Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 08

Rinktinės kelyje – Prancūzija: „Laimėsime ar pralaimėsime, gausime tikrai gerų pamokų“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasitinka ketvirtąjį varžovą draugiškų rungtynių cikle, kurį pastarąjį kartą įveikė 2017-aisiais metais, o tuomet pralaimėjo keturis kartus iš eilės. „Laimėsime ar pralaimėsime, bet gausime tikrai gerų pamokų“, – mačo Orleane išvakarėse sakė Kazio Maksvyčio asistentas Evaldas Beržininkaitis.
Rudy Gobertas ir Jonas Valančiūnas
Rudy Gobertas ir Jonas Valančiūnas / Scanpix ir 15min nuotr.

Kazio Maksvyčio treniruojama Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasaulio čempionate pasiruošimo etape sužaidė jau trejas draugiškas rungtynes.

Panevėžyje lietuviai 100:72 sutriuškino Ukrainos krepšininkus, Kaune vykusiame mače 104:102 įveikė Sakartvelą, o praėjusį penktadienį patyrė pirmą nesėkmę, kai Tamperės mieste 79:81 paskutinę akimirką krito prieš Suomiją.

Lemiamus suomių taškus sulig dvikovos sirena pelnė Mikaelis Jantunenas, pataisęs netikslų lyderio Lauri Markkaneno metimą.

„Akcentuojame ne galutinį rezultatą ir paskutinį metimą, o visų rungtynių eigą ir įvykius. Puolime ir gynyboje turime dar daug šlifuotinų dalykų. Puolime turime geriau išpildyti derinius ir geriau pajusti vieni kitus. Gynybą Suomijoje mes išbandėme naują, tad natūralu, jog broko dar buvo. Bet tam ir yra draugiškos rungtynės, kad tobulėtume ir eitume į priekį“, – sakė vienas iš K.Maksvyčio asistentų Evaldas Beržininkaitis.

Trečiadienio vakarą išvykoje lietuviai susikaus su stipriausiu varžovu per visą kontrolinių rungtynių ciklą – Prancūzija. Rungtynių Orleane pradžia – trečiadienį 21.30 valandą Lietuvos laiku.

„Prancūzijos krepšininkai visada garsėjo savo fiziškumu ir dydžiu. Sudėtyje – daug aukštų žaidėjų. Žiūrėjome paskutinį Prancūzijos draugišką mačą. Įžaidėju žaidžia Nando de Colo, antru numeriu – Evanas Fournier, trečias – Nicolas Batumas, ketvirtas – Guerschonas Yabusele, o vidurio puolėjas yra Rudy Gobertas. Išties įspūdinga sudėtis, – sakė E.Beržininkaitis. – Prancūzija yra labai talentinga komanda, turinti daug variantų puolime. Sunku prieš juos ir užpulti, kai po krepšiu stovi R.Gobertas, kuris yra didelis ir gerai blokuojantis metimus, o jį nuo suolo keičia Moustapha Fallas. Gerbiame buvusius varžovus, bet dabar mūsų laukia geriausias varžovas, ką parodo ir FIBA reitingas. Bus labai smagu. Laimėsime ar pralaimėsime, bet gausime tikrai gerų pamokų. Tai yra gerai prieš tolimesnį mūsų pasiruošimą.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rudy Gobert'as
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rudy Gobert'as

Prancūzija irgi yra sužaidusi tris draugiškus mačus, kuriuos visus laimėjo įtikinamai. Tunisas sumaltas buvo rezultatu 93:36, Juodkalnija – 80:69, o Venesuela – 86:67.

„Nenoriu kalbėti apie silpnąsias varžovų vietas bei išskirti kažkokių žaidėjų, bet idealių žaidėjų ir komandų nebūna. Net jei sudėtis yra gera, žaidėjai vis tiek turi kažkokių silpnybių. Nereikia pamiršti, kad jie irgi neseniai susirinko, nors sudėtis gera ir daug metų žaidžianti kartu, taisytinų dalykų dar yra ir pas juos. Tai yra normalus dalykas šioje pasiruošimo stadijoje“, – sakė E.Beržininkaitis.

VIDEO: Vyrų rinktinės treneris E. Beržininkaitis apie išmoktas pamokas ir artėjančias kovas su Prancūzija

Lietuvos būsimų varžovų gretose – keturi NBA žaidėjai, kuriems talkina Eurolygos žvaigždės.

„Kiekvienas žmogus priima tai individualiai. Vieni jaudinasi, kiti eina dirbti ir pamiršta tuos dalykus. Atrankoje prancūzai turėjo Victorą Wembanyamą, kuris irgi yra žvaigždė ir labai aukštas žaidėjas, bet Gabrielius Maldūnas ir kiti naujokai puikiai su tuo tvarkėsi. Galbūt pasąmonėje groja, kad žaidžiama prieš NBA žvaigždes, bet po pirmo teisėjų švilpuko viskas pasimiršta ir einama kautis“, – teigė K.Maksvyčio asistentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas