Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 09

Rimas Kurtinaitis balta vėliava nemojuoja: „Rungtynės nepavyko, bet nebuvo prastos“

Rimas Kurtinaitis po pirmųjų finalo serijos rungtynių nebuvo labai liūdnas. Ilgokai trenerių pasitarime užtrukęs specialistas rūbinėje pasakė kalbą, kurią palydėjo garsūs žaidėjų plojimai ir komandos šūkis. Suprask, kova dar nebaigta.
Rimas Kurtinaitis
LKL finalas: „Žalgiris“ - „Lietuvos rytas“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Lietuvos rytas“ Kaune prieš „Žalgirį“ laikėsi tris kėlinius, tačiau vėliau aikštės šeimininkai truktelėjo į priekį ir to pakako, kad vilniečiai kristų 83:96.

„Truputėlį nesigavo rungtynės, nors visuma buvo nebloga. Tris kėlinius kovojome kaip lygūs su lygiais. Aišku, buvo momentų, kuomet nepataikėme, paleidome „Žalgirį“, nesugebėjome sukontroliuoti rungtynių. Jei imti skaičius, tai viskas nėra taip blogai. Aišku, galbūt pataikymas nėra geras, bet padarėm mažiau klaidų. Na, rungtynės nepavyko, bet nebuvo prastos“, – reziumavo R.Kurtinaitis.

Jis į finalo seriją įėjo su keletu siurprizų, tokių kaip Artūras Jomantas starto penkete ar zoninė gynyba, tačiau jų nepakako, kad serija būtų pradėta skambia nata.

R.Kurtinaitis tik akimis palydėjo šešis taiklius Artūro Milaknio tritaškius ir galingus Brandono Davieso dėjimus.

Su viltimi treneriui teko stebėti Chriso Kramerio tolimus šūvius, tačiau visi keturi gynėjo metimai skriejo pro šalį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Chrisas Krameris
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Chrisas Krameris

Nors po mačo R.Kurtinaitis rado logiškus paaiškinimus viskam, kas šeštadienio vakarą nutiko Kaune, jam reikės pasistengti, mat tik užlopęs savo komandos skyles jis gali tikėtis sukovoti su trečia Eurolygos komanda.

Šansą tai padaryti „Lietuvos rytas“ turės jau pirmadienį, kai „Žalgirį“ priims namų arenoje.

– Ar tie Artūro Milaknio tritaškiai buvo kertinis dalykas šiose rungtynėse?

– Taip, šiandien Milaknis sužaidė puikiai. Keletą kartų suklydom gynyboj ir jis metė visiškai laisvas, vėliau, pajautęs žaidimą, pataikė labai sunkių metimų ir tas jo procentas – šeši tritaškiai iš septynių – praktiškai buvo kertinis šiandieną.

– Ar buvo galima geriau sukontroliuoti Milaknio metimų skaičių?

– Kiek rungtynių žaidėme, nuo to apsigynėme, šiandien – ne.

– Bandėte zoninę gynybą, kiek ji pavyko ir ką reikia taisyti?

– Kartais pavyko, kartais – ne. Keitėm gynybines schemas, kai kurios veikė. Žiūrėsim, taisysim, ką reikia, bet nemanau, kad zona buvo blogiausias mūsų variantas gynyboje šiandien.

– Kiek Chrisas Krameris palengvintų jūsų gyvenimą, jei pataikytų?

– Labai palengvintų.

– Kur yra ta jo nepataikymo priežastis? Ar tai – psichologiniai dalykai?

– Taip, aš galvoju, kad jis fizinių problemų neturi. Čia yra psichologija, bet jis – pakankamai protingas, nešvaisto, kai yra laisvas – jis privalo mesti. Ką mes galim padaryt... Gaila, šiandien nei vieno neįmetė, galvojau, kad bent pagal tikimybių teoriją įkris koks vienas tritaškis, bet neįkrito. Lieka žaisti ir laukti.

– Treneri, prieš Brandoną Daviesą kas nors gali apsiginti vienas prieš vieną?

– Sudėtinga. Gal ne tiek jis mums įmetė žaisdamas vienas prieš vieną, kiek atkovojęs kamuolius, pakartojęs metimus, pataikęs su pražangomis. Nenoriu sakyti apie meistriškumus ar panašiai. Minėjau ne kartą, kad mes turime jauną Echodą, kuris šiuo metu žaidžia virš savo galimybių ir duoda labai daug naudos komandai.

Deja, yra momentai, kai kartais mes negalime apsiginti nuo tokių patyrusių krepšininkų, kaip Daviesas, kuris dominuoja Eurolygoje. Bet negalime tik laikinai, aš manau, kad už poros ar trijų metų Echodas bus labai geras žaidėjas.

– Trumpam buvote išleidęs Jimmy Baroną, bet vėliau pasodinote, kodėl jo minutės taip drastiškai kritusios?

– Jis turėjo piršto lūžį, iki serijos su Klaipėdos „Neptūnu“ nesportavo su komanda ir manau, kad jam yra per trumpas laikas, jog grįžtų tokios svarbos rungtynėms. Mes pabandėm jį Klaipėdoj, vienas rungtynes jis sužaidė puikiai, pora rungtynių nepavyko, šiandien vėl nepavyko, pasodinome jį. Turėjome užtektinai žaidėjų ir be jo, kurie galėjo žaisti.

– Kas nutiko epizode, kuomet Rokas Giedraitis nukrito ant parketo?

– Nežinau, prašiau teisėjų, kad pažiūrėtų. Gal LKL taisyklės kitokios, bet teisėjai sako, kad neturi teisės tokių epizodų žiūrėt. Gal Ulanovas puldamas alkūne uždavė, bet čia reikia Roko klausti.

– „Žalgiris“ atliko 29 rezultatyvius perdavimus. Ar kamuolio judėjimas buvo ypatingas?

– Taip, bet „Žalgiris“ visą sezoną žaidžia gerai. Šiuo aspektu mes esame gerokai kritę, nes mūsų viso sezono rezultatyvių perdavimų vidurkis buvo 22, dabar atkrintamosiose – 15 ar 16. „Žalgiris“ labiau žaidė kaip komanda nei mes.

– Kokia idėja buvo startuoti su Artūru Jomantu? Kokių dar rezervų matote šioje serijoje?

– Visų pirma, mes nenorime, kad Ulanovas žaistų ant ūso ir Jomantas yra žaidėjas, kuris tą pristabdo. Kita vertus, Jomantas žaidė nedaug serijoje su „Neptūnu“, todėl yra šviežesnis. Didelių priekaištų jam neturiu, žinome, kad tai nėra taškų rinkėjas, o geras gynyboje, gali atstovėti. Jis savo darbą atliko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento