Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 04

Į Lietuvą sugrįžę perspektyviausi bronziniai kariai – auganti vyrų rinktinės pamaina

Kuklūs, bet laimingi. Tokie į Lietuvą grįžo bronzos medaliais pasidabinę Lietuvos aštuoniolikmečiai, Europos čempionate Graikijoje iškovoję trečiąją vietą. Šioje krepšininkų kartoje auga ne viena potenciali Lietuvos žvaigždutė. Perspektyviausiųjų sąrašą pradeda Martynas Varnas, Tadas Sedekerskis, Martynas Echodas, Laurynas Birutis. Trys iš jų – po Kauno „Žalgirio“ sparnu.
Sutiktuvių akimirka
Sutiktuvių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Prieš artėjantį sezoną „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas užsiminė, kad į simbolinį penketą išrinktas Lietuvos rinktinės gynėjas Martynas Varnas turės galimybę prasibrauti į pagrindinę sudėtį.

Jau anksčiau su geriausiais žalgiriečiais treniravosi ir M.Echodas bei L.Birutis, nuolat figūruojantys „Žalgirio“ radaruose.

Tačiau savo galimybes bronziniai kariai vertina kukliai.

„Bus matyti. Dar reikia pasitreniruoti ir pažiūrėti, ar mums ne per anksti ten būti. Gal dar per anksti“, – sakė 13,2 taško čempionate rinkęs aštuoniolikmetis M.Varnas. Atakuojantis gynėjas išsiskiria aštriu žaidimu, draskančiu varžovų gynybines užtvaras.

P.Motiejūno atsakymas į klausimą, ar M.Varnas žais pagrindinėje sudėtyje

Sprogstamąja jėga ir efektingu žaidimu pasižymintis sunkusis krašto puolėjas M.Echodas čempionate rinko po 9 taškus ir atkovojo 6,1 kamuolio.

„Jeigu būsiu pakviestas į stovyklą, stengsiuosi parodyti, ką galiu geriausiai“, – kukliai tarė nekukliu žaidimu baudos aikštelėje garsėjantis aukštaūgis.

17-metis 212 cm ūgio „centras“ L.Birutis taip pat jaučiasi drąsiau po krepšiais, nei kalbėdamas prieš kameras: „Gal dar šiek tiek anksti, bet visada gerai pasitreniruoti su vyrais“.

T.Sedekerskį dar prieš porą metų pačiupo Ispanijos grandė Vitorijos „Laboral Kutxa“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Bronziniai kariai: penki didžiausi aštuoniolikmečių rinktinės talentai

Auga pamaina rinktinei

S.Štombergui tai buvo jau trečiasis Europos aštuoniolikmečių čempionatas. Anksčiau du kartus su Domantu Saboniu priešakyje jam grįžti su medaliais  namo nebuvo pavykę.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Sutiktuvių akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Sedekerskis ir Varnas

„Uždaviniai įgyvendinti, svajonės išsipildė. Pamaina vyrų rinktinei auga. Toks ir yra mūsų tikslas“, – šypsojosi S.Štombergas.

Jis nesiryžo prognozuoti, kiek šios rinktinės žaidėjų ateityje gali praverti nacionalinės komandos duris: „Galiu matyti daug, bet jie turės patys parodyti.“

Anot S.Štombergo, rezultatai kalba patys už save: „Tai buvo nuostabi komanda, kurioje tvyrojo nuostabi atmosfera. Buvo malonu dirbti su šiais vyrais“.

M.Varnas pridūrė: „Palikome rezervų dvidešimtmečių rinktinei. Visada galima geriau.“

Būrys šios rinktinės žaidėjų jau kitą vasarą gins dvejais metais vyresnių žaidėjų rinktinės garbę.

Kaip sako S.Štombergas, pamaina auga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas