Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 08

Prieš dvikovą su Lietuva serbų treneris išrašė moralą ir sutrumpino kandidatų sąrašą

Serbijos rinktinė į šeštadienio pasitikrinimą su Lietuva stos pasitempusi. Nepaisant pergalės 20 taškų skirtumu, serbų ekipos vyr. treneris Aleksandras Džordževičius saviškiams išrašė moralą, o paskui iki 14 pavardžių sutrumpino kandidatų sąrašą.
Aleksandras Džordževičius
Aleksandras Džordževičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Po rungtynių su Suomijos krepšininkais, kurias Serbija laimėjo 95:75, A.Džordževičius už darbą padėkojo trims žaidėjams – Dejanui Todorovičiui, Aleksa Avramovičiui ir Nikola Jovanovičiui.

Serbų stovykloje lieka šie žaidėjai: Milošas Teodosičius, Stefanas Jovičius, Vasilije Micičius, Bogdanas Bogdanovičius, Draganas Milosavljevičius, Marko Guduričius, Vladimiras Lučičius, Marko Simonovičius, Nemanja Bjelica, Stefanas Birčevičius, Nikola Jokičius, Miroslavas Raduljica, Nikola Milutinovas, Bobanas Marjanovičius.

Europos vicečempionai laimėjo abejas kontrolines rungtynes. Prieš dvikovą su suomiais, serbai 97:66 susitvarkė su Serbijos čempionato klubu.

Tačiau pergalės kol kas netenkina stratego A.Džordževičiaus.

„Mūsų požiūris turi būti kardinaliai kitoks. Žaidėjai turi jausti atsakomybę už vilkimus marškinėlius. Jie turi suprasti jų reikšmę. Prieš jiems čia ateinant, jų vietoje buvo žmonės, kurie laimėjo mūsų tautai medalius ir trofėjus. Todėl kiekvienas iš jų turi nuleisti užpakalį ant žemės ir pagalvoti, ką kiekvienas gali suteikti šiai komandai“, – piktu tonu interviu televizijai iškart po finalinio švilpuko sakė A.Džordževičius.

Tiesa, oficialioje spaudos konferencijoje Bolonijos „Virtus“ atstovas kalbėjo kiek ramiau.

Tiesa, jis pasigedo geresnio žaidimo gynyboje, esą žaidėjai per daug koncentruojasi į puolimą ir stinga fiziškumo savoje aikštės pusėje.

Jis taip pat prisiminė lietuvių pavyzdį.

„Mačą pradėjome nesusitelkę rungtynėms. Mes nesikovėme, nespaudėme varžovų ir žaidėme per minkštai. Būtent kietas fiziškas žaidimas laukia mūsų pasaulio čempionate. Kaip ir būsimose dvikovose su lietuviais - jie visais laikais tokiu žaidimu statė savo sėkmės pamatą, - serbų žiniasklaida cituoja A.Džordževičių. - Fiziškai atrodome gerai, nes sugebėjome atlaikyti gan greitą ir mobilų suomių krepšinį. Dauguma jų žaidėjų yra žemesni savo pozicijoms, todėl reikia prie to prisitaikyti. Bet gerai su jais tvarkėmės, atlikome 26 rezultatyvius perdavimus, o tai visada buvo vertinama. Taip ir turėtume žaisti – kartu tiek puolime, tiek gynyboje.“

Rungtynėse su suomiais Serbijai nepadėjo Vasilije Micičius, Nemanja Bjelica ir Nikola Jokičius. Buvęs žalgirietis patyrė smulkią traumą, bet tyrimai parodė, kad V.Micičiui nenutiko nieko rimto.

Anot A.Džordževičiaus, ketvirtadienį prie rinktinės treniruočių prisijungs ryškiausia komandos žvaigždė Nikola Jokičius iš „Denver Nuggets“. Jau leista treniruotis ir dar dviem NBA atstovams – Bogdanui Bogdanovičiui bei Marko Guduričiui.

A.Džordževičius pabrėžė, kad už jų draudimą Serbijos krepšinio federacijai teko pakloti nemažus pinigus.

Serbija su Lietuva susitiks šeštadienį 22 val. Lietuvos laiku Belgrade ir pirmadienį Kaune 19 val. 30 min.

VIDEO: Rinktinė 2019: Jono Kazlausko viltys, Kauno talentai ir sirgalių baimės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento