Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 08 17

Sąmokslo teorijų kūrėjams – nuoširdi Manto Kalniečio žinutė

„Ar žaisite su Kroatija dėl pergalės?“ – dar prieš paskutiniąsias grupės varžybų rungtynes manęs klausinėjo vienas, antras, trečias užsienio žurnalistas. „Po 50 taškų pralaimėjimo ispanams, apie kokius skaičiavimus ir žaidimus mes dar galime kalbėti?“ – griežtai jiems atkirtau. Sąmokslų teorijos nusekė Lietuvos komandą iki pat pasirodymo olimpinėse žaidynėse pabaigos. Apie tai turėjo ką pasakyti ir Mantas Kalnietis.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Vytauto Dranginio nuotr.

„Ką manote apie teorijas, kad galėjote rinktis ketvirtfinaliui Australijos ir Serbijos rinktines?“ – užsienio žurnalistai uždavė Mantui klausimą per spaudos konferenciją po pralaimėjimo Australijai 64:90.

Geriausias Lietuvos rinktinės žaidėjas Rio de Žaneire dėjo ranką prie širdies.

„Pirmiausia... Gerai, galime žaisti blogai ar gerai, bet Lietuva niekada nežaidžia žaidimėlių. Sakau iš širdies – nepralaimėjome tyčia ir nesirinkome varžovo“, – į provokuojantį klausimą atsakė M.Kalnietis.

Jam antrino ir Jonas Kazlauskas: „Kodėl turėtume vengti Serbijos ir rinktis fantastiškai žaidžiančius australus?“

Labai liūdna. Visa mūsų šalis laukė medalio.

Mantas Kalnietis buvo prislėgtas. Vidutiniškai po 18 taškų ir 7,5 rezultatyvaus perdavimo (22 naud. bal.) olimpinėse žaidynėse rinkęs atakų organizatorius visada drąsiai stodavo prieš žiniasklaidą.

Bet nusivylęs dėl katastrofiško lietuvių finišo – trijų didžiulių pralaimėjimų, M.Kalnietis per žurnalistų zoną pėdino palei sieną.

Tik kadangi buvo rezultatyviausias ir naudingiausias lietuvių žaidėjas prieš australus (12 tšk., 12 naud. bal.), turėjo atlikti prievolę – dalyvauti oficialioje spaudos konferencijoje viso pasaulio žiniasklaidai.

Joje jis išgyveno dėl Lietuvos sirgalių.

„Labai liūdna baigti olimpines žaidynes būtent taip. Ypač po trijų pirmųjų pergalių. Bet praradome agresyvumą, koncentraciją. Komanda buvo sunaikinta.

Labai liūdna. Visa mūsų šalis laukė medalio. O pralaimėti ketvirtfinalyje – ne tai, ko mes tikėjomės“, – atsiduso M.Kalnietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas