Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 07 09

R.Jokubaitis nespjauna į Prienų projektą: „Vertinčiau teigiamai“

Antradienį ryte Vilniaus oro uoste nusileido Lietuvos (U-19) jaunimo rinktinė. Graikijoje, Herakliono mieste, vykusiame pasaulio čempionate vaikinai užėmė ketvirtąją vietą ir džiugiomis nuotaikomis buvo pasitikti Vilniaus oro uoste. Džiaugsmo neslėpė ir vienas pagrindinių ketvirtosios vietos kalvių Kauno „Žalgirio“ talentas Rokas Jokubaitis.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / nuotr. FIBA

R.Jokubaitis, kaip visada, spinduliavo gera nuotaika bei Vilniaus oro uoste dalijosi juokeliais su komandos draugais.

Staiga Dovydas Giedraitis pribėgo prie įžaidėjo ir porą kartų patapšnojo per petį. Susirietusiam iš skausmo R.Jokubaičiui išsprūdo tik vienas rusiškas keiksmažodis.

„Vakar pliaže deginomės ir labai įdegiau petį“, – nusikvatojęs savo būklę įvertino jaunuolis.

R.Jokubaitis viso čempionato metu laikė komandos žaidimo vadeles savo rankose ir tai jam sekėsi puikiai.

Jaunasis žalgirietis beveik per 26 minutes žaidimo laiko per rungtynes rinko po 11,3 taško bei atliko po 5,6 rezultatyvaus perdavimo. Naudingumu įžaidėjas nusileido tik Erikui Venskui.

nuotr. FIBA/Rokas Jokubaitis
nuotr. FIBA/Rokas Jokubaitis

Praėjęs sezonas jam tapo tikru iššūkiu – darbas su emocinguoju Šaru bei aukščiausio lygio krepšinis Eurolygoje. 18-metis savo darbu įrodė, kad gali padėti Kauno „Žalgiriui“, tačiau kitame sezone įžaidėjas į Kauną gali nebesugrįžti.

Prienų komanda pamažu įsipareigoja „Žalgiriui“ ir neprieštarauja savo komandoje turėti nemažą dalį kauniečių sistemos žaidėjų. Komandos treneriu tapo „Žalgirio“ jaunimo treneris Mantas Šernius, persikėlimą jau svarsto Arnas Velička ir panašu, jog R.Jokubaitis irgi yra linkęs keliauti į ambicingą projektą.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Mantas Šernius
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Mantas Šernius

24sek pakalbino jaunąjį talentą ir paklausė jo apie ateitį „Žalgiryje“ bei pasirodymą pasaulio čempionate.

– Užimta ketvirta vieta. Kaip vertinate visą pasirodymą pasaulio čempionate?

– Ketvirta vieta pasaulyje, tikrai nėra blogai. Aišku, tą medalį norėjosi pasiimti, bet kaip išėjo taip. Ketvirtfinalio rungtynės išsekino psichologiškai, rungtynėse dėl trečios vietos buvome šiek tiek kitokie. Sunku buvo rungtynių pradžioje ir manau, kad neįmetėme laisvų metimų. Gal netikėjome, kad prieš amerikiečius galime laimėti, nes jų vardas yra didelis.

– Kodėl taip sunkiai startavote?

– Gal nebuvome motyvuoti. Kai atėjo atkrintamųjų metas ir žaidėme prieš australus ar serbus, atrodėme visai kita komanda. Visi buvo susikaupę, o grupės etape nebuvome kaip vienas kumštis ir dėl to nukentėjo komandos rezultatai.

– Kiek komandos žaidimą keitė tai, kad Dovydas Giedraitis rungtyniavo traumuotas?

– Tikrai keitė, nes jis negalėjo žaisti visu pajėgumu. Patys matėte: išeidavo kelioms minutėms, po to eidavo prie suoliuko daryti pratimų čiurnai. Tai kenkė, nes Dovydas gerai žaidė čempionate. Negaliu sakyti, kad tai labai suprastino jo žaidimą, bet jis negalėjo žaisti visa jėga.

FIBA nuotr./Lietuva U19 - Prancūzija U19
FIBA nuotr./Lietuva U19 - Prancūzija U19

– Kalbama apie „Žalgirio“ sistemos žaidėjų skolinimą Prienų komandai. Kaip reaguotumėte, jei gautumėte pasiūlymą ten žaisti?

– Kaip matėte, atėjo treneris Mantas Šernius, jis yra „Žalgirio“ sistemos treneris, sakė, kad nieko daug nekeis, tad manau, tikrai nebūtų blogai, nes yra ta pati sistema ir nebūčiau nutolęs toli nuo „Žalgirio“. Vertinčiau teigiamai.

Jau minėtas D.Giedraitis taip pat prisidėjo prie R.Jokubaičio ir ketvirtąją vietą įvertino labai gerai. Čempionato metu traumą patyręs Madrido „Estudiantes“ akademijos auklėtinis labiausiai dėkojo rinktinės medicinos personalui.

„Komandos žmonės man labai padėjo atsigauti ir tai yra kažkas nerealaus. Iš pradžių galvojau, kad man čempionatas baigtas, bet jau kitose rungtynėse išbėgau į aikštelę. Tikrai super,“ – teigė D.Giedraitis.

D.Giedraitis patvirtino, jog kitą sezoną žais Ispanijoje ir teigė norintis pasirašyti ilgalaikę sutartį.

nuotr. FIBA/Dovydas Giedraitis
nuotr. FIBA/Dovydas Giedraitis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas