Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 31

Prieš V.Spanoulio egzaminą G.Žibėnas situacijos nedramatizuoja ir ragina prisiminti praėjusį sezoną

Dviem pralaimėjimais FIBA Čempionų lygos kampaniją pradėjusi Lietuvos stipriausia komanda neturi kur trauktis. Antradienio vakarą Giedriaus Žibėno treniruojami Vilniaus „Ryto“ krepšininkai laikys kol kas svarbiausią sezono egzaminą ir savo aikštėje priims Atėnų „Peristeri“ ekipą.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / rytasvilnius.lt nuotr.

Sezono pradžia G.Žibėno vyrams tikrai toli nuo idealaus scenarijaus.

Čempionų lygoje su dviem pralaimėjimais sostinės klubas tūno H grupės dugne, o būsimas varžovas iš Atėnų priešingai – startavo labai sėkmingai ir iškovojo dvi pergales.

Antradienio akistata gali būti atspirties taškas. O G.Žibėnas viliasi, kad būtent taip ir nutiks.

Pirmojo pragiedrulio apniukusioje savo padangėje „Rytas“ sulaukė jau savaitgalį, kai daug aistrų sukėlusiame mače Alytuje 91:89 pranoko tapti antrąja sostinės komanda ambicijų neslepiančius „Wolves“.

Taip buvo nutrauktas beveik mėnesį trukęs „Ryto“ pergalių badas. Prieš tai komanda visuose frontuose buvo patyrusi penkias nesėkmes iš eilės.

„Paskutiniame šeštadienio mačo kėlinyje nemažai išbarstėme, tačiau niekas nekalba apie pirmus tris kėlinius, per kuriuos atrodėme labai solidūs. Žaidėme taip, kaip norime, ir parodėme savo potencialą. Atėnų klubas turi dvi pergales, o mes pralaimėjome abu pirmuosius mačus, bet neapsigaukime. Jie žaidė abejas rungtynes namuose, o mes žaidėme du mačus už Europos ribų. Tai buvo sunkios išvykos, iš kurių vienoje tikrai galėjome laimėti. Dabar bus rungtynės namuose, viskas bus kitaip“, – mačo išvakarėse kalbėjo G.Žibėnas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas

– Ar po tos pralaimėjimų serijos neslegia komandos psichologinė našta?

– Priminsiu, kad pernai pirmas dvejas išvykos rungtynes Europoje mes taip pat pralaimėjome. Viskas liko mūsų rankose. Lieka ketverios rungtynės ir trejos iš jų – namuose. Tikimės didelio vilniečių palaikymo.

– Kuo ypatinga „Periteri“?

– Tai yra subalansuota komanda, mėgstanti pikenrolo situacijas – tiek baudos aikštelėje su Miro Bilanu, tiek iš toliau su Marcos Denmonu. Norint laimėti, mums reiks kažką iš jų atimti.

– Atėnų komandą treniruoja Eurolygos legenda Vassilis Spanoulis. Koks jis yra treneris?

– Norėčiau pažymėti, kad tai pirmiausia bus ne trenerių, o žaidėjų akistata. Jie yra pagrindinės figūros. Matosi, kad puolime Vassilio vyrai žaidžia labai gerai, tai neblogai sukomplektuota ir subalansuota komanda. Gynyboje, skirtingai nuo to, koks jis buvo aikštelėje, jo auklėtiniai labai spaudžia kamuolį, aktyviai ginasi ant pražangos ribos, „dusina“ kiekvieną aikštės centimetrą ir tam turėsime būti pasiruošę.

– Savaitgalio mačą praleido negalavęs Gytis Radzevičius. Ar jis bus pasiruošęs žaisti?

– Jis jau treniruojasi su komanda. Stebime, kaip jo ranka reaguoja į kontaktą. Gytis labai veržiasi į aikštelę, taigi tikiu, kad žais.

– Sezono pradžia „Rytui“ yra sunkoka. Ar neatrodo, kad galėjo būti padarytos tam tikros komplektavimo klaidos?

– Niekada nebus taip, kad pataikysi su visais dvylika žaidėjų ir visą sezoną jie žais gerai. Mes esame kantrūs, tikime visais žaidėjais ir tai jiems pasakiau. Jokių pokyčių dabar neplanuojame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas