Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 13

„Ryto“ branduolį norintis išsaugoti Donatas Zavackas regi du komplektacijos variantus

Vilniaus „Ryto“ sporto direktorius Donatas Zavackas tikisi išlaikyti sidabrinės komandos sudėtį ir kitam sezonui, nors tai neturėtų būti paprasta – daugumos žaidėjų kontraktai baigėsi. Būsimą biudžetą pokalbyje su 15min apibūdinęs D.Zavackas įvardino vasaros darbų kontūrus.

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai pakėlė „Betsafe-LKL“ vicečempionams skirtą taurę sekmadienio vakarą per lygos uždarymo šventę sostinės Lietuvos nacionalinės filharmonijos salėje.

Krepšinio orkestras suderėjo neiškart pastarąjį sezoną sostinėje, nes FIBA Čempionų lygoje ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyre Vilniaus komanda klupo per dažnai, Giedriui Žibėnui ieškant stabilesnio žaidimo.

Bet sezono metu gynyboje aižėjusi ekipa sutvirtėjo LKL čempionato finiše, kai tik viena pergale atsiliko nuo Kauno „Žalgirio“ reguliariajame etape, sklandžiai perėjo atkrintamųjų varžybų du etapus ir kiek netikėtai pasiūlė itin atkaklią kovą Eurolygoje solidžiai pasirodžiusiems kauniečiams.

„Amerikietiški kalneliai būtų pats tinkamiausias apibūdinimas, nes startavome sunkiai, paskui tarsi įsivažiavome, bet prasidėjo traumos. O galiausiai finale vėl viskas atrodė daug geriau“, – 15min sakė Donatas Zavackas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Donatas Zavackas, Marcusas Fosteris
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Donatas Zavackas, Marcusas Fosteris

2021 metų sausio viduryje „Ryto“ sporto direktoriumi tapęs buvęs šios komandos puolėjas turėjo reikalų šio sezono įkarštyje, kai Toddo Witherso neatvykimas, įžaidėjų nestabilumas, Jarvio Williamso klystkeliai ir Martyno Echodo trauma padiktavo būtinybę keistis.

Kendale'as McCullumas (vasario pabaigoje), Justinas Gorhamas (kovo viduryje) ir Jaime Echenique (balandžio viduryje) vienas po kito papildė Vilniaus klubą, susirinkę iš Vokietijos, Izraelio ir JAV krepšinio lygų, bet greitai pritapę prie komandos, nepaisant skirtingų patirčių.

„Kiekvienas ėjimas buvo apgalvotas. Manau, kad tikrai pasiteisino. Naujokai pakeitė komandos veidą, kiekvienas į žaidimą įnešė savų spalvų, – prisiminė D.Zavackas. – Galiu pripažinti: per KMT turnyrą patyrėme fiasko, kai pralaimėjome ir pusfinalyje, ir mačą dėl trečios vietos. Sėdome su treneriais ir bandėme sudėlioti mintis, kaip galėtume įnešti naujų vėjų žaidime. Po to ir atsirado naujų žaidėjų.

Krepšinio rinka nėra tokia paprasta, kad ateitum, išsirinktum iš lentynos ir nusipirktum. Iš tiesų būna daug niuansų, daug derybų, daug įvairių variantų. Džiaugiuosi, kad mums pavyko ir nauji žaidėjai pakeitė komandos veidą.“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Dėlionė pagal du scenarijus

Sulipę į kumštį „Ryto“ žaidėjai vėl turi išsiskirstyti, žinodami, kad su kai kuriais gali ir nebetekti pasimatyti gyvenime.

Pernelyg daug krepšininkų kontraktų baigėsi sulig penktuoju LKL finalo maču, šeštadienį po įnirtingos kovos pralaimėtu Kauno „Žalgiriui“.

Skirtingai nei LKL čempionų, kurių sudėtis, tikėtina, keisis nedaug, „Rytas“ laukia karštesnės vasaros.

Devynis užraktus nuo „Ryto“ komplektacijos paslapčių seifo mėgstantis laikyti D.Zavackas liko ištikimas sau ir toliau buvo linkęs pasilaikyti raktą savo kišenėje.

Tačiau yra aišku, kieno sutartys baigėsi, o kurie yra laisvi dalyvauti krepšinio rinkoje šią vasarą.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas