Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 11

R.Paulauskas apžvelgė LKL atkrintamąsias: „Nėra komandos, kuri galėtų mesti iššūkį „Žalgiriui“

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariajame sezone liko vos vienerios rungtynės, kurios jau nebelems komandų situacijos turnyrinėje lentelėje. Tad stipriausios šalies krepšinio ekipos jau žvalgosi į kitą savaitę prasidėsiančias atkrintamąsias, kuriose sirgaliai gali sulaukti ir netikėtumų, prognozuoja krepšinio apžvalgininkas Rūtenis Paulauskas.
LKL rungtynės: Kauno „Žalgiris“ prieš Alytaus „Dzūkija“
LKL rungtynės: Kauno „Žalgiris“ prieš Alytaus „Dzūkija“ / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Reguliarusis sezonas finišuos sekmadienio rungtynėmis Kaune tarp vietos „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“. Pasak „Betsafe“ ekspertų, vilniečių šansai nugalėti siekia vos 22 proc., o aikštės šeimininkų – net 72 proc.

Anot R. Paulausko, tai lemia ir žalgiriečių noras jau dabar vėl pradėti demonstruoti tai, ką krepšinio sirgaliai matė jiems rungtyniaujant Eurolygoje.

„Nors rungtynės nieko nebelemia turnyrinėje lentelėje, ilgametė komandų priešprieša, jų susitikimų vadinimas "grandų mūšiu" įpareigoja žaisti su dideliu noru. Pergalingose „Žalgirio“ rungtynėse prieš Klaipėdos „Neptūną“ (90:80) matėsi tai, ką Šarūnas Jasikevičius nuolat akcentuoja – kad reikia susigrąžinti Eurolygoje rodytą žaidimo kokybę, persijungti į greitesnį mąstymą, priversti žaidėjus daug greičiau suprasti, ko kiekviena situacija reikalauja. Tai, kad einama tinkama linkme, jie galės pademonstruoti žaisdami su „Rytu“, – tvirtina krepšinio specialistas.

Anot jo, jei kauniečiams pavyktų pagerinti žaidimą, jie neabejotinai apgintų ir čempionų titulą.

„Jei „Žalgiris“ žais Eurolygos ritmu, jei pavyks mobilizuotis, kaip šiame turnyre, tai nėra jokių galimybių kitoms komandoms. Geriausias rezultatas kauniečių varžovams būtų išlaikyti mažą skirtumą tarpusavio rungtynėse, o jei pavyktų ir kokią pergalę iškovoti, tai būtų nemažas pasiekimas“, – įsitikinęs R. Paulauskas.

Pasak „Betsafe“ analitikų, žalgiriečių šansai iškovoti čempionų titulą vertinami net 95 proc., kai artimiausių persekiotojų – tiek „Ryto“, tiek „Neptūno“ – tikimybė triumfuoti čempionate lygi vos 6 proc.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Lyderiai problemų neturės

Sekmadienio dvikova tiek kauniečiams, tiek vilniečiams bus tik garbės reikalas. Pirmą vietą reguliariajame sezone užėmęs „Žalgiris“ atkrintamosiose jau antradienį susitiks su aštunta sezone likusia Alytaus „Dzūkija“. Šioje poroje R. Paulauskas jokios intrigos nemato.

„Nereikia čia ieškoti jokio didelio paaiškinimo – tai tiesiog silpnesnė komanda. Alytiškiams visai geras būdas pabaigti sezoną savo sirgaliams parodant „Žalgirį“, kuris buvo vienas šio Eurolygos sezono atradimų“, – kalba pašnekovas.

Kiek daugiau intrigos žadama trečią vietą reguliariajame sezone užėmusio „Ryto“ ir šeštoje turnyrinės lentelės vietoje įsitaisiusio Utenos „Juventus“ dvikovoje. Tačiau ir čia, manoma, viskas priklauso tik nuo pačių poros favoritų – Dainiaus Adomaičio ekipos.

„Juventus“ visada patampo „Rytui“ nervus, o paskutiniu metu pralaimi jau pačiupinėjęs pergalę. Svarbiausia, kad uteniškiams trūksta patirties ir kelių gerų sprendimų, lyderio, kuris įtvirtintų pergalę, nors komandoje yra tiek nacionalinės rinktinės kandidatai Dovis Bičkauskas ir Martinas Geben, tiek daugybė užsirekomendavusių žaidėjų. Nors pora yra išties įdomi, viskas spręsis nuo to, kaip psichologiškai „Rytas“ bus pasiruošęs“, – prognozuoja R. Paulauskas.

Ar pavyks pasvaliečiams patiesti kaimynus

Tuo metu antrą vietą sezone užėmęs „Neptūnas“ priims „Skycop“ (7 vieta). Čia taip pat netikėtumų nežadama.

„Šioje poroje nematau didelės intrigos, nebent „Neptūnas“ padarytų strateginių klaidų ruošiantis rungtynėms. Jiems žinomos ne tik Prienų komandos stiprybės – tai yra patyrusi komanda, turinti galinčių gerai pataikyti, bet ir silpnybės – tiek atsarginių suolelis, amžius, tiek pats žaidimas. Visa tai leidžia „Neptūnui“ tikėtis sėkmės ir patekimo į kitą etapą“, – pasakoja krepšinio specialistas.

Kur kas įdomiau turėtų būti antradienį rungtynėse tarp „Lietkabelio“ (4 vieta) ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (5 vieta). R.Paulauskas neabejotinais favoritais laiko „Lietkabelį“, tačiau neatmeta ir įdomesnės serijos baigties.

„Pasvaliečiai turėjo ilgą pralaimėjimų seriją, tačiau nei vienerių rungtynių jie nepralaimėjo dideliu skirtumu – kai rezultatas būdavo apylygis, pasipildavo ir netaiklūs metimai, ir prasti sprendimai. Ši komanda turėjo neblogą pergalių seriją, turi universalių žaidėjų, legionieriai yra pakankamai pajėgūs. Jei Pasvalio ekipai namie pavyktų iškovoti pergalę ir viskas persikeltų į trečias rungtynes, laukia labai sunkiai prognozuojama pabaiga“, – tvirtina pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento