Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 01

Prieš pusfinalį – pozityvus D.Maskoliūnas: „Myliu Lenkiją, bet sentimentų nebus“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė įveikė ir antrąjį olimpinės atrankos varžovą. Dariaus Maskoliūno auklėtiniai į priekį šovė po ilgosios pertraukos ir Pietų Korėją patiesė triuškinamu rezultatu 96:57 (28:16, 21:18, 27:9, 20:14). Turnyro pusfinalyje lietuviai šeštadienį susikaus su Lenkija. Nors treneris myli šią šalį, bet nuolaidų nežada.

Šįkart rungtynes Lietuvos rinktinė pradėjo aukštu penketu – su abejais NBA bokštais Jonu Valančiūnu ir Domantu Saboniu kartu aikštelėje, prieš kuriuos stovėjo 199 cm ūgio natūralizuotas amerikietis Guna Ra.

Toks vyriausiojo trenerio Dariaus Maskoliūno ėjimas suteikė didžiulį pranašumą baudos aikštelėje, bet kiek sunkiau pavyko sugaudyti vikrius varžovus.

Ricardo Ratliffe'o vardu anksčiau žinomas Guna Ra vien iki ilgosios pertraukos surinko 18 taškų (26 iš viso), o ilgosios pertraukos metu D.Maskoliūnas akcentavo rungtynių planą ir taikytas rizikas.

Lietuviai stengėsi uždengti tritaškio liniją ir tai pavyko – Pietų Korėja realizavo vos 4 tritaškius iš 18 (22 proc.).

„Nesvarbu prieš ką žaidžiame, pasiruošime ar dabar. Mes susikūrėme svarbų pamatą, momentais ginamės labai solidžiai. Tai labai svarbu. Šiandien buvome nusistatę planus, ką rizikuojame ir ko neduodame. Pagal statistiką matome, kad didžiąją dalį plano išpildėme. Geros rungtynės tiems, kurie pirmajame mače į gerą ritmą nebuvo įėję. Toks mačas jiems suteikia drąsos ir pasitikėjimo. Ateina atkrintamosios, kur visiems reiks atiduoti visą 100 proc. Nėra kur žvalgytis“, – po mačo kalbėjo D.Maskoliūnas.

Aikštelės šeimininkai dominavo pagal po krepšiu, o finalinė rungtynių sirena fiksavo įspūdingą lietuvių pranašumą pagal atkovotus kamuolius – 53:26. JV atkovojo 13, o Sabas – 11 kamuolių.

Po dviejų kėlinių Lietuva pirmavo 15 taškų persvara (49:34), o lemtingą smūgį sudavė iškart po ilgosios pertraukos, kai per trečią ketvirtį varžovus nupūtė uraganiniu puolimu ir rezultatu 27:9.

Lemiamas arbitrų švilpukas skelbė D.Maskoliūno kariaunos pergalę 96:57.

Ant parketo pasirodė visi dvylika Lietuvos rinktinės krepšininkų. Daugiausiai rungtyniavo Rokas Giedraitis (25min.), mažiausiai – Gytis Masiulis (10 min.).

Užsikūrę lietuviai demonstravo simpatišką krepšinį bei aiškiai mėgavosi žaidimu. Džiaugsmu tryško jaunasis Rokas Jokubaitis, kūręs vieną gražų epizodą po kito.

„Apskritai buvo momentų, neišskiriant tik Roko. Visa komanda momentais gerai atrodė. Žinoma, Rokas moka parodyti džiaugsmą krepšiniu. Bet visa komanda atkarpomis gerai atrodė ir gynyboje, ir puolime. Man nesvarbu priešininkas, bet mes momentais judame taip, kaip ir norėtume judėti. Faktas, kad žymiai geresni, kokybiškesni ir talentingesni varžovai laukia savaitgalį. Vaizdas džiugina, bet dar daug detalių, kurias reikia gerinti“, – sakė D.Maskoliūnas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas

Lietuvos rinktinė šeštadienį „Žalgirio“ arenoje susikaus su Lenkija, kurią Luka Dončičius su kompanija šiandien suvažinėjo 112:77, o kitoje pusfinalio poroje laukia Venesuelos ir Slovėnijos akistata.

„Labai gera ir puikiai treniruota komanda, – apie būsimą varžovę Lenkijos komandą kalbėjo D.Maskoliūnas. – Žinau daugelį Lenkijos žaidėjų, nes esu ten dirbęs. Pažįstu juos asmeniškai. Jie žaidžia puikiai, žaidžia disciplinuotai. Aišku, matome vietas, kur galėsime juos mušti. Turime dieną pasiruošimui. Esu tikras, kad būsime pasiruošę.“

Lenkijos žurnalistas spaudos konferencijoje paklausė, ar D.Maskoliūnas nejaučia sentimentų prieš artėjantį mūšį. Rinktinės vairininkas šioje šalyje šešerius metus praleido kaip krepšininkas, dvejus – kaip vyriausiasis treneris.

Nepaisant to, D.Maskoliūnas nuolaidų būsimiems varžovams nežadėjo.

„Jokių sentimentų rungtynėse nebūna. Myliu Lenkiją, bet jokių sentimentų. Lenkijoje turiu daug draugų, ten mano antri namai ir likę labai geri prisiminimai, bet rungtynių metu šie dalykai nueina į šoną“, – prieš artėjantį mačą sakė D.Maskoliūnas.

VIDEO: „Karštom pėdom: Lietuva – P.Korėja – svarbiausi rungtynių akcentai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas