Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 03

Savo amžių priminęs Mantas Kalnietis regi Slovėnijos uraganą: „Gerbiame, bet nebijome“

Dziekuje ir do widzenia. Lietuva palaužė kovingą Lenkiją ir iškopė į olimpinio turnyro Kaune finalą. Tačiau sekmadienį ten laukia Luka Dončičius ir jo vedama Slovėnija, kurią įveikti prireiks dar geresnio krepšinio.

Mantas Kalnietis atsidūrė per žingsnį nuo trečiųjų olimpinių žaidynių per karjerą.

Lietuvos rinktinės įžaidėjui teko imtis iniciatyvos – jis pelnė 14 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, kol olimpinio atrankos turnyro pusfinalyje lietuviai sutvarkė gynybą ir 88:69 nugalėjo Lenkiją.

„Matėte, koks buvo intensyvumas pirmojoje pusėje ir koks antroje. Nežinau, kodėl to nedarėme pirmojoje pusėje ir praleidome tiek daug taškų, – sakė M.Kalnietis. – Akivaizdu, kad antrojoje pusėje gynybos dėka laimėjome rungtynes. Tada pagavome ir puolimo gerų atkarpų.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas ir Mantas Kalnietis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas ir Mantas Kalnietis

Lietuvos komanda suklydo 13 kartų. Buvo akimirka trečiajame kėlinyje, kai M.Kalnietis ilgai ir karštai diskutavo su D.Maskoliūnu dėl vieno epizodo. Treneris linktelėko galiausiai galvą, tarsi pripažinęs įžaidėjo tiesą.

„Nesinori teisintis, kad tik kelias savaites treniruojamės, nes ir kiti dirba panašiai. Bet tai yra šlifuojama ir stengiamasi sumažinti negražaus krepšinio situacijas.

Sutinku, kad trūksta ir šaltos galvos, bet šalta galva ateina su susižaidimu. Ne visi esame žaidę daug vienas su kitu tarpusavyje”, – sakė jis.

Įžaidėjui teko daug laiko praleisti viename penkete su Jonu Valančiūnu ir Domantu Saboniu – abu NBA bokštai iki šiol drauge žaidė retai, bet šeštadienį treneris D.Maskoliūnas rėmėsi jais ilgai.

„Aš prieš atrankos turnyrą sakiau, kad taip: jie gali žaisti kartu, – pabrėžė M.Kalnietis. – Priklausomai nuo varžovų sudėčių ir niuansų, yra laikas, kai jie gali žaisti kartu. Aišku, gal tada kartais sudėtingiau gynyboje, bet ir varžovai turi spręsti. Kaip Marius (Grigonis) sakė prieš rungtynes: kaip kitos komandos susitvarkys su mūsų dideliais?“

M.Kalnietis trečiojo kėlinio viduryje pats pasiprašė keitimo, signalizavęs treneriui, kad dėl nuovargio tampa nebe toks naudingas aikštėje.

„Nežinau, – paklaustas, ar jau jaučiasi gerai po traumos ir pertraukos prieš olimpinį turnyrą, svarstė rinktinės įžaidėjas. – 35 metai jau man (iš tiesų 35-eri sueis rugsėjį, – red.). Man svarbu, kad toliau žaidžiame atrankinėse ir turime šansą patekti į olimpiadą. Jei aš pats galiu prisidėti, tai esu laimingas.“

Visa Lietuvos komanda suvokia, kad sekmadienį bus sunkiau.

Slovėnai grupės varžybose sutraiškė Lenkiją 112:77, atitrūkę rungtynių pradžioje, kai Luka Dončičius buvo prisėdęs pailsėti.

L.Dončičius pademonstravo savo kosminį lygį šeštadienį, kai slovėnai pusfinalyje 98:70 pervažiavo Venesuelą – irgi lengviau nei lietuviai grupės varžybose (76:65).

„Be abejo, patys matėme, kad jie demonstruoja žiauriai uragaininį puolimą. Žaidžia atsipalaidavę, bet jų tas stilius jiems parankus. Ką galiu pasakyti – mes labai gerbiame Slovėniją, bet jų nebijome ir eisime kautis dėl kelialapio, – žadėjo M.Kalnietis. – Treneriai turbūt šiąnakt nemiegos, kai mes ilsėsimės. O ryte mums bus pristatytas žaidimo planas.“

VIDEO: „Karštom pėdom“: Lietuva – Lenkija – karšti žaidėjų komentarai ir rungtynių aptarimas

Finalas Lietuva-Slovėnija sekmadienį nuo 19.30. Tik rungtynių nugalėtojas laimės bilietą į olimpines žaidynes Tokijuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas