Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 29

„Ryto“ narys dirbo, nors jautė COVID-19 simptomus: „Trys testai buvo neigiami“

Vilniaus „Rytas“ vėl priverstas stabdyti treniruotes ir nukelti rungtynes. Sostinės komandoje užfiksuotas teigiamas COVID-19 atvejis, o 15min šaltiniai skelbia, jog šis „Ryto“ komandos trenerių štabo narys koronaviruso simptomus ėmė jausti dar praėjusią savaitę. Tiesa, keli testai užsikrėtimo nerodė.

„Virusu užsikrėtęs komandos narys yra izoliacijoje, o artimiausiu metu visiems sostinės ekipos nariams bus atlikti COVID-19 testai“, – antradienio rytą oficialiai paskelbė Vilniaus „Ryto“ klubas.

Tai jau trečiasis kartas, kai paslaptingasis koronavirusas įsisuko sostinės komandoje.

Pirmasis kartas užfiksuotas lapkričio 20-ąją dieną, kai susirgo vienas žaidėjas, antrasis – per rinktinių langą, kuris sujaukė visus „Ryto“ trenerio Donaldo Kairio planus.

15min šaltiniai informavo, jog pastarasis COVID-19 susirgęs Vilniaus komandos narys, kuriam koronavirusas diagnozuotas buvo pirmadienį, prastai ėmė jaustis dar prieš itin svarbią vilniečių FIBA Čempionų lygos akistatą Rygoje prieš VEF, kuri Latvijos sostinėje vyko gruodžio 23-ąją dieną.

Šią informaciją 15min patvirtino ir „Ryto“ direktorius Justas Jankauskas. Kaip teigė sostinės klubo vadovas, kortas šioje situacijoje maišė trys neigiami COVID-19 testų atsakymai.

„Pirmąjį atlikome dar likus trims dienoms iki mačo Rygoje, dar būdami Lietuvoje. Antrąjį testą darėme jau Rygoje, o trečiąjį – dvi dienas prieš susitikimą su Prienų „CBet“ krepšininkais. Visi atsakymai buvo neigiami, tad nusprendėme, jog tai yra peršalimas. Nežinau, ar tai yra neatsakinga. Jis gėrė vaistus ir gydėsi nuo peršalimo“, – 15min sakė J.Jankauskas.

Teigiamas atsakymas dėl koronaviruso galiausiai atėjo pirmadienį, kitą dieną po triuškinamos pergalės prieš Prienų „CBet“, taip užvėręs visai komandai treniruočių salės duris.

Artimiausios dvejos rungtynės su Panevėžio „Lietkabeliu“ ir Alytaus „Dzūkija“ buvo nukeltos. Per šias dvi dienas bus testuojami likę „Ryto“ žaidėjai.

Kitos Vilniaus komandos rungtynės vyks sausio 6-ąją dieną, kai Utenoje žais pirmąsias Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio rungtynes prieš vietos „Juventus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas