Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 03

Š.Jasikevičius apie „Unicaja“ patiesusį „Rytą“: „Mums tai yra ženklas“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkas trečiadienio vakarą užteko vieno gero kėlinio, kad sugebėtų įveikti Kėdainių „Nevėžio“ ekipą ir pratęstų pergalių LKL pirmenybėse seriją iki keturių. Po mačo Šarūnas Jasikevičius neslėpė, kad sugrįžimas į legendinę Kauno sporto halę jam visada yra ypatingas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Malonu, kad nuo antrosios pusės kontroliavome rungtynes, bet bendrai mums šiandien trūko greičio ir šviežumo. Pirmoje pusėje Kėdainių komanda puikiai dalijosi kamuoliu, o mes vėlavome gindamiesi. Po pertraukos pagerinome gynybą ir laimėjome. Einame toliau“, – rungtynes apibendrino „Žalgirio“ treneris.

Šį sezoną sporto halėje „Žalgiris“ žais net šešis mačus. Paklaustas apie sugrįžimą į šalies krepšinio meką, Š.Jasikevičius neslėpė sentimentų.

„Nežinau, kaip užsieniečiams, bet mums sugrįžti į halę visada malonu. Visgi šiandien išėjome į aikštę kiek apsnūdę. Nežinau, kodėl – gal dėl pasikeitusių erdvių, gal dar dėl kažko. Visada grįžtame čia su nostalgija. Aš čia esu užaugęs. Manau, kad vyresniesiems žaidėjams, kaip Paulius Jankūnas, čia sugrįžti taip pat yra įvykis“, – svarstė treneris.

Nors šalies žiniasklaidoje buvo pasirodę svarstymų, kad Marius Grigonis bei Thomasas Walkupas dar tik pratinasi prie naujų komandos draugų, Š.Jasikevičius savo vyrus apgynė.

VIDEO: „Ginčas“ su Broliu: „Rytas“ ar „Žalgiris“?

„Skaičiau žiniasklaidoje, kad jie dar kol kas nepritampa, tačiau nereikia tikėtis, kad visi žaidėjai pradės rinkti po 15-20 taškų. Abu jie viską daro idealiai, padeda komandai mažuose dalykuose, labai gerai ginasi. Įeiti į naują sistemą niekada nėra lengva. Aš esu labai patenkintas jais abiems“, – tikino treneris.

Savaitgalį žalgiriečių laukia pirmasis šiais metais mūšis su principiniu oponentu Vilniaus „Rytu“.

Nors Š.Jasikevičius prisipažinome nematęs „Ryto“ pergalės Europos taurės starte prieš Malagos „Unicaja“, neabejojo, kad sekmadienį jo vyrų sostinėje laukia rimtas iššūkis.

„Šie derbiai niekada nebūna lengvi. Vilniuje žaisti bus sunku. Jų pergalė prieš Malagą yra ženklas. Manau, kad žaidėjai pasiruoš geriau nei šį kartą“, – kalbėjo treneris.

VIDEO: Š.Jasikevičiaus ir R.Cvirkos komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai