Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 24

Šaras įvardijo, dėl ko „Žalgiriui“ prireikė KC Riverso: „Mums trūko patirties“

Po sunkios Eurolygos savaitės ir patirtų dviejų skaudžių pralaimėjimų Šarūnas Jasikevičius pagaliau gavo progą nusišypsoti. Įspūdingą pataikymą demonstravę jo auklėtiniai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse net 102:50 nušlavė Alytaus „Sintek-Dzūkiją“ ir įsirašė jau 11-ąją pergalę iš eilės.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lengvą pergalę Kauno „Žalgiriui“ garantavo daugiau nei 15 metų nerėgėtas taiklumas – net 21 tritaškį iš 41 pataikę šalies čempionai liko vos per du metimus nuo visų laikų LKL rekordo.

Link jo „Žalgirį“ pastūmėjo ne kas kitas, o pirmas rungtynes su „Žalgirio“ apranga žaidęs KC Riversas. Amerikietis vien per pirmąją rungtynių pusę pelnė 15 taškų, iš viso pataikydamas 5 tritaškius iš 7.

Tiesa, Š.Jasikevičiaus toks 32-ejų snaiperio pasirodymas visiškai nenustebino.

„Sunku kažką įvertinti – kad jis gali įmesti laisvas žinojome dar prieš jam atvažiuojant, – kalbėjo Šaras. – Jam reikia „įeiti“ į komandą, gerinti kondiciją. O ką gali duoti, tai yra žmogus, galintis pataikyti, turintis patirties. Pas mus labai daug naujų žaidėjų, tų patyrusių labai trūksta, tad to ir tikimės.“

VIDEO: Š.Jasikevičius po pergalės prieš alytiškius: „Malonu, kai taip pataikome“

„Žalgirio“ treneris kol kas nespėjo deramai įvertinti KC Riverso galimybių, tačiau pagrindinę idėją, kodėl jis buvo įsigytas, įvardijo – jaunai Kauno komandai reikia ne viename stipriame Eurolygos klube žaidusio ir net čempionu su Madrido „Real“ tapusio krepšininko patirties.

„Jis čia dar tik vieną dieną, turėjo tik vieną treniruotę. Aišku, sutartis buvo pasirašyta su tokia idėja, kad mums trūksta to (patirties), nes labai kvailai daliname taškus, labai kvailai daliname pergales. O tos pergalės visumoje ir susideda iš tų taškų. Tikimės, kad dar vienas patyręs žmogus leis nebedalinti taškų už dyką, – tikino Š.Jasikevičius. – Manęs nelabai jaudina žaidimo kūryba – mes susikuriame, kamuolys juda, bet reikia pataikyti. Jis gali pataikyti, tad tokios ir idėjos.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./K.C. Riversas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./K.C. Riversas

Kalbėdamas apie pačias rungtynes, kuriose „Žalgiris“ pirmavo nuo pat pirmosios minutės, kauniečių strategas neišsiplėtė.

„Rungtynės gavosi visai nieko. Aišku, su tokiu pataikymu mes tikrai jas kontroliavome. Keleto dalykų, kuriuos akcentavome ir dėl kurių pralaiminėjame Eurolygoje, nepadarėme pirmoje pusėje, bet vėliau situacija kažkiek pasitaisė. Daug šnekėti čia nėra ką“, – apibendrino specialistas.

Šiame mače, kaip ir trijuose ankstesniuose LKL susitikimuose, nežaidė pėdos traumos padarinius vis dar jaučiantis Marius Grigonis. Tikėtina, kad vienas „Žalgirio“ lyderių turės priverstinai pailsėti ir per Eurolygos rungtynes, tačiau bent jau kol kas Š.Jasikevičius aiškesnių atsakymų nedavė.

„Dar laukiame medicininių rezultatų ir tada, savaitės bėgyje, daugiau mažiau žinosime“, – sakė Šaras.

Rungtynių prieš Alytaus komandą metu treneris galėjo šypsotis ne tik po virtinės „Žalgirio“ tritaškių. Jį prajuokino ir epizodas trečiojo kėlinio pabaigoje, kai laikrodžio nepamatęs Paulius Jankūnas dar likus 8 sekundėms sviedė kamuolį per visą aikštę.

„Turbūt pagalvojo, kad mažiau laiko liko“, – šypsojosi Š.Jasikevičius, prisiminęs visą „Žalgirio“ areną prajuokinusį momentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas