Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Realiai „Ryto“ galimybes vertinanti G.Žibėno dešinioji ranka: „Žalgiris“ yra favoritas“

Vilniaus „Ryto“ asistentas bei Giedriaus Žibėno dešinioji ranka Georgios Dedas prieš šį sekmadienį Vilniuje laukiantį derbį pokalbio metu radijo stotyje „EOK WebRadio“ pasidalijo mintimis apie komandos tikslus, filosofiją ir nesėkmingą startą Europoje.

Naująjį sezoną Lietuvos čempionai pradėjo slogiai – namuose startavo pralaimėjimu prieš Klaipėdos „Neptūną“, tačiau išvykoje, gana užtikrintai susitvarkė su ambicijų nestokojančia „Uniclub Bet – Juventus“ ekipa.

Praėjusį sezoną sostinės ekipa FIBA Čempionų lygos turnyre pasirodymą baigė įkrintamųjų etape, KMT užėmė trečiąją vietą, o sezoną galiausiai baigė iškovodama Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionų taurę.

Pokalbio metu „Ryto“ asistentas G. Dedas akcentavo sustiprėjusią „Žalgirio“ sudėtį ir įvardijo tikslus, kuriuos komanda sieks įgyvendinti šiame sezone.

„Nepaisant to, kad per pastaruosius trejus metus du kartus laimėjome čempionatą, žinome, jog Kauno „Žalgiris“ yra favoritas, ypač šiais metais, kai jie padidino biudžetą ir lūkesčius. Jie surinko stiprią sudėtį, todėl mūsų pagrindinis ir realistiškas tikslas yra patekti į finalą. Kalbant apie BCL, norime pasirodyti geriau nei praėjusiais metais, pasiekti bent jau geriausių šešioliktuką. Siekiame kuo greičiau tapti komanda, kokia vasarą manėme, kad turėtume būti. Pradėjome nuo sunkių rungtynių, bet tai gerai“, – apie sezono tikslus kalbėjo G.Dedas.

Po pirmojo pralaimėjo išvykos rungtynėse prieš Emilijos Redžo „Pallacanestro“ komandą, sostinės klubo asistentas išskyrė BCL turnyro specifiką ir kiekvienų rungtynių svarbą.

„FIBA Čempionų lygos formatas yra toks, kad komandos turi 6 rungtynes, kurios iš esmės yra tarsi „finalas“. Pamenu, prieš 2 metus nepatekome į geriausių aštuonetą dėl lygiosiomis pasibaigusio rezultato su Manresos BAXI ekipa. Tai tikrai sunkus turnyras – turi būti pasiruošęs nuo pat pradžių, nes nėra vietos klaidoms. Kita vertus, pralaimėjome išvykos rungtynes, kuriose, nors nežaidėme gerai, likus 5 minutėms iki pabaigos buvome priekyje vienu tašku. Turėjome šansą kabintis“, – sakė asistentas.

Patricija Adamovič / BNS/Georgios Dedas
Patricija Adamovič / BNS/Georgios Dedas

Pasak G.Dedo, ketvirtąjį sezoną pasitinkantis nepakitęs „Ryto“ trenerių štabas surado būdą, kaip dirbti su žaidėjais, kurti ryšį su sirgaliais ir vesti organizaciją į priekį.

„Mes stengiamės išlaikyti pagrindinius principus tiek kaip komanda, tiek kaip organizacija. Nenorime to keisti ir negalime, kadangi dėl to mus sirgaliai myli ir palaiko. Ką mes idealiu scenarijumi norime matyti, tai komandą, kuri, nepaisant pergalės ar pralaimėjimo, atiduoda viską aikštėje. To nori žmonės. Jei rezultatai ateina, kaip ir praėjusiais metais, dar geriau. Tačiau konkurenciniu požiūriu turime visiškai kitokią sudėtį. Praėjusiais metais turėjome tokį žaidėją kaip Fosteris, kai žinojai, kad kamuolys eis pas jį ir daug situacijų bus kuriamos jam. Šiemet tokio tipo žaidėjo neturime, todėl ieškome kitų būdų, kaip būti konkurencingiems. Mes vis dar esame lipdymosi procese”, – kalbėjo G.Dedas.

Kuriamu spaudimu pasidžiaugęs specialistas teigia, kad tai skatina visą organizaciją judėti į priekį.

„Taip, spaudimas yra jaučiamas. Esame komanda, kuri visada pradeda su tikslu pasiekti aukštumas. Pralaimėjimas nėra katastrofa, bet turi savo pasekmes. Iš vienos pusės, tai yra gerai, nes komanda yra konkurencinga. Jei neturėtum vizijos ir nesiektum laimėti kiekvienų rungtynių, mums, treneriams ir klubui tai nebūtų idealu. Mes atradome būdą, kaip dirbti su žaidėjais“, – sakė G.Dedas

VIDEO: PIKENROLAS: Eurolygos reitingas, „Žalgirio“ šansai ir pirmojo LKL derbio intrigos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas