Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 29

„Rytui“ nusilenkęs N.Čanakas – apie pradingusį lyderį ir „Lietkabelio“ traumas

„Dar tik 1-0“, – po pirmųjų Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo rungtynių, kuriose jo treniruojamas Panevėžio „Lietkabelis“ atėmė namų aikštės pranašumą iš Vilniaus „Ryto“, į euforiją nepuolė Nenadas Čanakas. Ne veltui atsargus buvo treneris iš Serbijos, nes jau po trijų dienų vilniečiai smogė aukštaičiams jų pačių tvirtovėje ir susigrąžino reguliariajame sezone užsitarnautą namų aikštės kozirį.
LKL finalo antrosios rungtynės: „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“
Nenadas Čanakas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Praktiškai pilnutėlės „Cido“ arenos tribūnos taip ir neišvydo, kaip jų komanda pirmauja prieš Vilniaus „Rytą“ finalo rungtynėse, kurios į Panevėžį grįžo pirmąsyk nuo 2017-ųjų.

Nuo pat pradžių į priekį šovęs „Rytas“ lyg katė su pele žaidė pirmuosius du kėlinius, kai nė sykio neleido „Lietkabeliui“ persverti rezultato, bet ir pats nenutolo toliau nei per 8 taškus, tačiau antroje rungtynių pusėje intriga Aukštaitijos sostinėje išgaravo lyg balos po vasarinio lietaus išlindus saulei.

Vos du kartus iš žaidimo trečiajame ketvirtyje pataikę panevėžiečiai nunarinę rankas galėjo stebėti, kaip į jų krepšį krenta tritaškiai arba į greitas atakas pabėgę vilniečiai krauna iš viršaus, o skirtumas nenumaldomai augo.

Dar trečiame kėlinyje jis pasiekė 16 taškų (65:49), o ketvirtajame netikėtų „Ryto“ X faktoriumi tapęs Lukas Uleckas dviem tritaškiais galutinai pritildė „Cido“ arenos tribūnas, kai skirtumas tarp komandų pasiekė 22 taškus (71:49).

„Sveikinimai „Rytui“, jie žaidė žymiai geriau negu mes, – po mačo kepurę prieš varžovus nusiėmė N.Čanakas. – Jie buvo geresni visais krepšinio aspektais ir nusipelnė pergalės. Turime pažiūrėti, ką galime padaryti geriau kitose rungtynėse, ir bandyti tą padaryti.“

Prieš pat mačą sužinoję, kad varžovų gretose nežais naudingiausias LKL žaidėjas Ivanas Buva, teoriškai panevėžiečiai turėjo įgauti pranašumą.

Bet kaip ir reguliariojo sezono mače, kai Panevėžyje „Rytas“ laimėjo ir be I.Buvos, taip ir šį kartą kroato vilniečiams nepritrūko.

Vis dėlto N.Čanakas nebuvo linkęs leistis į kalbas apie „Ryto“ skirtumus be ir su vidurio puolėju iš Kroatijos.

„Jie tiesiog žaidė geriau. Jie žaidė protingiau ir nusipelnė pergalės. Nenoriu komentuoti jų žaidimo su Buva ar be Buvos. Manau, kad jie tiesiog žaidė geriau nei mes ir nusipelnė šios pergalės“, – teigė serbas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL finalo antrosios rungtynės: „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“
Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL finalo antrosios rungtynės: „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“

Jei „Ryto“ lyderį pristabdė liga, tai „Lietkabelio“ vedlys viso sezono metu Gediminas Orelikas kol kas yra puikiai stabdomas sostinės klubo gynybos.

Iki finalo puolėjas vidutiniškai atkrintamosiose rinko net po 16,4 taško, bet per pirmus du finalo serijos mačus iš viso (!) įmetė tik 4 taškelius.

Kur dingo „Lietkabelio“ lyderis?

„Jis buvo mūsų lyderis viso sezono metu. Tai normalu. Šiose dvejose rungtynėse jis nejautė ritmo, bet manau, kad kitose rungtynėse jis vėl bus tas Orelikas, kurio mums reikia“, – žadėjo N.Čanakas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL finalo antrosios rungtynės: „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“
Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL finalo antrosios rungtynės: „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“

Jei G.Oreliko solidaus pasirodymo Panevėžio klubo sirgaliai gali laukti, tai Kasparo Beržinio greičiausiai nesulauks, nes latvis dėl traumos veikiausiai praleis ir trečiąsias rungtynes.

„Mums labai jo trūksta, jis labai svarbus mūsų žaidėjas, bet dar nežinome dėl kitų rungtynių. Greičiausiai jis nežais“, – atskleidė N.Čanakas.

Traumos, nors ir ne tokios sunkios, šienauja ir kitus „Lietkabelio“ žaidėjus.

Džordže Gagičius susiėmęs už kirkšnies paliko aikštę antrajame kėlinyje ir grįžo tik po penkiaminutės poilsio ant suolo.

Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL finalo antrosios rungtynės: „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“
Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL finalo antrosios rungtynės: „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“

Dovydas Giedraitis nesėkmingai nusileido ant žemės po pelnyto dvitaškio, sukandęs dantis grįžo į gynybą, o vėliau patraukė į rūbinę, bet galiausiai grįžo ir tęsė rungtynes.

Visgi N.Čanakas „Lietkabelio“ žaidėjus vis puolančių negandų nesureikšmina.

„Tai sportas, tai krepšinis. Per sezoną sužaidžiame labai daug rungtynių. Visi esame pavargę, turime daug problemų, kaip ir kiekviena komanda, bet vis dar kovojame. Vis dar tik 1-1, jokios tragedijos nėra. Privalome kai kuriuos dalykus daryti kitaip. Turime tiesiog žaisti geriau ir protingiau“, – sakė serbas.

Vis dar tik 1-1, jokios tragedijos nėra.

O ar pavyks jo komandai atsistatyti per tris dienas iki kito susitikimo, kuris trečiadienio vakarą bus žaidžiamas „Jeep“ arenoje Vilniuje?

„Privalome tai padaryti. Negali būti jokių pasiteisinimų. Jeigu norime tapti čempionais, turime atsigauti. Nežinau kaip, bet turime tai padaryti“, – ryžtingai kalbėjo „Lietkabelio“ treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas