Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 12

R.Skaisgirio nusivylimas Lietuvos krepšinio institucijomis: „Vis dar nejaučiu laimės“

2003-iaisiais tapęs trijulių pasaulio čempionu Italijoje kaip krepšininkas, prieš savaitę Rolandas Skaisgirys su šia sporto šaka, tik šįkart kaip komandos vadovas, iškovojo olimpinę bronzą Paryžiuje. 15min laidoje PIKENROLAS dalyvavęs R.Skaisgirys pasakojo apie sunkumus, su kuriais pastaraisiais metais susidūrė Lietuvoje vystydamas 3x3 krepšinį.

Prie pasaulio ir Europos čempionatų medalių Lietuvos trijulių rinktinė praėjusią savaitę Prancūzijos sostinėje pridėjo ir olimpinę bronzą.

Dainiaus Novicko treniruojamas Gintauto Matulio, Šarūno Vingelio, Evaldo Džiaugio ir Aurelijaus Pukelio kvartetas slogiai startavo 3x3 turnyre Paryžiuje, patirdami nesėkmės prieš kaimynus latvius ir vėliau finalą pasiekusius prancūzus, bet galiausiai mūsiškiai finišavo aukšta nata bei iškovojo pirmąjį komandinį olimpinį medalį Lietuvai nuo 2000-ųjų metų Sidnėjaus.

Kai pagrindiniai istorinio įvyko autoriai šoko pergalės šokį, 3x3 krepšinio asociacijos įkūrėjas ir vystytojas Rolandas Skaisgirys pasinėrė į apmąstymus.

„Visą savaitę Paryžiuje prisimenu tarsi per rūką. Daug vidinių pamąstymų, kas ir kodėl. Komanda laimėjo bronzą, visi šoko ir dainavo, o aš buvau taip emociškai išsikrovęs... Ir ne per tą savaitę Prancūzijoje, bet per visus šiuos pastaruosius dvejus metus. Aš šią akimirką vis dar nejaučiu laimės dėl laimėtos bronzos“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė 55-erių metų R.Skaisgirys.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Rolandas Skaisgirys
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Rolandas Skaisgirys

„Galiu suprasti tautą, kuri galėjo nesuprasti ir nepalaikyti mūsų, nes 3x3 taisyklės ir sistemos yra painios. Reikia daug eiti gilintis ir žiūrėti, kol viską suprasi. Ant žurnalistų irgi negaliu pykti, kad jie nerašo ir nekalba apie tai, kas yra nepopuliaru. Didžiausia problema, kad visos krepšinio bendruomenės narės nuo LKL, NKL ir LMKL, visos jos kaišiojo tokius beprasmiškus ir juokingus pagalius į ratus. Galėčiau pasakoti ir pasakoti nuo Seibučio iki kitų, kokių nesąmonių jie yra pridirbę. Lyg laimėjome, lyg reiktų džiaugtis, bet širdyje – liūdesys“, – tęsė R.Skaisgirys.

Ar klubai kaišiojo pagalius dėl žaidėjų išleidimo į rinktinę, 15min laidos svečio paklausė Linas Kleiza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas