Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 06

Rimas Kurtinaitis – apie žmonos skambutį, pinigus ir kas laimės Eurolygą

Prieš VTB Jungtinės lygos atkrintamąsias kovas „Chimki“ treneris Rimas Kurtinaitis davė išsamų interviu „Sovsport“ leidiniui apie sugrįžimą į Rusiją, Aleksejų Švedą ir Kauno „Žalgirį“.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

R.Kurtinaitis prisiminė dieną, kai sulaukė skambučio iš „Chimki“ klubo.

„Mes buvome balandžių parodoje. Ten buvo visokių gyvūnų – karvių, triušių, vištų... Net nebuvau girdėjęs tiek daug rūšių. Nuvežiau ten savo anūkus – vienam dveji metai, kitam – penkeri. Man labiausiai patinka balandžiai. Jiems prieraišumą jaučiu nuo vaikystės. Ten buvo smagu ir važiuojant namo, mašinoje sulaukiau skambučio iš generalinio direktoriaus Pavelo Aštakovo“, – apie lemtingą skambutį pasakojo treneris.

R.Kurtinaitis jau kitą dieną skrido į Maskvą dėl pokalbio darbui, kuris lėmė sugrįžimą į pažįstamą „Chimki“ klubą.

Vasarą be darbo praleidęs R.Kurtinaitis teigė, kad turėjo kelis pasiūlymus, kuriuos atmetė, bet Rusijos ekipai atsakyti negalėjo.

„Jaučiu, kad tai mano savotiškas kūdikis. Man rūpi jų likimas, aš sekiau jų rungtynes. Juk su šiuo klubu laimėjau VTB lygą, dukart Europos taurę ir patekau į Eurolygą. Vis dar turiu neišpildytų ambicijų ir idėjų su šia ekipa. Užtrukau tik tris dienas ir apsisprendžiau vadovauti komandai. Man nereikia su niekuo tartis, krepšinio sprendimus priimu pats“, – aiškino patyręs treneris.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

R.Kurtinaitis tikino, kad priimdamas sprendimą apie pinigus negalvojo: „Apie tai visai nekalbėjome. Ir kaip žaidėjas, ir kaip treneris aš per daug nesureikšmindavau kontraktų, todėl galėjau vykti į Australiją žaisti ir Azerbaidžaną dirbti. Visada sakiau, kad jeigu reiks, tai važiuosi ir į Antarktiką. Man tik reikia sąlygų, kurios leistų laimėti. Tikslus aš pats sau keliu aukščiausius. O pinigai yra tik pinigai. Kiek ir už kokį laiką – man tai dešimtas dalykas eilėje.“

58-erių buvęs krepšininkas atskleidė, kad kai kuriems žaidėjams „Chimki“ ekipoje trūksta žudiko instinkto, kuris verstų galvoti tik apie pergalę.

R.Kurtinaitis konkretaus žaidėjo neįvardijo, bet prisiminė epizodą rungtynėse su Milano „Olimpia“, kai vienas žaidėjas, likus minutei iki rungtynių pabaigos, pareiškė, kad negali žaisti, nes skauda koją. Treneris prašė pakentėti, bet šis nesutiko ir komanda galiausiai pralaimėjo.

„Jeigu reiktų rinktis tarp talentingo ir mažiau įgudusio žaidėjo, bet kovotojo, aš pasirinkčiau kovotoją“, – pabrėžė lietuvis.

R.Kurtinaičio nuomone, Aleksejus Švedas yra geriausias Eurolygos žaidėjas: „Tai faktas. Kartais MVP tampa žaidėjas, kuris žaidžia sėkmingesnėje komandoje. Aleksejus galėtų žaisti bet kurioje Eurolygos komandoje ir bet kurioje būtų lyderis. Tai neginčijama.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

Paklaustas, ar pasiliks Rusijos klube antram sezonui, R.Kurtinaitis teigė, kad galvoja tik apie ketvirtfinalio seriją su Astanos ekipa: „Žmona man skambino anądien ir sakė, kad laikas pjauti žolę ir rauti piktžoles. Aš jai sakau: kokia dar žolė? Neskambink man dėl tokios nesąmonės. Baigsis sezonas ir tada pjausim žolę.“

Treneris sulaukė klausimo ir kas laimės Eurolygą.

„Aš prognozavau, kad „Žalgiris“ laimės prieš „Fenerbahče“ 3:2. Rezultatas buvo 1:1 ir viskas ėjo pagal planą, bet neišėjo. Atrodo, kad Stambulo klubas ir turėtų būti favoritas finalo ketverte. Bet tai tik ant popieriaus. Pamenate, kaip LeBronas su Klivlando ekipa ryškiai laimėjo reguliarųjį sezoną, bet nepateko į NBA finalą 2009 ir 2010 metais? Reguliarus sezonas ir finalo ketvertas yra labai skirtingi dalykai. CSKA? Jie nestabilūs, bet mačai su „Baskonia“ parodė tikrą potencialą tapti nugalėtojais“, – komentavo R.Kurtinaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento