Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pripažinęs, jog tikslai nepasiekti, Nedas Pacevičius pasisakė apie savo ateitį „Wolves“ klube

Ambicingas Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ klubas antrus savo gyvavimo metus baigė tuščia trofėjų lentyna. Nors jaunasis treneris Nedas Pacevičius atgaivino komandą sezono viduryje, galiausiai finišas 29 metų stratego vadovaujamiems „vilkams“ baigėsi be grobio – „Betsafe-LKL“ čempionato kovoje dėl bronzos juos pranoko Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, antradienį namie laimėjęs ketvirtąsias mažojo finalo rungtynes ir seriją 3-1.

Tai buvo sudėtingas sezonas Nedui Pacevičiui.

Nuo 2023 metų balandžio „Wolves-Twinsbet“ trenerių štabą papildęs, o šių metų sausį Kęstutį Kemzūrą pagrindinio stratego pareigose pakeitęs specialistas būdamas tuomet 28-erių tapo antros pagal biudžetą Lietuvos komandos vedliu.

N.Pacevičius atgaivino komandą sezono viduryje ir finišavo trečioje vietoje „Betsafe-LKL“ reguliariajame čempionate.

Tačiau atkrintamosios varžybos buvo sudėtingos „Wolves-Twinsbet“ ekipai ne tik dėl žaidėjų traumų – du pagrindiniai vidurio puolėjai ir Jeffery Tayloras dėl traumų vienas po kito iškrito iš rikiuotės ir nebegrįžo į aikštę.

Nors ketvirtfinalyje „Wolves“ palaužė Klaipėdos „Neptūną“, paskui pusfinalyje 2-3 nusileido principiniam varžovui Vilniaus „Rytui“, o galiausiai pralaimėtas mūšis dėl bronzos antrą sezoną paeiliui paliko be trofėjų verslo magnato Gedimino Žiemelio valdomą komandą.

Nors po fiasko pirmajame sezone, kai krito ketvirtfinalyje prieš Jonavos ekipą, „Wolves-Twinsbet“ pasiekė daugiau ryškių pergalių, svarbiausi tikslai liko neįgyvendinti nei Europos taurės varžybose, nei Lietuvos čempionate.

Suprasti akimirksniu

  • Mažojo finalo serija. 1-osios rungtynės Vilniuje: „Wolves-Twinsbet“ – „7bet-Lietkabelis“ 84:86
  • 2-osios rungtynės Panevėžyje: „7bet-Lietkabelis“ – „Wolves-Twinsbet“ 73:81
  • 3-iosios rungtynės Vilniuje: „Wolves-Twinsbet“ – „7bet-Lietkabelis“ 84:91
  • 4-osios rungtynės Panevėžyje: „7bet-Lietkabelis“ – „Wolves-Twinsbet“ 98:87

„Žiauriai gaila, kad nepasinaudojome šansu pabaigti sezoną medaliais, bet noriu padėkoti žaidėjams, štabui, klubui ir palinkėti augti, kaip jis augo šį sezoną“, – per spaudos konferenciją sakė N.Pacevičius.

– Kiek sudėtingas buvo šis sezonas?

– Nelengvas. Per daug analizuoti dabar nenoriu, bet pakankamai daug klaidų padarėme visi, ypač skaudi buvo pusfinalio pabaiga, reikėjo kažkiek persigrupuoti. Patirčių daug, bet be pamokų nepaauga nei treneriai, nei žaidėjai.

– Kokios svarbiausios pamokos?

– Nenoriu plėstis, kai ką žinau viduje, ką turėjau kitaip padaryti. Kai kas gal nuo manęs ir nepriklausė. Bet tai bus neįkainojamos pamokos.

Suprasti akimirksniu

  • Ketvirtojo mačo eiga:
  • Panevėžys buvo pasiruošęs šventei antradienio vakarą.
  • Apie 4 tūkst. sirgalių suplūdo į „Kalnapilio“ areną ir per žaismingą minutę pertraukėlę kartu su klubo prezidentu Alvydu Bieliausku net fiksavo salės triukšmo rekordą.
  • Tačiau „Wolves-Twinsbet“ krepšininkai nuo pat mačo pradžios parodė, jog yra nusiteikę palikti šeimininkų bronzai paruoštą šampaną neiššautą. Arturas Žagaras lengvai lyg per pratybas pradėjo taškų medžioklę, jau per pirmą kėlinį sumetęs 13 taškų ir padėjęs laimėti pirmą ketvirtį 30:23.
  • Nepaisant Džordže Gagičiaus ir Deivido Sirvydžio pastangų atakose, „Wolves-Twinsbet“ puolimas veikė dar sklandžiau. Net ir etatiniam lyderiui Rasheedui Sulaimonui žaidžiant epizodiškai, kiti Vilniaus klubo krepšininkai pataikė 7 iš 11 pirmųjų tritaškių, o tai leido antrajame kėlinyje įgyti dviženklę persvarą (41:28).
  • Tačiau netrukus sekė kovingų šeimininkų spurtas 15:2 ir rezultatas tapo lygus (43:43). N.Čanako treniruojamoje komandoje vis daugiau žaidėjų ėmė rinkti taškus – Martynas Varnas, Dovis Bičkauskis ir net Diante Baldwinas patempė šeimininkus, kurie įgijo 6 taškų pranašumą trečiajame kėlinyje.
  • Galiausiai D.Gagičius, tas pats žaidėjas, kurį šį sezoną atleido „Wolves-Twinsbet“, taip uždominavo po krepšiais, jog Panevėžio komandos pranašumas išaugo iki dviženklio.
  • Pavargę, bet laimingi Panevėžio krepšininkai pasileido į šventę su savais sirgaliais, o komandos kapitonas Vytenis Lipkevičius iškėlė mažojo finalo nugalėtojams skirtą taurę.

– Vienoje spaudos konferencijoje sakėte, kad šį sezoną tiek daug įvyko, kad galėtumėte parašyti knygą. Kaip ją pavadintumėte?

– Karštai nenoriu frazių sakyti. Galiu privaryti daug, bet nenoriu nuskambėti. Turi praeiti laiko, nes atvirai sakau – atėjus į rūbinę dar nesuvokiu, kad tai jau sezono pabaiga. Turi praeiti kažkiek laiko.

– Daug žaidėjų sužaidė gerą sezoną. Kuriuo esate labiausiai patenkintas?

– Reikia pripažinti, kad gerą ar prastą sezoną diktuoja komandiniai rezultatai. Reikia pripažinti, kad šis sezonas buvo nesėkmingas komandiniais rezultatais, nė viename turnyre tikslai neįgyvendinti. Galiu tik padėkoti žaidėjams, kad ypač man atėjus jutau jų palaikymą.

– Keli legionieriai nebaigė dėl traumų sezono. Ar visais jais patenkintas?

– Manau, kad nereikia išskirti legionierių ir lietuvių. Tai viena žaidėjų grupė. Viena žaidėjų grupė žiauriai norėjo bronzos, kita grupė gal pažiūrėjo atlaidžiau. Bet iš komandos išėmus žaidėją, nebūtinai legionierių, ryšiai aikštėje nutrūksta. Iškritus 2-3 žaidėjams nėra lengva, bet pastangų buvo.

– Kaip įsivaizduojate savo vasarą?

– Poilsio pernelyg daug nesišviečia, nes prisidėsiu prie jaunimo rinktinių.

O toliau – matysime. Kol kas nesinori pernelyg daug kalbėti. Manau, kad tai nėra mano sprendimai. Tik pakartosiu – sezono tikslai liko neįgyvendinti.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Ketvirtosios LKL mažojo finalo rungtynės: „7bet-Lietkabelis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Ketvirtosios LKL mažojo finalo rungtynės: „7bet-Lietkabelis

– Ar norėtumėte likti „Wolves“ klube?

– Nuo mano norų niekas nepriklauso. Manau, patys pasidarėte išvadas, jas padarys ir kiti. O aš tik pasakysiu, kad noriu, jog klubas augtų, sėkmės šiam klubui ateityje.

– Ką klubas galėjo padaryti kitaip formuojant sudėtį?

– Turime patyrusių žmonių, kaip Donatas Zavackas ir Rimantas Kaukėnas. Jie puikiai supranta, kokia kryptimi nori eiti. Klube yra ir naujų žmonių, kuriems tai naujos patirtys. Manau, kad per šiuos du sezonus jie bus paaugę kaip organizacija. Jie padarys išvadas, jų reikia. Susirinkę protingi žmonės, jie ras sprendimus.

– Ar yra žmogus, kuriam norėtumėt padėkoti už nueitą kelią?

– Sakote, kad kelias jau nueitas, kad jau viskas.

– Šį sezoną nueitas.

– Daug žmonių man padėjo, kaip padėjo pirmajame etape vyr. trenerio pareigose Utenoje, padėjo ir čia. Išskirtinai dėkoju savo štabui, sporto direktoriui, kuris rodė didelį tikėjimą ir buvo didelis užnugaris, kurio man labai reikėjo. Donatas Zavackas padėjo ir man, ir klubui, tokio žmogaus trūko, kaip tarpinės grandies tarp trenerių ir žaidėjų. Gavau gerų pamokų ir krepšinio, ir gyvenime. Bet su tokiais žmonėmis kaip Donatas Zavackas, manau, kad klubas turi šviesią ateitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas