Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 12

Šaras – apie Vilniaus „Rytą“, katastrofą lygoje ir feisbuke stebėtą sūnų

Šarūnas Jasikevičius baigė LKL reguliarųjį sezoną aukštai pakelta galva. Jo treniruojamas „Žalgiris“ 91:75 sutriuškino „Rytą“, per įspūdingai laimėtą antrąjį kėlinį (32:13) išsprendę reikalus su principiniais varžovais iš Vilniaus.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Sveikinimai mūsų žaidėjams ir sirgaliams. Ypač jiems. Jau seniai nežaidėme tokioje atmosferoje. Žaidėjams buvo maloniau, nes tai buvo lyg Eurolygos rungtynės. Žaidžiame dėl žiūrovų ir smagiau nei tada, kai antrasis arenos aukštas būna uždarytas“, – spaudos konferencijoje sakė Š.Jasikevičius.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) jau anksčiau reguliariojo čempiono titulo užsitikrinęs „Žalgiris“ (32-4) principinius varžovus iš Vilniaus pirmenybėse įveikė ketvirtą kartą.

Vilniaus „Rytas“ (26-10), prieš kovą žinojęs, kad reguliariajame čempionate finišuos trečias, vienintelį sykį „Žalgirį“ parklupdė Karaliaus Mindaugo taurės finale, kai Vilniuje laimėjo titulą.

Šįkart dainavo Kaunas. Tai buvo gera savaitė visai Jasikevičių šeimai. „Žalgirio“ trenerio septynmetis sūnus Lukas šeštadienį laimėjo darželinukų čempionatą, tapęs turnyro MVP.

„Problema, kai negalėjau būti. Vėl gi – tėvas negali būti arenoje, bet feisbuke galima viską matyti. Darželinukų varžybos – gyvai per feisbuką. Kokiam amerikiečiui pasakytum, nepatikėtų.

Labai malonu, didžiuojamės juo. Dar iš viršaus įdėjo į mažą krepšį. Visai kaip tėvas“, – nusišypsojo Š.Jasikevičius.

Ir sekmadienis jam buvo gera diena, tai parodė rungtynės.

Antrajame kėlinyje – trauma ir pabėgimas

Mačo pradžia turėjo patikti treneriui. Ypač Brandono Davieso nusiteikimas.

Iš viso 19 taškų pelnęs ir 3 metimus blokavęs „Žalgirio“ vidurio puolėjas atrodė išsiilgęs aukšto lygio kovų – jis įspūdingai kartojo netaiklų komandos draugo metimą, o netrukus nokautuojančiu bloku pasitiko Arciomo Parachouskio ataką.

Antrajame kėlinyje „Žalgirio“ sirgalių veidus pervėrė rūpestis, kai Artūras Milaknis gindamasis prieš Deividą Sirvydį atsitrenkė į Antaną Kavaliauską ir suklupęs užsiėmė už čiurnos. „Milas! Mūsų Milas!“, – skandavo aistruoliai, sekmadienį gausiai, bet nesklidinai užpildę „Žalgirio“ areną.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis

Kai A.Milaknis šlubčiodamas, bet savo jėgomis paliko aikštę, Š.Jasikevičius uždėjo snaiperiui ranką ant sprando, bandydamas paguosti savo žaidėją. Tačiau netrukus A.Milaknis paliko atsarginių suolą ir su ledo ryšuliu ant kojos nulingavo į persirengimo kambarį.

Netrukus ir be Milo šeimininkai įgijo dviženklę persvarą (32:22), pasinaudoję, kad ir „Rytas“ sumažino penketą ūgiu ir patirtimi – svečiai taupė D.J.Seeley, kuris apšilinėjo, bet nežaidė, ir davė daugiau laiko pasireikšti jauniesiems Margiriui Normantui bei Deividui Sirvydžiui.

Tai išnaudojęs, „Žalgiris“ pridėjo intensyvų spaudimą po visą aikštę prieš D.Needhamą ir akimirksniu pabėgo (40:24).

32:13 laimėtas antrasis kėlinys tapo kertinis – per jį Leo Westermanas pelnė 9 taškus, Edgaras Ulanovas – 6, o kartu su jais ir visa „Žalgirio“ komanda ženkliai pagerino taiklumą. Net šešis tritaškius per antrąjį ketvirtį pataikę žalgiriečiai visiškai dominavo ir po krepšiais, į pertrauką žengę pirmaudami atkovotais kamuoliais 27:12, o taškais – 53:30.

Š.Jasikevičius pareiškė, kad kovą dėl kamuolių nulėmė jo vyrų prasti sprendimai. „Labai prasti sprendimai – nes aibę metimų metėme nepagrįstų. Buvo mažai šansų, kad jie įkris, bet turėjome energiją, tad nemažai kamuolių atkovojome.

Galvos veikia dar šiaip sau. Per pertrauką paskaičiavome, kad 7-8 sprendimai buvo per greiti. Išsigelbėjome, nes pagriebėme tuos kamuolius. Kita vertus turėjome pranašumą kai kuriose pozicijose – antroje ir ketvirtoje, o jei aikštėja nėra Arno Butkevičiaus – ir trečioje. Jei gerai pataikome, tampame sunkiai sustabdomi“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Jis nenurimo ir mačo pabaigoje – treneris prašė minutės pertraukėlės ketvirtajame kėlinyje, kai „Žalgirio“ persvara siekė 15 taškų (73:58), o komandos puolimui vadovavo jaunasis Rokas Jokubaitis.

Š.Jasikevičius teigė, kad varžovas buvo vertas didesnės pagarbos nei rodė rezultatas: „Rytas“ nėra tipinė LKL komanda. Tipinė susispaudžia po krepšiu ir nebijo pralaimėti mesdama tritaškius. Rytas žaidžia „Aš arba tu“ krepšinį, nerizikuoja taip be proto. Jie žaidžia normalų, gerą krepšinį.“

Sistemą pavadino katastrofa

Po principinės kovos „Žalgiris“ turės mažai poilsio.

LKL ketvirtfinalį su aštuntąja lygos ekipa Alytaus „Dzūkija“ žalgiriečiai pradės jau antradienį – pirmasis serijos iki dviejų pergalių mačas vyks Kaune.

Š.Jasikevičiui atrodo neteisinga, kad 36 rungtynių reguliarusis sezonas buvo toks ilgas, o atkrintamosios kovos šį sezoną trumpesnės – ketvirtfinalyje ir pusfinalyje bus kovojama iki dviejų pergalių, o finale – iki trijų.

„Katastrofa, – LKL sistemą pavadino Š.Jasikevičius. – Mes laukiame visus metus atkrintamųjų varžybų. Tai pats fainiausias dalykas.

Prieš tai žaidžiame 36 rungtynes, mes važiuodami į išvykos rungtynes pirmajame rate matėme, kad salės pilnos, nes atvažiuoja „Žalgiris“. Bet jaučiame, kad antrajame rate pasikeitė– ar Utena, ar Pasvalys, ar Panevėžys – visur salės tuštėjo, žmonėms tapo nebeįdomu.

O atkrintamųjų laukia visi. Nežinau, kodėl reikia trumpinti atkrintamąsias. Ateis traumelė ir gali būti nelogiškas rezultatas. Lyga turi suprasti, ko laukia žmonės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento