Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismo sprendimai ir šešiaženklės sumos: teks atsakyti ir buvusiems vadovams, ir „Neptūnui“

Klaipėdos „Neptūno“ vadovai sezoną pasitinka turėdami rimto galvos skausmo. „Atvira Klaipėda“ skelbia, jog klubas sulaukė teismo priteistų šimtatūkstantinių civilinių ieškinių.
Osvaldas Kurauskas
Osvaldas Kurauskas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Anot „Atviros Klaipėdos“ žurnalisto Martyno Vainoriaus, „Neptūnas“ jau sulaukė ieškinio iš „Sodros“, o netrukus į klubą turėtų kreiptis ir VMI.

Apeliacinis teismas rugsėjo 19 d. paskelbė iškart įsigaliojantį nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje pirma instancija buvo nuteisusi buvusį Klaipėdos „Neptūno“ vadovą Osvaldą Kurauską, lenką Arkadiuszą Krygierį ir buvusį Panevėžio „Lietkabelio“ klubo vadovą Mantą Ignatavičių.

Šios bylos esmė – O.Kurausko sudaryta sutartis su JAV registruota bendrove „Omega action“ ir Estijoje registruota „Reval sport agency“ dėl žaidėjų ir trenerių įvaizdžio teisių naudojimo.

Amerikoje registruotos bendrovės faktiniu vadovu buvo M.Ignatavičius, o „Reval sport agency“ vadovavo A.Krygieris. Joms bendrai buvo pervesta daugiau nei milijonas eurų. Vėliau dalį pinigų šios bendrovės pervesdavo į žaidėjų ir trenerių sąskaitas. Teisėsauga tokias sutartis įvardino fiktyviomis ir konstatavo, jog dėl tokių neteisėtų veiksmų ir mokesčių nesumokėjimo buvo padaryta daugiau nei 166 tūkst. eurų žala VMI, daugiau nei 67 tūkst. eurų žala „Sodrai“ bei 471 tūkst. eurų viršijanti žala „Neptūno“ krepšinio klubui, rašo „Atvira Klaipėda“.

Apeliaciniam teismui, skirtingai nei pirmai instancijai, M.Ignatavičių pripažinus kaltu ir dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, subendrinus buvo paskirta 18 830 Eur dydžio bauda, o sudėjus su Panevėžio apygardos teismo 2022 m. gegužės nuosprendžiu galutinė subendrinta bauda sudaro 33 830 Eur.

O.Kurauskui buvo palikta 22 596 Eur bauda.

Taip pat buvo paliktas galioti sprendimas, kuriuo patenkinti Mokesčių inspekcijos ir „Sodros“ civilinius ieškiniai – „Neptūnas“ turės sumokėti atitinkamai 166,1 ir 65,9 tūkst. eurų.

Pačiam klubui iš O.Kurausko ir M.Ignatavičiaus priteista solidariai atlyginti 378,5 tūkst. eurų, dar 92,8 tūkst. eurų O.Kurauskas turės atlyginti solidariai su lenku.

„Sodros“ Komunikacijos skyriaus patarėja Malgožata Kozič „Atvirą Klaipėdą“ informavo, kad atsakymui pateikti ir įmokoms sumokėti suteiktas 10 darbo dienų terminas, kuris sueis spalio viduryje.

Klubui nepervedus priteistos turtinės žalos, „Sodros“ Klaipėdos skyrius nesumokėtą sumą išieškos priverstine tvarka. Valstybinio socialinio draudimo įstatymas numato, kad „Sodra“ gali duoti nurodymą finansų įstaigoms nesumokėtas socialinio draudimo įmokas, delspinigius, palūkanas ir baudas nurašyti iš skolininko sąskaitų. Reikiamos sumos ieškojimą išieškojimą ši institucija gali perduoti ir antstoliams. Galiausiai ji gali inicijuoti ir bankroto bylos iškėlimą.

„Neptūno“ direktorius Martynas Mažeika "Atvirai Klaipėdai" pripažino, kad šiuo metu klubas neturi nei plano, nei biudžeto, kaip šią užklupusią problemą galėtų išspręsti.

Vadovas tik užsiminė, kad šiomis dienomis su advokatu aiškinasi visus teisinius niuansus.

M.Mažeika taip pat neslėpė, kad šių metų klubo biudžetas dar nėra patvirtintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas