Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Rinktinės marškinėlius vėl vilkintis E.Bendžius: „Buvau labai pasiilgęs šio jausmo“

Pirmadienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmąkart susitiko su Libano ekipa ir pergalingai pradėjo pasirengimą laukiančiai olimpinei atrankai.
Eimantas Bendžius
Eimantas Bendžius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rinktinės kapitonui Eimantui Bendžiui šios rungtynės buvo dvigubai ypatingos: ne tik dėl pasiektos pergalės, bet ir todėl, kad buvo pirmosios, kuriose jis žaidė po 9 mėnesių pertraukos.

Likus kelioms akimirkoms iki antrojo susitikimo su Libanu, kurį šiandien tiesiogiai transliuos TV3, krepšininkas dalijasi savo komentaru, rašoma televizijos pranešime spaudai.

Pirmadienį vykusio mačo metu Kazio Maksvyčio auklėtiniai Libano ekipą Jonavoje įveikė rezultatu 100:71. Pozityviai rungtynes ir jų baigtį vertina ir Lietuvos rinktinės kapitonas E. Bendžius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Eimantas Bendžius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Eimantas Bendžius

„Prieš varžybas nežinojome nei ko tikėtis iš priešininkų, nei iš savęs. Tačiau, iš tiesų, greitai prisitaikėme prie priešininkų gynybos. Ji leido mums išmesti daug taiklių tritaškių, dalintis kamuoliu. Manau, kad tai buvo visai smagus krepšinis tiek mums, tiek žiūrovams“, – sako krepšininkas.

Tiesa, pačiam E. Bendžiui šios rungtynės buvo ypatingos ir dėl kitos priežasties. Praėjusiais metais pasaulio čempionate traumą patyrusiam krepšininkui jos buvo pirmosios po 9 mėnesių pertraukos.

„Daug laiko buvo skirta treniruotėms, bet varžybos yra skirtingas dalykas nuo treniruočių. Tai – kitas tempas, susikaupimas, o ir sprendimus reikia priimti greičiau. Manau, kad po 9-8 mėnesių pertraukos, tai buvo tikrai neblogos varžybos“, – sako jis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Eimantas Bendžius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Eimantas Bendžius

Prisimindamas pernai metų pasaulio čempionatą, E. Bendžius neslepia pasiilgęs tiek rinktinės, tiek jos kuriamos atmosferos. „Dabar taip pat yra nauja patirtis, kadangi žaidžiu rezervinėje rinktinėje su jaunimu, gavau naujas kapitono pareigas. Reikia rodyti pavyzdį jaunimui, kuris ateityje daug metų gins Lietuvos rinktinę, gal kažkiek įskiepyti kažkokias vertybes, tradicijas. Buvau labai pasiilgęs šio jausmo“, – atvirauja jis.

Tiesa, ir Lietuvos rinktinės gretose šiuo metu žaidžiančiam jaunimui krepšininkas negaili pagyrų. Anot jo, ši rinktinė palieka gerą jausmą

„Visi labai klausosi trenerių, nėra susireikšminusių žaidėjų, kurie atvažiuotų ir galvotų, kad yra čia geriausi. Visi labai kantriai ir gerai dirba. Niekuomet nežinai, kokia situacija susidaro, kokia yra trenerių filosofija ir kaip kokį žaidėją jie mato. Todėl manau, kad visi turi šansų papildyti rinktinę – tiek šią vasarą, tiek netolimoje ateityje“, – atvirauja E. Bendžius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Eimantas Bendžius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Eimantas Bendžius

Po šiandienos susitikimo, paskutinės bendros kontrolinės rungtynės abiejų rinktinių dar laukia šį penktadienį, Panevėžyje. Jas taip pat tiesiogiai transliuos TV3.

Lietuva – Libanas jau šiandien, birželio 12-ąją, nuo 19.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius