Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 24

Prieš savus galvą lenkęs D.Adomaitis dėkojo ir S.Galdikui: „Jis žaidė „Ryto“ marškinėliais“

Prieš trejus metus įšokęs į LKL finalą treniruodamas Klaipėdos „Neptūną“, Dainius Adomaitis grįžta į lemiamas kovas dėl aukso stovėdamas prie Vilniaus „Ryto“ vairo. LKL pusfinalio serijoje rezultatu 2:0 jo vadovaujami vilniečiai patraukė iš kelio „Neptūną“, kai penktadienį po pergalės antrajame serijos mače sostinėje 83:70 įžengė į finalą.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Tai buvo emocijų pritvinkęs mačas, prieš kurį nei lemiami šalies prezidento rinkimų debatai S.Daukanto aikštėje, nei greta „Siemens“ arenoje vykusio cirko „Cirque du Soleil“ akrobatai ant lyno negalėjo prilygti savo įtampa.

„Neptūnas“ emocijų sūkuryje sprogo pirmas.

Simas Galdikas į Martyno Echodo repliką aikštėje atsakė beprotišku smūgiu varžovui į kaktą.

Zinedine'o Zidane'o 2006 metų pasaulio futbolo čempionato finale veiksmą prieš Marco Materazzi pakartojęs „Neptūno“ raumenų kalnas buvo nubaustas diskvalifikacine pražanga, kai teisėjai peržiūrėjo epizodo vaizdo įrašą.

„Ryto“ žaidėjai ir sirgaliai emocingais mostais palydėjo S.Galdiką į rūbinę, o D.Adomaitis vėliau pareiškė: „Galima padėkoti Simui Galdikui, kad jis sužaidė „Ryto“ marškinėliais. Tai nesportinis elgesys, jį turi diskvalifikuoti kelerioms rungtynėms.“

Sulig S.Galdiko pašalinimu suirutė „Neptūno“ gretose nesibaigė. Dar ir Deividas Gailius pratrūko keiksmais dėl komandos draugų veiksmų aikštėje ir trenkęs vandens butelį nuslinko nuo komandos per minutės pertraukėlę. Jerai Grantas ir klubo sporto direktorius Donatas Zavackas ėmė raminti patyrusį puolėją, o galiausiai tai pavyko padaryti treneriui K.Maksvyčiui.

Tuo metu žaidimo ir stiprių emocijų bangą pagavęs „Rytas“ taip stipriai daužė „Neptūną“, kad sustoti negalėjo.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Arnas Butkevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Arnas Butkevičius

Trečiajame kėlinyje, kai vilniečių persvara pasiekė 64:36, kone visi 2,5 tūkst. žiūrovų šoko ant kojų rėkdami, pamišę dėl komandos kovingumo ir užsivedimo.

„Imsim „Žalgirį“, – pasigirdo šūksnių iš tribūnų.

O ketvirtajame kėlinyje atmosfera rimo ir publika galėjo sekti ne tik įvykius aikštėje. „Stepas Babrauskas!“ – išvydę buvusį Vilniaus komandos kapitoną arenoje užtraukė sirgaliai.

Jie šventė drauge su komanda ir treneriu D.Adomaičiu, sezono finiše sulaukę kovingo ir darnaus žaidimo, kurio stabilumu dėl traumų ir kitų priežasčių „Rytas“ šį sezoną pasižymėjo nedažnai.

„Pirmiausia, noriu padėkoti žaidėjams. Ne tik už šį mačą, kad viso sezono metu tikėjo tuo, ką darėme. Ne kiekvienas per sezoną turi tokių sunkių momentų, kaip mes – su traumomis, su žaidėjų pasikeitimais. Lengva buvo palūžti, bet jie liko profesionalai ir padarė darbą, kaip reikia“, – dėkojo savo krepšininkams D.Adomaitis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Po mačo jis pateko į dukros glėbį. Akivaizdu, kad patekimas į finalą buvo itin svarbus pačiam treneriui, kuris turėjo gintis nuo kritikos strėlių sezono metu, bet dabar įvykdė trečią tikslą iš trijų – laimėjus Karaliaus Mindaugo taurę ir pasiekus Europos taurės turnyro ketvirtfinalį, vilniečiai žais ir LKL finale.

Ten pastarąjį kartą kaip pagrindinis treneris D.Adomaitis dirbo 2016 metais, kai jo treniruojamas „Neptūnas“ pusfinalyje 3:2 palaužė „Rytą“, o finale 1:4 nusileido „Žalgiriui“.

Po trejų metų pertraukos D.Adomaitis sugrįžo į LKL finalą, kuris vyks iki trijų pergalių, o pirmasis mačas antradienį bus žaidžiamas „Žalgirio“ arenoje.

Pateikiame kitas D.Adomaičio mintis po pusfinalio serijos:

Apie mačą. „Rungtynėse svarbiausia buvo intensyvumas gynyboje. Nenorėjome sugrįžti į Klaipėdą. Nors buvo momentų, kai su intensyvumu perlenkėme ir patys, turėdami mažą rotaciją, sėdome. Tačiau susitvarkėme, įžaidėjai sukontroliavo ritmą.

Darėme mažai klaidų. Gynyba vienas prieš vieną buvo viena geriausių. Taktinių klaidų buvo labai mažai. Norėjome nukirsti jų komandiškumą, priversti jų kuriančius žaidėjus atakuoti, o atakuojančius žaidėjus vertėme kurti. Planą gerai įgyvendinome.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rokas Stipčevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rokas Stipčevičius

Apie D.J.Seeley traumą: „Nieko rimto. Užmynė koją, ji suvaikščiojo, bet nieko rimto“.

Apie S.Galdiko smūgį M.Echodui: „Galima padėkoti Simui Galdikui, kad jis sužaidė „Ryto“ marškinėliais. Tai nesportinis elgesys, turi diskvalifikuot kelerioms rungtynėms.

Praėjusiose rungtynėse jis irgi kelis kartus vos nenusuko galvos Echodui. Faktas, kad rungtynių kaina didelė, bet....“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Simas Galdikas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Simas Galdikas

Apie asmeninį jausmą: „Gerai, malonu, kiekvienam treneriui malonu. Galutinis rezultatas yra labai svarbu. Džiaugiuosi, kad serijoje nebuvo klaustukų, užtikrintai laimėjome.

Vėlgi – mūsų darbas toks: šiandien pasidžiaugti, o kitą dieną ruoštis kitoms rungtynėms.“

Apie komandos sportinę formą: „Jau Utenoje (per antrąsias ketvirtfinalio rungtynes) jautėsi, kad sportinė forma yra kylanti. „Juventus“ sužaidė fantastines rungtynes, pataikė sunkių metimų. Bet matėme savo komandos ateinantį lengvumą. Žaidėjai tai pajuto, suprato. Daug analizavome ir džiugu, kad sportinė forma, žaidėjų supratimas ir minčių įgyvendinimas sutapo.

Pusfinalyje mes laimėjome prieš labai gerą komandą. Taškų skirtumas pranašumo neatspindi, juk sezono metu „Neptūnas“ tris kartus buvo įveikęs „Žalgirį“.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Apie teisėjavimą: „Aš nekomentuoju. Per visą sezoną gal komentavau tik kartą. Manau, kad tai nesąmonė. Buvo klaidų kurie teisėjai darė, ir pirmosiose rungtynėse, ir antrosiose. Aš žiūriu savo pusę. Jei yra ginčytinų momentų, siunčiame klausimus lygai ir bendraujame.“

Apie finalą su „Žalgiriu“: „Su „Žalgiriu“ bus kita istorija. Apie tai – vėliau. Tegu dabar žaidėjai pasidžiaugia, tegu pasiilsi.

Ar „Žalgiris“ turi silpnų vietų? Mažai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento