Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 21

Serbų spauda pliekė Kaune dirbusius arbitrus – po jų sprendimo „Zvezda“ pasiklydo žaliame miške

„Tai buvo mačas, kurį buvo galima nesunkiai laimėti, tačiau pabaigoje pasipylė krūva blogų atakų ir sprendimų“, – tokiomis ir panašiomis citatomis penktadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje įvykusią Belgrado „Crvena zvezda“ griūtį apibendrina Serbijos spauda.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Serbai nusivylę.

„Crvena zvezda“ ketvirtojo kėlinio pabaigoje tvirtai laikė pergalę savo rankose, tačiau paskutinėmis minutėmis subyrėjo į šipulius, kai du iš eilės tritaškius įmetė Edgaras Ulanovas, o patys svečiai taip ir nesugebėjo užpulti.

71:66.

„Jau laikėme tašką savo rankose ir tada „Žalgiris“ pabėgo 13:0 bei laimėjo rungtynes. Šis pralaimėjimas gali kainuoti brangiai, nes atskyrė belgradiečius nuo stipriausių aštuoneto“, – pyksta „Telegraf“ žurnalistas Stefanos Lazarevičius.

Anot jo, sunku paaiškinti, kas nutiko paskutinėmis sekundėmis, tačiau „Crvena zvezda“ žaidimas ir visas 40 minučių kėlė daug klaustukų.

„Rungtynėse abiem komandoms buvo daug vingių, pakilimų ir nusileidimų, karšto ir šalto. O tokius mačus visada laimi tie, kas žaidžia geriau pabaigoje. „Zvezda“ turėjo tvirtą šansą, pabaigoje pirmavo septyniais taškais, bet viską paleido“, – savo tautiečius plieka „Telegraf“.

Serbai pažymi, kad vėl pranašumą „Žalgiris“ susigrąžino tik likus 30 sek. iki ketvirto kėlinio pabaigos, tačiau šio smūgio svečiai neatlaikė.

„Bet reikia pripažinti, kad nors mačo pabaigoje ir turėjo šansą, Belgrado komanda nežaidė gerai. Visą pirmą kėlinį vyko taškų gimdymas – nei pavykdavo įmesti, nei protingai atakuoti. Vienintelis dalykas, kuris gelbėjo – gera kova dėl atšokusių kamuolių. Tai laikė „Crvena zvezda“ rungtynėse ir galiausiai leido atsitiesti“, – rašo S.Lazarevičius.

Jis pažymi, jog Serbijos komandą iš pusiausvyros išmušė epizodas ketvirtajame kėlinyje, kai mačui vadovavę arbitrai sustabdė rungtynes ir ėjo tikrinti laikrodį.

„Tuomet dar turėjome septynių taškų persvarą ir atrodė, jog ramiai baigsime rungtynes. Tačiau tai, kas turėjo atsitikti, neatsitiko. Iš pirmo žvilgsnio nekalta teisėjų paimta pertraukėlė, kai buvo tikrinamas mačo laikrodis, buvo svarbi. Čia prasidėjo „Crvena zvezda“ griūtis.

Nuo tos akimirkos Belgrado komanda pelnė vos du taškus, o gavo net 15. Tai yra stipriai per daug. Dar blogiau, kad „Crvena zvezda“ šiuo pralaimėjimu sugadino tarpusavio su „Žalgiriu“ taškų skirtumą. Tai reiškia, kad pranašumo prieš Kauno komandą likusioje sezono dalyje jau neturėsime“, – skundžiasi „Telegraf“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Achille Polonara
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Achille Polonara

„Žvaigždė pati numetė pergalę“, – panašiomis nuotaikomis gyveno ir „Informer“.

„Tai buvo labai įdomus mačas, bet „Žalgiris“ jį laimėjo dėka geriau sužaisto paskutinio ketvirčio. Prieš paskutinį kėlinį „Crvena zvezda“ dar turėjo šešių taškų persvarą, bet lemiamas minutes šeimininkai žaidė geriau ir laimėjo ypač svarbų tašką, kuris gali būti labai svarbus kovoje dėl vietos aštuntuke“, – įsitikinę serbai.

Beveik visi Serbijos žiniasklaidos kanalai cituoja „Crvena zvezda“ strategą Duško Ivanovičių, kuris negailėjo kritikos savo auklėtiniams.

„Pradėjome blogai ir minkštai, bet užbaigėme dar blogiau“, – mačą apibendrino specialistas.

„Žalias miškas prarijo „Zvezda“, – tokia antrašte rungtynes apibendrina „Sportski žurnal“.

Anot šio leidinio, po dramos Kaune „Žalgirio“ padėtis kovoje dėl „Top 8“ yra kur kas geresnė nei serbų.

„Žalgiris“ dabar turi 12 pergalių ir aštuonis pralaimėjimus, o „Zvezda“ – 10-10.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Išleistas stebuklas, – mačą apibendrina „Novosti“. – Raudonai balti atliko žygdarbį, o tada „Žalgiris“ nerealiai išsigelbėjo ir šventė dvigubą triumfą.“

Šis žiniasklaidos kanalas būgštauja, kad „Žalgiris“ ne tik laimėjo, bet ir tai padarė didesne persvara, nei buvo pralaimėjęs Belgrade, kai pirmajame tarpusavio mače suklupo 73:77.

„Lietuvos milžinui ypač padėjo 15 tūkst. sirgalių. Galiausiai „Žalgiris“ nukovė visą grobį. Jei po reguliaraus sezono abi komandos turės vienodą pergalių skaičių, aukščiau stovės kauniečiai. O taip netgi gali spręstis, kuri komanda kovos atkrintamosiose“, – svasto „Novosti“.

„Nerealus „raudonosios žvaigždės“ nuleidimas. Raudonai balti viską turėjo savo rankose, bet tada įvyko visiškas užtemimas“, – dramą Kaune apibendrina „Kurir“.

Anot tinklapio, „Zvezda“ turėjo viską savo rankose, tačiau šeimininkas paskutinio kėlinio antroje dalyje pelnė 13 taškų be atsako ir pasiekė pergalę.

Raudonai baltiems nepadėjo ir tai, kad jie po „Žalgirio“ krepšiu atkovojo net 16 kamuolių, pažymi „Kurir“

Kitame etape „Zvezda“ pasitinka kitą Belgrado komandą „Partizan“, o „Žalgiris“ – „Panathinaikos“.

Apmaudo neslepia ir „Danas“. Pasak šio portalo žurnalistų, „Crvena zvezda“ galėjo laimėti ypač svarbų tašką.

„Belgrado komanda jau buvo laimėjusi teritorijoje, kur svečių komandos nugali ypač retai. Bet idėjų trūkumas per paskutines keturias dvikovos minutes viską apvertė aukštyn kojomis“, – niršta „Danas“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Labai skaudus pralaimėjimas, – pritaria ir „Blic“. – Raudonai balti gavo į kaulus nuo tiesioginio konkurento į „Top 8“. Tai labai blogai“.

„Blic“ teigimu, serbai įsitikino, kodėl „Žalgirio“ arena yra viena sunkiausiai užkariaujamų Eurolygos tvirtovių.

„Viskas buvo mūsų rankose, tad D.Ivanovičius gali graužti tik pats save. Laikė pergalę savo rankose, o tada visiškai sustojo, pralaimėjo atkarpą 0:13 ir dabar nekokiomis nuotaikomis dar pasitiks Belgrado derbį“, – niūriomis spalvomis „Crvena zvezda“ perspektyvas piešia „Blic“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas