sistemą į 2022-ųjų pirmenybes, kurios vyks Čekijoje, Sakartvele, Italijoje ir Vokietijoje, patenka trys iš keturių geriausių grupės komandų.

Tiesa, lietuvių grupė patenka į išimtinę situaciją. Kadangi C grupėje, be lietuvių, danų ir belgų, dar žaidžia vieni Europos čempionato šeimininkų čekai, kurie jau turi garantuotą vietą finaliniame turnyro etape, į varžybas, be šeimininkų, patenka dvi aukščiausiai esančios grupės komandos.

Čekijos rinktinė FIBA burbule Vilniuje nusileido tiek Belgijai (62:90), tiek Danijai (90:91) ir atsidūrė paskutinėje C grupės vietoje. Remiantis FIBA reglamentu, šiuo metu Belgija ir Lietuvą įveikusi Danija patenka į Europos čempionatą.

Jeigu Čekija grupėje liks 3 arba 4 vietoje, norint patekti į Europos pirmenybes, reiks finišuoti pirmoje ar antroje vietoje. Tačiau, jei čekai įsiterps tarp dviejų stipriausių grupės komandų, užteks užimti ir trečią vietą.

EČ 2022 atrankos C grupė
Vieta Komanda Pergalės/pralaimėjimai
1. Belgija 31
2. Danija 22
3. Lietuva 2–2
4. Čekija 13

Jeigu Lietuva vasario 20 d. nugalės Čekiją, o Danija nusileis Belgijai, lietuviams danus užteks įveikti bent vieno taško skirtumu ir mūsiškiai pateks į Europos čempionatą. Tačiau, jei rinktinė pralaimės danams bent vienu tašku, į turnyrą važiuos Belgija ir Danija.

Jeigu lietuviai nugalės čekus, o danai švęs trečią pergalę iš eilės bei nugalės belgus, vasario 22-ąją nacionalinei komandai reikės žūtbūt nugalėti Daniją bent vieno taško skirtumu. Nes jeigu aukščiau atsidurs danai, o Lietuva ir Belgija surinks po vienodai pergalių, dėl geresnio įmestų ir praleistų taškų santykio tarpusavio rungtynėse aukščiau bus belgai. Sekmadienį lietuviai atsirevanšavo belgams 84:71, kai pirmajame mače išvykoje nepasipriešino varžovams 65:86.

Daugiau sumaišties C grupėje įveltų lietuvių pralaimėjimas Čekijai vasario 20-ąją. Pirmoji dvikova Vilniuje baigėsi Lietuvos pergale 97:89.

Tokiu atveju, jeigu danai dar nugalėtų belgus, lietuviams greičiausiai reikėtų nugalėti Danijos krepšininkus didesniu nei 4 taškų skirtumu.

Teoriškai, visos keturios C grupės komandos dar gali iškovoti po vienodai pergalių (jeigu Lietuva nusileis Čekijai, bet nugalės Daniją, o Belgija pralaimės ir danams, ir čekams). Dviem ar daugiau komandų surinkus vienodai pergalių, FIBA klasifikuoja rinktines tokia tvarka:

1) pirmiausia – pagal tarpusavio sužaistų mačų skirtumą;

2) jeigu to nepakanka – pagal tarpusavio rungtynėse įmestų taškų sumą;

3) paskui – pagal visų grupės varžybų tarpusavio mačų skirtumą;

4) o jei lygu ir tada – pagal iš viso grupėje įmestus taškus.

Lietuviai danams pralaimėjo 4 taškų skirtumu (76:80), o Belgijai išvykoje nusileido 21 tašku (65:86), kai savaitgalį Vilniuje šiai atsirevanšavo 13 taškų (84:71). Pirmosios Belgijos ir Danijos rungtynės Kopenhagoje baigėsi užtikrinta belgų pergale 16 taškų skirtumu (88:72). Čekija Vilniuje nusileido danams mažesniu skirtumu (90:91), nei juos nugalėjo namuose (75:71), bet belgams penktadienį nusileido net 28 taškais (62:90).

VIDEO: „urBONUSas“: Benas Matkevičius – autentiškas NBA skauto gyvenimas ir jo pamokos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas