Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 18

Pusę paros skridusi rinktinė: „Svarbiausia, visi sveiki baigtume rytojaus rungtynes“

Pusę paros keliavusi ir trikdžių neišvengusi Lietuvos krepšinio rinktinė pagaliau pasiekė tolimąjį Taivaną. Tarsi roko žvaigždės sutikti krepšininkai jau rytoj turės stoti ir į draugišką kovą – su Puerto Riko rinktine.

15min dar ketvirtadienį rašė, kad iš Vilniaus per Frankfurtą į Taivaną keliauti ketinusi rinktinė susidūrė su nesklandumais – buvo atšauktas pirmasis skrydis. Dėl to į Vokietijos miestą teko vykti per Rygą.

„Skridome beveik 11–12 valandų. Taip ir jaučiamės. Kad ir patogiai, federacija tam tikrai sudarė visas sąlygas, bet nuovargis vis tiek yra“, – kelionės įspūdžiais dalinosi Donatas Motiejūnas.

„Atskridę kelias valandas dar numigome ir turėjome pirmą treniruotę. Reikia išjudinti kūną. Visgi rytoj žaidžiame. Reikia kažkiek ir pasiruošti. Šiandien stengtis užmigti kuo vėliau ir, tikėkimės, rytoj jau bus geriau“, – tęsė rinktinės aukštaūgis.

D.Motiejūnas neslėpė, kad tolimojoje Azijoje jį užplūdo prisiminimai.

„Pamačiau pusryčių stalą ir prisiminimai iš karto sugrįžo. Vis dėlto ketveri metai Kinijoje yra tikrai nemažai. Pačiame Taivane esu buvęs tik kartą, su „Houston Rockets“. Smagu sugrįžti. Kultūros labai panašios. Atrodo, dar visai neseniai čia žaidžiau, o tuoj bus jau treji metai Monake. Ta krepšininko karjera bėga greitai“, – atviravo D-Mo.

Visi rinktinės krepšininkai, o ypač NBA lygoje rungtyniaujantis Jonas Valančiūnas, Taivane buvo sutikti tarsi roko žvaigždės.

„Kaip ir malonus (tas dėmesys). Krepšinio gerbėjų turime visame pasaulyje. Ypač visa Azija yra susižavėjusi. Patys matėte, kaip čia pasitiko Joną. NBA lyga jie žavisi ypač. Gerbėjų čia labai daug. Tikrai smagu. Ne dažnai čia atvykstame, tad norisi ir jiems kažkiek laiko skirti. Nematau dėl to jokių problemų. Smagu, kad žmonės renka korteles, atvažiuoja, patys parašus susirenka. Tai irgi yra dalis sporto ir viso to grožio“, – didžiuliu dėmesiu nesiskundė D.Motiejūnas.

Pirmasis kontrolinis testas Taivane rinktinės laukia jau rytoj – šeštadienį, 9 val. ryto Lietuvos laiku. Mūsiškiai jėgas tikrinsis su Puerto Riku.

Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Donatas Motiejūnas
Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Donatas Motiejūnas

„Reikia tikėtis, kad visi sveiki baigsime tas rungtynes. Manau, kad tai ir bus svarbiausias dalykas. Antras – adaptacija, krūviai. Šiandien turėjome labiau metimų treniruotę, įsivažiavimui, kūno išjudinimui, greitesnei adaptacijai. Treneriai kol kas dar nepasakė, ko jie norės iš mūsų. Manyčiau, viską paliks rytojui. Bandysime pildyti tai, ko norės treneriai ir gerinti savo žaidimą“, – artimiausius planus pristatė D.Motiejūnas.

Antradienį mūsiškiai Taivane sužais ir antrąsias draugiškas rungtynes – su Latvija, o tuomet persikels į Filipinus, kur rugpjūčio 25-ąją akistata su Egiptu pradės pasaulio čempionatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas