Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 19

Prieš LKL startą – pažadai: auganti intriga ir biudžetas bei ilgi krepšinio sekmadieniai

Šią savaitę prasidedančio „Betsafe-LKL“ čempionato rengėjai pristatė 2022–2023 metų sezono gaires.
LKL 30-ojo sezono pristatymas
LKL 30-ojo sezono pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos krepšinio lyga 30-ąjį sezoną pasitinka praplatėjusi biudžetu, idėjomis, transliacijų skaičiumi, o labiausiai – dėl dvylikos komandų, tarp kurių prie starto linijos rikiuojasi ir dvi debiutantės.

„Įgyvendinau savo svajonę – turėsime 12 komandų, – pažymėjo LKL prezidentas Remigijus Milašius per spaudos konferenciją pirmadienį Vilniuje. – Krepšinis yra biznis, klubas perpirktas, nauji savininkai – apie tai irgi svajojau.“

Iš Tomo Pačėso perpirkus Alytaus „Dzūkijos“ vietą, verslininko Gedimino Žiemelio įkurtas „Wolves“ klubas debiutuos su didelėmis ambicijomis, nors šį sezoną žais rungtynes laikinuose namuose Alytuje, kol nebus rekonstruota „Avia Solutions Group“ arena sostinėje.

„Jų tikslai ambicingi, biudžetas – apie 4 mln. eurų, o, kiek žinau, eant reikalui gali ir padidėti, – apie Rimo Kurtinaičio treniruojamą „Wolves“ komandą sakė R.Milašius. – Atsirado komanda, kuri gali mokėti Lietuvos žaidėjams, kurie nėra žvaigždės, bet išvažiuodavo į užsienį.

Šio klubo atėjimas reiškia, kad namie galbūt liks žaidėjas, kurio metinė alga 200–300 tūkst., o gal net 400 tūkst. eurų – gal ir žvaigždės galės pasilikti Lietuvoje.“

LKL debiutuos ir „Gargždai“ – praėjusį sezoną NKL triumfavusi komanda, iškopusi į LKL sportiniu principu. Ji taip pat šį sezoną žais ne savo mieste, o Palangoje, kol nepastatyta salė Gargžduose.

R.Milašius teigė, jog nagrinėjęs šalies žemėlapį įsivaizduoja ir krepšinio klubus Mažeikiuose bei Plungėje, kur jau buvo LKL klubai, taip pat Marijampolėje, kur po dvejų metų pagaliau turėtų iškilti arena.

Tačiau šių miestų ekipos galėtų įšokti nebent rotacijos principu – didinti LKL komandų skaičiaus planų šiuo metu nėra.

Daugiau krepšinio sekmadieniais

LKL ketina parodyti beveik 140 rungtynių ateinantį sezoną, o didžiausia naujovė – nuo šiol sekmadieniais per BTV kanalą bus rodomos ne po vieną, o po du mačus.

„Abejos transliacijos turėtų būti lygiavertės, mūsų tikslas – sekmadienio popietė su krepšiniu, kad sirgaliai galėtų mėgautis abejomis rungtynėmis, vientisa transliacija“, – sakė LKL vykdančioji direktorė Rasa Luimienė.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Rasa Liuimienė
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Rasa Liuimienė

Komentatorių sudėtis iš principo lieka ta pati, bet bus vienas naujokas – tai buvęs profesionalus krepšininkas Tautvydas Šležas, besidarbuojantis Kauno „Žalgirio“ trenerių sistemoje.

Biudžetas auga iki 700 tūkst. eurų

LKL sukirtus rankomis su sporto lažybų bendrove „Betsafe“ dėl naujos ilgametės sutarties, kurios skaičiai nebuvo įvardinti, bendras lygos biudžetas turėtų paaugti maždaug pusšimčiu tūkstančių lyginant su praėjusiu sezonu.

Taip LKL piniginė turėtų išsipūsti iki 700 tūkst. eurų, nepaisant sudėtingos globalios ekonominės padėties Lietuvoje ir pasaulyje.

„Ekonominė situacija žiūrint į ateitį nėra pati geriausia“, – sakė R.Milašius, tikintis, jog transliacijos padės komandoms pritraukti rėmėjų.

„Paslaugos brangsta, viskas brangsta, tad mums tai didelis iššūkis“, – dėkodama rėmėjams pridūrė R.Luimienė.

Ar išspręs senas bėdas?

Nors visi dvylika klubų turi licencijas kitam sezonui, jau daug metų dalis klubų finišuoja su skolomis.

Ypač sudėtinga padėtis pastaraisiais metais buvo Prienuose, bet R.Milašius tikino, jog naujuoju „Labas Gas“ komandos vadovu tapęs Marius Milaševičius praėjo daug derybų, kad pradėtų spręsti senas problemas, o FIBA galiausiai padarė išimtį ir leido klubui registruoti naujus žaidėjus, kai buvo susitarta su buvusiais krepšininkais dėl skolų išmokėjimų terminų.

„Tas šleifas Prienuose buvo ilgai, bet dabar naujas žmogus daro daug, kad tai nebūtų agentų komanda“, – sakė R.Milašius.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Remigijus Milašius
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Remigijus Milašius

Likus penkioms dienoms iki čempionato pradžios, vis dar yra keli klubai, tokie kaip Pasvalio, Utenos, Jonavos, kurių sudėtyse nurodyta tik po aštuonis žaidėjus.

„Mes turime kitokius duomenis. Nesame patenkinti, klubai nesilaiko nuostatų, nes pagal juos rugsėjo pradžioje turėjome gauti preliminarias sudėtis. Iš poros iš viso nesulaukėme paraiškų, – pripažino R.Luimienė. – Klubai turi įregistruoti po 12 žaidėjų, kitaip laukia sankcijos.“

LKL čempionatas prasidės šeštadienį dvejomis rungtynėmis. Prienuose „Labas Gas“ priims Virginijaus Šeškaus treniruojamą Jonavos „Cbet“, o Kėdainiuose „Nevėžis-Optibet“ rungtyniaus su „Wolves“.

Sekmadienį į kovą stos abu praėjusio sezono finalininkai: Panevėžio „Lietkabelis“ namie sutiks Pasvalio „Pieno žvaigždes“, Vilniaus „Rytas“ šalies čempionų titulo gynybą pradės maču Utenoje su „Juventus-Uniclub Casino“.

Trečias praėjusį sezoną likęs Kauno „Žalgiris“ startuos pirmadienį rungtynėmis Klaipėdoje su „Neptūnu“.

„Laukia įdomūs metai, niekas negali nuspėti, kas bus čempionai, vicečempionai, kas kovos dėl kitų vietų, – kalbėjo R.Milašius. – Patekti į ketvertuką bus sunku, nors norinčių – ne vienas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas