Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 19

G.Žibėnas po sudegusio KMT finalo ketverto: „Mes vis dar esame LKL čempionai“

2017-ieji, 2021-ieji, o dabar – ir 2023-ieji metai. Vilniaus „Rytas“ trečią kartą per aštuonerius Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) gyvavimo metus liko be medalių. Po nesėkmės mažajame finale prieš Panevėžio „Lietkabelį“ – Giedriaus Žibėno mintys apie nesėkmingą finalo ketvertą ir priešiškai nusiteikusias tribūnas.

Į Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ketvertą Vilniaus „Rytas“ atvyko turėdamas tikslą patriukšmauti, bet galiausiai į sostinę trečią kartą turnyro istorijoje išvyko be medalių.

Giedriaus Žibėno vadovaujama komanda garsėja uraganiniu puolimu, tačiau kaip ir pusfinalio mače su Jonavos „CBet“, taip ir rungtynėse dėl trečios vietos su „Lietkabeliu“ šio ginklo išnaudoti nesugebėjo.

Per pirmuosius du kėlinius greitose atakose „Rytas“ nepelnė nė taško ir atsiliko 42:47.

Vilniečių deficitui augant – karšta G.Žibėno minutės pertraukėlė. Strategas auklėtiniams davė velnių bei pasitraukė į šoną ir paliko žaidėjus vienus spręsti esamas bėdas.

Toks „Ryto“ trenerio ėjimas vaisių nedavė – po kelių akimirkų ir sėkmingų „Lietkabelio“ atakų sostinės krepšininkų atsilikimas jau siekė 50:67.

Į kalną lipti vilniečiai ėmė lemiamame ketvirtyje. Keturi „Ryto“ tritaškiai leido G.Žibėno komandai išsiveržti į priekį 77:76, bet tuomet – net 11:0 panevėžiečių atkarpa.

Viltį sugrąžinęs buvo tris tritaškius įmetęs M.Fosteris, bet „Ryto“ pergalei nepakako ir 35 lyderio taškų.

Rungtynių pabaigoje – gausios tribūnų ovacijos „Lietkabeliui“ ir siuntimas „Ryto“ namo.

„Sveikinimai „Lietkabeliui“ su trečia vieta, – spaudos konferenciją pradėjo Giedrius Žibėnas. – Šiandien buvo tokios rungtynės abejoms komandoms, kai teko labiau kovoti su savimi, o ne varžovu. Nei trečia vieta, nei ketvirta vieta mūsų netenkina. Žinoma, norėjome laimėti. Šiandien žaidėjais ir jų pastangomis nesiskundžiu. Mes kovėmės taip, kaip galėjome. Rungtynių pabaigoje galbūt kažko pritrūko. Šį rezultatą turime panaudoti kaip motyvaciją, kaip ir tai, kad 95 proc. arenos yra prieš „Rytą“. Tai irgi turime panaudoti kaip motyvaciją. Tai nėra pirmas kartas. Mes vis dar esame „Betsafe-LKL“ čempionai, kol mūsų kažkas ten nesustabdė. Turėsime skirti FIBA langus persigrupavimui ir likusiam sezonui. Liko dar du tikslai – Čempionų lyga ir LKL. Persigrupuosime ir sieksime šių tikslų.“

– Ko galėtų „Rytas“ pasimokyti iš šio finalo ketverto?

– Pasimokyti galima iš kiekvienų rungtynių. Daugiau galime pasimokyti iš pusfinalio, iš požiūrio į varžovą. Kiekvienas žaidėjas ir treneris iš kiekvienos šio finalo ketverto sekundės gali pasimokyti.

– Minėjote itin priešišką arenos reakciją. Koks jausmas būtų taip nemėgstamam?

– Pasikartosiu, kad turime tai naudoti kaip motyvaciją.

– Šiame finalo ketverte visiškai neveikė pagrindinis „Ryto“ arkliukas – greitos atakos. Ar tai geros varžovų gynybos pasekmė?

– Ir varžovų gera gynyba, ir mūsų neteisingas žaidimas. Kad galėtume bėgti į greitas atakas, pirmiausia turime apsiginti. Abejose rungtynėse mes prasileidome virš 90 taškų. Nesustabdytos varžovų atakos atėmė iš mūsų variantus atviroje aikštelėje.

– Internete jau cirkuliuoja karšta minutės pertraukėlė, kai aprėkėte auklėtinius, o vėliau palikote juos vienus. Gal galite plačiau papasakoti apie šią situaciją?

– Visi mes norime laimėti rungtynes. Kiekvienas žaidėjas ir kiekvienas treneris. Emocijos puošia kiekvieną sporto šaką, o čia nieko išskirtinio nematau.

– Kada priimsite sprendimą dėl Jarviso Williamso?

– Kaip ir buvome paskelbę pranešime žiniasklaidai, sprendimas bus priimtas FIBA langų metu.

– Ar J.Williamsas buvo trūkstama detalė šiame finalo ketverte?

– Šiame turnyre trūkstama detalė buvo mūsų gynyba.

– Ką prognozuojate KMT finalui tarp „Žalgirio“ ir „CBet“ krepšininkų?

– Sunku su prognozėmis. Tegul laimi stipresnė komanda. Priklausys nuo to, kaip komandos įeis į rungtynes, kiek turės jėgų ir kaip seksis.

Galvoju, kad paskutinis „Žalgirio“ pralaimėjimas Jonavai taps didžiule motyvacija ir stimulu. O ir žaisti antrą dieną iš eilės yra sunku. „Žalgiriui“ su didesne rotacija tai bus pranašumas. Bet matote patys, kad taurės visoje Europoje pasižymi didžiuliu nenuspėjamumu, o ne išimtis yra ir Lietuva.

VIDEO: PIKENROLAS: be čempionato likusios moterys ir kuklūs „Žalgirio“ šansai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas