Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 01

„Rytą“ palikęs S.Kulvietis atskleidė kortas: „Operacijos neslėpiau, bet ir neakcentavau“

Vilniaus „Ryto“ ir Sauliaus Kulviečio santuokai išsipildyti tiesiog nelemta. Paslaptingos puolėjo čiurnų problemos prisidėjo prie Rolando Jaručio išvykimo iš klubo, o dabar 15min tinklalapiui 29-erių krepšininkas papasakojo apie nemalonią situaciją Vilniuje bei kur išleis 30 tūkstančių eurų siekiančią sutarties nutraukimo kompensaciją.

„Man vis nesiseka apsivilkti „Ryto“ marškinėlių, bet šįkart juos nors pagamino“, – 15min šyptelėjęs sakė Saulius Kulvietis.

29-erių puolėjas praėjusią vasarą antrą kartą karjeroje sudarė sutartį su Vilniaus klubu, bet jam ir vėl išbėgti ant parketo oficialiose rungtynėse su „Rytu“ apranga nepavyko.

Jei prieš aštuonerius metus abi pusės dėl sutarties nutraukimo kompromiso nerado, konfliktas pasiekė teismą, tai šįkart klubo ir žaidėjo bendradarbiavimo planus sujaukė čiurnų problemos, bet išsiskirta taikiai.

Liepos pabaigoje „Rytas“ oficialiai paskelbė sudaręs dvejų metų sutartį su praėjusį sezoną Dižono JDA klubu rungtyniavusiu lietuviu S.Kulviečiu.

Po sezono Prancūzijoje į Lietuvą sugrįžęs atletas jautė diskomfortą kojoje, tad nusprendė kreiptis į specialistus ir atlikti artroskopinę čiurnos valymo operaciją.

Tai ne pirma tokia procedūra S.Kulviečio karjeroje. Tiesa, jei pirmasis kartas praėjo sklandžiai ir į aikštelę jis grįžo greitai, tai dabar skubėjimas jam pakišo koją.

„Aš save stūmiau, kad būčiau pasiruošęs ties pirmąja pasirengimo sezonui treniruote. Tikriausiai, kad paskubėjau per daug, koja sureagavo į krūvį. Vietoje žingsnio į priekį, išėjo du atgal. Lyg atsigavau ir pradėjau vėl sportuoti, bet tuomet išsisukau kitą koją. Kvaila situacija“, – pasakojo S.Kulvietis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Kulvietis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Kulvietis

Atvykęs į pirmąją pasirengimo sezonui stovyklą, S.Kulvietis informavo klubą, jog jam reikės daugiau laiko atsistatymui. Tuometis „Ryto“ klubo direktorius Rolandas Jarutis teigė, kad krepšininkas nuslėpė operaciją.

„Neslėpiau operacijos, bet ir neakcentavau jos. Tikėjausi, jog spėsiu atsistatyti. Lietuvoje žaidžiau dešimt metų, ką aš galiu nuslėpti? Visi žino viską, o jei nežino, lengva sužinoti. Užtenka porai klubų paskambinti ir sužinosi daugiau, negu reikia. Prieš pasiruošimo stovyklą likus dviem dienoms pranešiau, kad man reikės daugiau laiko, klubas sakė, kad viskas gerai, žiūrėk ir atsistatyk. Pirmą dieną darė įvairius testavimus, iš Kauno atvažiavo gydytojas Laimonas Šiupšinskas, aš jam pasakiau apie situaciją. Nenoriu veltis į kažkokias nesąmones, bet pasakymas, kad aš nuslėpiau traumą, man yra juokingas“, – teigė S.Kulvietis.

Išėjo užburtas ratas, o rugsėjo viduryje „Rytą“ papildė panašaus stiliaus, kaip S.Kulvietis, žaidėjas – estas Kristijanas Kitsingas. Sunkusis krašto puolėjas, tolimais metimais galintis išplėsti aikštelę.

Suskambo pavojaus varpas, jog kauniečio dienos sostinėje yra suskaičiuotos.

„Aš suprantu ir klubą, nes išėjo kvaila situacija, – 15min pasakojo Vilnių anksčiau laiko palikęs atletas. – Jie galvoja, kad aš apgavau – atvažiavo, bet žaisti negali. Bet tai nėra mano stilius. Man buvo nemalonu prieš komandą ir trenerį, o jie žaidėjo neturėjo. Aš viską suprantu. Bet gal galima buvo tai išspręsti kažkaip be visų dalykų spaudoje? Supratau situaciją, sakiau sėskime ir tarkimės. Siūliau rasti kompromisą, kad visiems būtų gerai. Aš neatvažiavau taip, kad negaliu sportuoti, sėdžiu ant suolo, o jūs man mokėkite pinigus. Taip tikrai nebuvo.“

Abi pusės pirmiausia siekė pratęsti bendradarbiavimą, pasirašyti naują sutartį, nes klubas nusprendė, kad pirmoji nebegalioja. Bet viskas labai užtruko.

Rugsėjo 19-ąją, praėjus vos dviem mėnesiams nuo sutarties sudarymo, „Rytas“ pranešė, kad skiriasi su žaidėju. Kontrakto nutraukimo kompensacija – 30 tūkst. eurų.

„Aš norėjau kuo greičiau, bet vis atsirasdavo kažkokių neaiškumų, gal klubo viduje. Kai paaiškėjo, kad Jaručio neliko, jie pasakė, kad nori nutraukti sutartį. Išsisprendė per savaitę laiko. Kur leisiu pinigus? (juokiasi). Turbūt visi galvoja, kad gavau lagaminą eurų. Taip tikrai nėra. Komandos neturiu, esu bedarbis, o gyventi reikia“, – sakė S.Kulvietis.

VIDEO: „urBONUSas“: nepatogi tiesa apie A.Sireiką ir „Žalgirio“ – „Ryto“ mūšio įdomybės

Klubo neturintis krepšininkas laiką dabar leidžia gimtajame Kaune. Jis sportuoja po kartą, o kartais po du kartus per dieną. Taiklia ranka pasižymintis S.Kulvietis dabar stiprina kojų raumenyną, atlieka pratimus sprogstamai jėgai bei šuolius, po truputį pradeda bėgioti.

Nors kamuolio rankose jis nelaikė dvi savaites, tačiau į aikštelę sugrįžti tikisi po mėnesio.

„Nenoriu perskubėti, nors dabar skubėti ir neturiu kur. Kol aiškinausi su „Rytu“, buvo mintis paskubėti, bet dabar žiūriu kitaip, – pasakojo S.Kulvietis. – Aš noriu visiškai išsigydyti, nenoriu daryti beleko. Šiuo atveju reikia nuoseklumo, kad organizmui vėl nebūtų šoko. Nenoriu prisišnekėti, nes prieš pora savaičių sakiau, kad už mėnesiuko grįšiu. Noriu jaustis tvirtai. Optimistinis variantas – lapkričio viduryje pradėsiu rimčiau judėti, o lapkričio pabaigoje – būsiu visiškai pasiruošęs. Aš taip norėčiau, bet užsibrėžti griežtą datą būtų kvaila. Jei ne tada, tuomet niekada? Aš neapsikraunu.“

S.Kulvietis viliasi, jog po mėnesio galės pradėti ieškoti naujos karjeros stotelės.

View this post on Instagram

@saulius_kulvietis atvyksta į Vilnių! ????

A post shared by BC RYTAS, Vilnius (@rytasvilnius) on

Kaip teigia pats S.Kulvietis, jis nemoka atsiriboti nuo žaidimo. Jis stebi visus europinius turnyrus, seka visas Lietuvos komandas Europoje.

„Aš gyvenu krepšiniu. Nėra taip, kad atsiriboju ir nieko nežiūriu. Aišku, sudėtinga, kai negali žaisti pats. Žiūri ir galvoje daug minčių. Bet atsiriboti nuo krepšinio nemoku“, – teigė sugrįžimui besiruošiantis žaidėjas.

Daug rungtynių matęs S.Kulvietis yra susidaręs nuomonę ir apie pagrindinius šalies grandus.

„Rytas“ iki praėjusio sekmadienio buvo iškovojęs visas šešias pergales, tačiau galiausiai atsimušė į žaliai baltą sieną. Po dviejų dienų – skausmingas pralaimėjimas Čempionų lygos starte, kuriame svečiams iš Atėnų leista įmesti net 106 taškus. Daugiausiai tarp visų ekipų pirmajame rate.

„Iki rungtynių su „Žalgiriu“ viskas atrodė labai neblogai. Visas bėgimas ir rezultatyvumas buvo tikrai aukšto lygio. Rungtynes su „Peristeri“ reikėjo pradėti nuo gynybos, tuomet atsiveria kelias bėgti ir rinkti lengvus taškus, ką jie daro išties įspūdingai. Matyti problemos poziciniame krepšinyje, bet jei pavyks susitvarkyti gynyboje, „Rytas“ gali rodyti tikrai gerus rezultatus“, – mintimis dalijosi S.Kulvietis.

Vilniečiams trūksta traumą besigydančio Martyno Echodo bei Senegale vizą besitvarkančio Maurice'o Ndouro, tuo metu „Žalgiris“ kol kas verčiasi be argentiniečio Patricio Garino ir vidurio puolėjo Martino Gebeno.

Ar idealiame scenarijuje „Rytas“ būtų pajėgus mesti iššūkį „Žalgiriui“ serijoje iki trijų pergalių?

„Sunku pasakyti. Būtų smagu, jei duotų kovą. Tai įneštų įdomumo. Manau, kad nereikia „Ryto“ jau dabar stumt į finalą, jiems reikia pradžioje įveikti kitus varžovus. Kol kas jie tvarkosi labai gerai“, – teigė S.Kulvietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas