Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 11 01

Puiki „Žalgirio“ sutartis su Renaldu Seibučiu: kokie pinigai slypi už šio sandorio?

Rugsėjo pradžioje Lietuvos krepšinio visuomenę kiek nustebino Kauno „Žalgirio“ sandoris su Renaldu Seibučiu. Sutartį su Stambulo „Darussafaka“ turėjęs Lietuvos rinktinės narys netikėtai pasuko į Kauną. Žalgiriečiai tikino negalėję praleisti tokios progos pasikviesti Renaldą, o pats krepšininkas džiūgavo išpildęs vaikystės svajonę. Kas slepiasi už šio sandorio?
Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Dar po sezono „Žalgirio“ atstovai skambino ir klausė, kokia mano situacija. Bet tą dieną turėjau garantuotą sutartį ir nelabai buvo ką kalbėti. Tačiau kai atsirado tokia galimybė, kad teko ieškotis naujo klubo, „Žalgiris“ buvo ta komanda, su kuria norėjau pasirašyti sutartį“, – rugsėjo pradžioje 24sek.lt pasakojo R.Seibutis.

Sėkmingas derybas pastūmėjo ir palankios sutarties sąlygos. „Darussafaka“ ekipa dar ir šį sezoną moka atlyginimą 30 metų lietuviui.

Eurolygoje rungtyniaujančioje Stambulo komandoje R.Seibutis būtų uždirbęs 400 tūkst. eurų.

Į Eurolygą žengusiam klubui atradus kitų geidžiamų legionierių, lietuvis komandai tapo nebereikalingas, nors praėjusį sezoną buvo vienas jos lyderių. Tiesiog buvo viršytas užsieniečių limitas.

Kad vietoj kompensacijos nereikėtų mokėti visos sumos, „Darussafaka“ nutarė perleisti legionierių, bet dengti dalį algos.

Lietuvos rinktinės starto penketo narys už 10 tūkst. eurų per mėnesį – visiška „vagystė“.

400 tūkst. eurų suma neišsisklaidė, bet buvo padalinta. „Žalgiris“ krepšininkui moka 100 tūkst., „Darussafaka“ – 300 tūkst. eurų.

O laimingi visi. Didžiąją dalį atlyginimo moka turkai, todėl „Žalgirio“ vadovai gavo puikų žaidėją už puikią kainą.

Tuo tarpu pats R.Seibutis mėgaujasi žaidimu Eurolygoje, Lietuvoje ir geriausioje šalies komandoje. Atlyginimas – solidus ir nepakitęs.

Eurolygoje per trejas rungtynes gynėjas aikštėje praleidžia vidutiniškai po 25 minutes, pelno 9,7 taško (58,3 proc. dvit.), atkovoja 3,7 kamuolio ir atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus.

LKL pirmenybėse R.Seibutis taip pat tapo vienu „Žalgirio“ lyderių. Jis renka vid. 10,8 taško, sugriebia 2,4 atšokusio kamuolio ir atlieka 2,4 rezultatyvaus perdavimo.

Lietuvos rinktinės starto penketo narys už 10 tūkst. eurų per mėnesį – visiška „vagystė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas