Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 24

Rinktinėje plušantis R.Jokubaitis – apie įdomų statusą ir komandos braižą

Lietuvos krepšinio rinktinė tęsia pasirengimą pasaulio čempionatui Palangoje, o jau netrukus kelsis į Kauną, kur pradės ruoštis pirmosioms draugiškoms rungtynėms. Prieš tai mintimis apie pirmąją pasiruošimo savaitę pasidalino pagrindinis komandos įžaidėjas Rokas Jokubaitis.
Rinktinės trenirutė Palangoje
Rinktinės trenirutė Palangoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Liepos 17-ąją į pirmąją stovyklą susirinkę lietuviai jau savaitę pluša Palangoje. Netrukus jie kelsis į Kauną, o pirmąjį kontrolinį testą turės liepos 29-ąją, šeštadienį, kai Panevėžyje testuos Ukrainos krepšininkus.

„Kuo naudinga, tai vienas kito pažinimu, įėjimu į formą, – apie stovyklą Palangoje pasakojo R.Jokubaitis. – Buvo daugiau fizinio pasiruošimo. Smagiai padirbome, po truputį pradedame su krepšiniu ir jau vyksime į Kauną, kur pradėsime ruoštis draugiškoms rungtynėms. Nuotaikos geros, kolektyvas superinis, daug pažįstamų veidą, daug ir naujų. Labai smagu dirbti.“

Nors jam dar tik 22-eji, R.Jokubaitis yra vienas labiau patyrusių rinktinės žaidėjų – priešingai nei daugelis atsinaujinusios komandos narių, „Barcelona“ įžaidėjas žaidė nacionalinėje komandoje ir užpernai olimpinėje atrankoje, ir pernai Europos čempionate.

„Įdomesnis statusas, – apie savo padėtį rinktinėje sakė Rokas. – Visi gerai kol kas sutariame. Gal eigoje reikės kažkokių patarimų, bet kol kas to nėra. Kai atvyks Jonas, kai pasijungs visi žaidėjai, tuomet visi labiau vienas kitam duosime patarimų ir vienas kitą palaikysime. Dabar įsivažiuojame ir perspausti nesinori.“

Jo teigimu, Lietuvos rinktinė šiemet bus kaip niekad komandiška, o joje gali išsiskirti tik vienas žaidėjas – rinktinės kapitonas Jonas Valančiūnas.

„Būsime labai komandiška komanda, žaidimas bus grįstas komandiniais veiksmais. Aišku, Joną po krepšiu turėsime, bandysime tai išnaudoti. Jis turėjo labai gerą sezoną, bus geroje formoje ir bus pasiruošęs šimtu procentų. Daug naujų žaidėjų, bet nedaug individualių krepšininkų. Būsime gera visuma. Manau, kad tas ir atneš rezultatus, nes būsime kaip vienas kumštis“, – sakė R.Jokubaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas